Conducător al Dunării Călărași, mesaj pentru contestari situației financiare pe care o traversează echipa: ”Răbdare și joc de glezne!” Antrenorul Cristian Pustai, taxat și el: ”Problemele financiare sunt ale staffului și mai puțin ale jucătorilor. Profesorul Pustai să ne arate că poate reveni în Liga 1”

Marius ANGHEL 14 May. 2021, 12:55 Liga 2
Conducător al Dunării Călărași, mesaj pentru contestari situației financiare pe care o traversează echipa: ”Răbdare și joc de glezne!” Antrenorul Cristian Pustai, taxat și el: ”Problemele financiare sunt ale staffului și mai puțin ale jucătorilor. Profesorul Pustai să ne arate că poate reveni în Liga 1”

Jucătorii Dunării Călărași au protestat din nou față de conducerea clubului, care a ”uitat” să achite salariile în acest an, de cinci luni de zile. A plătit doar datoriile avute până la finalul anului 2020, pentru a putea obține licența de Liga 1.

Înainte de jocul cu CS Mioveni, desfășurat miercuri în orașul argeșean, antrenorul Cristian Pustai și jucătorii s-au strâns în cerc în fața băncii de rezerve și au stat așa un minut după momentul în care arbitrul ar fi trebuit să fluiere startul partidei. A fost un nou protest față de conducerea clubului, după ce la partida de la Timișoara, cu ASU Poli, avuseseră un gest aproape asemănător, în care fotbaliștii aflați pe gazon au refuzat să joace timp de un minut și jumătate în startul meciului.

Cristian Pustai: ”Ne urcăm în autocar și ne ducem din nou la problemele noastre. No comment!”

La finalul partidei de la Mioveni, Cristian Pustai a vorbit din nou despre problemele financiare ale clubului. ”Ne întoarcem la problemele noastre care nu au dispărut, nu s-au îmbunătățit. Ne urcăm în autocar și ne ducem din nou la problemele noastre. No comment! Mai facem un pic de protest, zic eu de bun simț. Așteptăm meciurile următoare și asta e”, a spus antrenorul Dunării, care inclusiv el și stafful său reclamaseră clubul la FRF pentru neplasa salariilor, însă, între timp, litigiile din 2020 au fost stinse. Restanțele salariale sunt însă acum pe întreaga durată a anului 2021, ajuns în luna a cincea.

În ciuda acestor probleme financiare, Pustai a reușit să-și motiveze jucătorii să evolueze pentru ei, pentru cariera lor, ca apoi, la finalul sezonului să plece la mai bine, la cluburi care își respectă fotbaliștii. Dunărea s-a calificat în play-off-ul Ligii 2 și are șanse să joace la barajul de promovare.

Chiar și adversarii se miră de modul în care jucătorii Dunării rezistă tratamentului de la Călărași, antrenorul Csikszeredei, Valentin Suciu, lăudând la finalul partidei cu ”FC U” Craiova performanța trupei lui Pustai. Sunt mirat de faptul că băieții de la Călărași, de exemplu, joacă fără bani de foarte mult timp. Sunt de apreciat și au avut rezultate, și au rezultate destul de bune”, a spus Suciu.

Cristian Pustai, luat peste picior de Eduard Grama, membru al AGA al Dunării Călărași: ”Profesorul să ne arate că poate reveni în Liga 1”

Impasibilă a rămas însă conducerea clubului Dunărea, care nu a avut nicio reacție față de problemele financiare, dar nici față de performanța pe burta goală pe care o realizează echipa antrenată de Cristian Pustai. Până zilele trecute, când, abia după ce FRF a înștiința echipa că a primit licența pentru prima ligă, a ieșit la lumină Eduard Grama. Administratorul public al primăriei Călărași, membru în Adunarea Generală a Asociaților clubului Dunărea Călărași, a ieșit în față pentru a se lăuda că s-a reușit obținerea dreptului de a participa în prima ligă, dacă acest lucru va fi îndeplinit și din punct de vedere sportiv.

A vorbit despre ultimul rezultat înregistrat de Dunărea, remiza de la CS Mioveni, scor 1-1, și l-a luat peste picior pe antrenorul Cristian Pustai, despre care spune că el este capul protestelor și că mai bine ar arăta că poate duce echipa în Liga 1, chiar și cu jucători neplătiți de multe luni.

”Dunărea Călărași ne-a demonstrat că este echipă, iar diferitele probleme vor fi depășite în perioada următoare! Avem două elemente: performanța echipei și nerăbdarea staffului pentru salariile restante.

Scorul cu Mioveni ne confirmă ceea ce știam deja. Problemele financiare sunt ale staffului și mai puțin ale jucătorilor. Profesorul Pustai să ne arate că poate reveni în Liga 1 și discuțiile din spatele cortinei să rămână la stadiul de păreri personale. Așa e corect! 

