Nicolae Vasile, refuzat de Rapid. Fundașul a vrut să revină la echipa Giulești, dar nu a fost acceptat: ”Nici Rapidul meu nu m-a vrut. Asta este lumea, ce pot să fac?”

Răzvan STÎNGĂ 02 Apr. 2020, 17:01 Liga 2
Nicolae Vasile, refuzat de Rapid. Fundașul a vrut să revină la echipa Giulești, dar nu a fost acceptat: ”Nici Rapidul meu nu m-a vrut. Asta este lumea, ce pot să fac?”

Rapid l-a refuzat pe fundașul Nicolae Vasile (24 de ani), fost căpitan ale echipei în urmă cu câțiva ani. Fotbalistul a dezvăluit că a vrut să se întoarcă la clubul din Giulești, dar conducerea nu a fost de acord. Fundașul și-a încheiat experiența din Andorra în august anul trecut, a vrut să revină în România, însă nu și-a găsit echipă. Nu a fost dorit de nimeni, dar cel mai rău îi pare că echipa pe care o iubește cel mai mult i-a spus ”nu”.

În Andorra, Nicolae Vasile a jucat pentru UE Sant Julia, alături de care a evoluat și în Europa League. ”Am fost refuzat peste tot prin România. Nu m-aș fi întors, mă simțeam bine în Andorra. Dar am avut ceva probleme de familie și a trebuit să plec de la Saint Julia. E curios că n-am avut loc nicăieri în țară, veneam totuși din Europa League.

Nici Rapidul meu nu m-a vrut. Asta este lumea, ce pot să fac? Nu judec pe nimeni. Dacă tata a fost un om simplu, care muncea cu ziua. Provin din altă lume. Sper ca după ce vom avea voie să ne reluăm activitatea să găsesc ceva”, a declarat Nicolae Vasile pentru gsp.ro.

În acest moment, fundașul este acasă și așteaptă să treacă pandemia de coronavirus. Ulterior, își va încerca din nou șansa, dar nu în țară. Vrea să meargă afară.

”Din fericire, am reușit să strâng niște bănuți cât am fost plecat. Am de unde să trăiesc liniștit perioada asta. O să încerc iar să găsesc echipă, dacă acasă nu am loc, plec din nou în străinătate. Porțile sunt închise în România pentru mine. Am și varianta de a mă întoarce în Andorra.

Sunt acasă, în izolare, nu caut să fac altceva pentru că e normal să repectăm ce ne spun autoritățile, să scăpăm mai repede de acest virus. Oricum nu făcusem prea multe în ultima vreme, nu am echipă, iar în situația de față e imposibil să mai găsesc ceva”, a mai punctat fundașul de 24 de ani.

Nicolae Vasile a debutat la Rapid la 17 ani 

Crescut la clubul giuleștean, cariera lui Nicolae a fost marcată de spiritul Rapidului, loc unde a debutat la o vârstă foarte fragedă, 17 ani. A fost alături de club în momentele dificile, a devenit un titular constant atât în a doua, cât și în prima ligă, a purtat chiar și banderola de căpitan, însă totul s-a rupt odată cu dispariția Rapidului, în 2016.

Nicolae Vasile și-a încercat mai întâi norocul în Finlanda, la PS Kemi Kings. O accidentare i-a tăiat și mai mult din elan, iar nordicii l-au disponibilizat după doar câteva luni, rămânând liber de contract până în vara anului 2017. A urmat apoi o experiență de șase luni pe târâm iberic, la Arandina, în liga a patra din Spania, iar un an a evoluat pentru Sant Julia, în Andorra.

Foto: Laurențiu MICH / Mediafax Foto 

Răzvan STÎNGĂ 02 Apr. 2020, 17:01 Liga 2
Pe aceeași temă