Fost atacant la Dinamo și FC Voluntari, a cincea achiziție din 2024 a Chindiei. Vine din prima ligă a Croației

Marius ANGHEL 22 Feb. 2024, 20:35 Liga 2

Chindia ”îngrașă” lotul de jucători înainte de primul meci oficial din 2024. În această săptămână, dâmbovițenii și-au prezentat o nouă achiziție, a cincea în această iarnă, după ce a scăpat de interdicția la transferuri pe care a avut-o de la FIFA.

Ivan Pesic, atacant croat care în România a mai evoluat pentru Dinamo și FC Voluntari, a semnat cu echipa antrenată de italianul Diego Longo.

Ivan Pesic s-a întors în România, de această dată în Liga 2, la Chindia

Miercuri, noul președinte al Chindiei, Gabriel Boriga, anunța că este în negocieri avansate cu un jucător cu experiență în Liga 1. A doua zi, joi seară, clubul a comunicat acordul la care a ajuns cu Ivan Pesic, un croat în vârstă de 31 de ani care ultima dată a activat în țara sa natală, pentru NK Rudes Zagreb, clasată pe locul 10, ultimul, în prima ligă.

Ultimul meci pentru Rudes l-a avut în data de 3 februarie, când a fost integralist în întâlnirea cu Slaven Koprivnica (scor 0-4). În acest sezon a avut 14 apariții în tricoul croaților (885 minute), de 11 ori intrând ca titular, de nouă ori a fost înlocuit și nu a înscris niciun gol!

Pentru Dinamo a avut 16 meciuri în partea a doua a ediției 2017/18 de primă ligă, în care a înscris de 4 ori, iar în sezonul 2018/19 a avut 10 meciuri și 1 gol. La FC Voluntari a evoluat în partea a doua a sezonului 2020/21 de Liga 1, când a avut 18 apariții și a înscris 1 gol.

  • În cariera sa a jucat în următoarea ordine pentru echipele: Sibenik, Zadar, RNK Split, Hajduk Split (toate din Croația), Dinamo (România), Shakhter Karagandy, Kaisar (ambele din Kazakhstan), Vorskla Poltava (Ucraina), FC Voluntari (România), din nou Vorskla Poltava, Dinamo Minsk (Belarus), Kaspiy (Kazakhstan), Alashkert (Armenia) și Rudes (Croația).

”Așa cum am promis – Jucător nou Ivan Pesic #Atacant
+40 meciuri în SuperLiga din România la Dinamo București și Fc Voluntari
Echipe la care a mai evoluat: Dinamo Minsk, Hajduk Split, Vorskla Poltava, Shakhter Karaganda, HNK Zadar și RNK Split.
Welcome to Chindia Târgoviște and good luck!”, sună anunțul clubului Chindia.

A cincea achiziție a Chindiei în această iarnă

În această iarnă, cu clubul din Târgoviște au mai semnat și au fost anunțați oficial: Hysen Memolla (31 de ani, fundaș albanez, ex Egnatia Rrogozhine / Albania), Răzvan Iorga (20 ani, mijlocaș împrumutat de la Kids Tâmpa Brașov), Mario Contra (24 ani, portar fost la CSM Reșița) și Samuel Șanta (18 ani, mijlocaș fost la Minerul Ocna Dej).

”Suntem în negocieri extrem de avansate cu un jucător și sper ca deseară să-l anunț. Sper. Mai e foarte puțin. Este un jucător cu experiență în Liga 1, care a mai jucat în Liga 1 în România și în prima ligă în încă două-trei țări, care să poată să vină și să joace 90 de minute, adică să fie într-o formă fizică foarte bună, pentru că inclusiv acum două săptămâni a evoluat 90 de minute la fosta sa echipă cu care a terminat contractul. Nu este din România”, spunea Gabriel Boriga, președintele Chindiei, miercuri dimineață, fără să-i dea numele lui Ivan Pesic.

Dacă ne luăm după cele spuse de Boriga, Pesic ar putea să intre direct titular la Chindia. În primul meci oficial din 2024, echipa din Târgoviște joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:30, cu Metaloglobus București.

  • Altfel, tot astăzi, Andrei Șerban, pierdut de Chindia la comisiile FRF fiindcă nu l-a plătit mai multe luni, a fost prezentat de Campionii FC Argeș, echipă care activează tot în Liga 2 și are șanse și mai mici să prindă play-off-ul.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noua-achizitie-pentru-campionii-fc-arges-19300210

https://liga2.prosport.ro/seria-1/presedintele-chindiei-despre-situatia-financiara-a-clubului-19300183

https://liga2.prosport.ro/seria-1/samuel-santa-a-semnat-cu-chindia-targoviste-19300136

Marius ANGHEL 22 Feb. 2024, 20:35 Liga 2
Pe aceeași temă