Îi felicit pe băieți pentru bucuria pe care ne-au oferit-o și sunt alături de ei!”, a spus Eduard Grama pentru Ediția de Călărași.

După victoria cu Rapid, de la Călărași, scor 3-2, în care tribuna oficială a fost plină, în ciuda restricțiilor din pandemie, Pustai spunea următoarele, când a fost întrebat despre situația financiară a echipei: N-aș vrea să jignesc pe nimeni, să zic: «La care conducere?», dar în momentul ăsta e… Am tras un semnal de alarmă la Timișoara, am încercat o formă de protest. Astăzi le-am zis să facem o altă formă de protest, pentru că aia, să implici adversarul… așa au dorit ei, atunci, la Timișoara. Am stat un minut, un minut și jumătate, acolo, cu toții, pentru că ne permite regulamentul. Noi tot atragem atenția. Suntem în play-off, suntem pe locul 4, suntem o echipă pe care multe cluburi ar dori să o aibă, cu performanțele sportive. Sunt atâtea cluburi care nu au prins să joace în elita Ligii a 2-a, că, până la urmă, play-off-ul ăsta e elita Ligii a 2-a. Sunt cluburi mari, cluburi care au buget frumos și nu au ajuns aici.”

Eduard Grama: ”Așa că răbdare și joc de glezne!”

Reacția lui Grama vine după ce înaintea meciului cu CS Mioveni a postat pe pagina sa de Facebook imagini de la o întâlnire cu jucători ai Dunării, alături de un mesaj în care îi punea în ”joc de glezne” pe cei care judecă incapacitatea conducerii Dunării de a se descurca să își țină promisiunile financiare fără să beneficieze de ajutor de la autoritățile județene sau locale.

”În ciuda discuțiilor din spațiul public, n-am abandonat niciodată echipa de fotbal. Am discutat despre primele jucătorilor și despre meciurile care urmează să fie disputate. Știu că toți ne pricepem la politică și fotbal. Teoretic! Practic nu știu câți dintre cei care din fața ecranului telefonului aduc injurii pot pune umărul la ridicarea echipei. Așa că răbdare și joc de glezne!”, a scris Grama.

Ulterior, chiar și după această întâlnire, jucătorii Dunării recurgeau la un nou protest, la Mioveni, ceea ce spune multe despre discuțiile avute cu Grama.

Și tot pe pagina sa de Facebook, după ce îl taxa pe Pustai, Eduard Grama posta mai apoi o poză și un mesaj după o întâlnire avut chiar cu Pustai.

”Fotografia transmite un mesaj simplu:
Maturitatea va învinge întotdeauna orgoliul.
Suntem alături de voi în următoarele partide decisive pentru lotul galben-albastru!”, a scris bugetarul de la Călărași.

Dunărea Călărași, pe loc de baraj de promovare cu două etape înainte de finalul play-off-ului Ligii 2

Sportiv, Dunărea Călărași ocupă locul 4 în play-off-ul Ligii 2, cu două etape înainte de final. Poziția asigură prezența la barajul de promovare în Liga 1.

Dunărea are 43 de puncte, cu unul mai puțin față de CS Mioveni, care e tot pe loc de baraj, și la șase de Rapid, aflată pe poziția a doua direct promovabilă. Sub echipa din Călărași sunt ASU Poli (39 puncte) și FK Csikszereda (38 puncte).

În ultimele două etape, Dunărea mai are de jucat cu FK Csikszereda (acasă, 17 mai, ora 16:00) și U Craiova 1948 SA (deplasare, posibil 22 mai).

Dunărea Călărași a mai activat o singură dată în Liga 1, în ediția 2019-2019, la finalul căreia a retrogradat de pe locul 7 din 8 din play-out.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dunarea-calarasi-are-licenta-de-liga-1-avantajata-de-modificarile-facute-de-frf-asupra-regulamentului-unul-dintre-conducatorii-clubului-a-iesit-in-lumina-cu-ironii-19184463

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-si-a-luat-gandul-de-la-locurile-direct-promovabile-dupa-cs-mioveni-dunarea-calarasi-1-1-ramane-barajul-e-o-sansa-mica-dar-vedem-ce-iese-despre-probleme-19184274

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-si-dunarea-calarasi-au-in-continuare-sperante-la-locul-2-direct-promovabil-jocul-dintre-cele-doua-echipei-are-loc-la-ora-1730-in-tur-argesenii-au-spulberat-in-deplasare-trupa-lui-pustai-19184209

Marius ANGHEL 14 May. 2021, 12:55 Liga 2
Pe aceeași temă