Despărțire cu greutate la Chindia: a demisionat Nicolae Croitoru. Motivele care ar fi dus la această decizie

Bogdan ISTRATE 13 Feb. 2024, 13:24 Liga 2
Despărțire cu greutate la Chindia: a demisionat Nicolae Croitoru. Motivele care ar fi dus la această decizie

Chindia mai suferă o pierdere importantă, după ce lotul aproape s-a înjumătățit față de garnitura cu care a fost încheiat anul trecut.

De data asta este vorba despre o plecare din zona administrativă, a vicepreședintele Nicolae Croitoru, unul dintre cei mai respectați oameni de fotbal din Dâmbovița.

Nicolae Croitoru a demisionat de la Chindia

Cel care a antrenat Chindia în urmă cu mai mulți ani, în Liga 3 și 2, iar în ultima perioadă s-a ocupat cu coordonarea Centrului de Copii și juniori al clubului și avea și funcția de vicepreședinte a ales să demisioneze. A făcut-o chiar într-un moment când la club ar trebui să se lucreze la dosarul de licențere pentru Liga 1.

Decizia lui Croitoru a fost anticipată din decembrie, când s-a vorbit despre o plecare ”la pachet” cu președintele Lorin Petrescu, însă ultimele evenimente din vestiar au fost de măsură să stopeze colaborarea dintre vicepreședinte și Chindia.

Din informațiile Liga2.ro, la originea despărțirii ar fi o serie de conflicte cu antrenorul Diego Longo, cel mai recent petrecut chiar în weekend!

”Croitoru ar fi vrut să se mizeze și pe puștii proveniți din academie, unde Chindia stă chiar bine, lider în ambele campionate republicane, U17 și U19. Pe Alex Petre, de exemplu, Longo l-a jucat pe alt post decât era obișnuit copilul, pe Zamfir a vrut să îl dea afară și doar intervenția tatălui a amânat despărțirea, lui Tache nu au vrut să îi plătească o amărâtă de radiografie și tot așa. În toată această situație, Chindia a adus un U21 de la Brașov (n.r. – pe Răzvan Iorga), în baza prieteniei dintre Longo și Mugurel Buga”, vorbesc sursele noastre.

Croitoru era vicepreședintele Chindiei și șeful Academiei clubului

De numele lui Nicolae Croitoru se leagă una dintre cele mai bune perioade din istoria recentă a Chindiei (2014-2018), antrenorul preluând echipa din Liga 3, după ratarea promovării, și conducând-o apoi la câteva lovituri de departajare de Liga 1, în vara lui 2018, când s-a pierdut barajul cu FC Voluntari.

Ulterior, a mai antrenat, pentru scurtă vreme, la FC Pucioasa și SSU Poli Timișoara, revenind la Chindia din postura de șef de centru de copii și juniori.

Deși ar fi putut reprezenta o variantă convenabilă din vara trecută și până acum, nu i s-a propus niciodată preluarea echipei de seniori, pe unde s-au perindat, într-o jumătate de an, Dragoș Militaru, Vasile Miriuță și Diego Longo.

A fost numit vicepreședinte după plecarea din club a lui Andrei Cordoș, când vicepreședintelui Lorin Petrescu a fost numit președinte, însă a continuat să organizeze și activitatea de la academie, chit că aici fusese direcționat Renzo Rossi, prezent mai mult în Capitală decât la Târgoviște.

Diego Longo a admis că nu se înțelegea cu Croitoru: ”Avem viziuni diferite!”

Invitat luni seară la postul regional Columna TV, antrenorul italian al Chindiei, Diego Longo, a admis că au existat tensiuni între el și Croitoru.

”Avem viziuni diferite, din punct de vedere tehnico-tactic”, s-a rezumat Longo, al cărui discurs a fost identic și în ceea ce îl privește pe Marcel Ghergu, fostul președinte al clubului, cu câteva apariții și în această iarnă, însă fără a avea vreo calitate oficială.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scene-incredibile-la-chindia-unde-fusese-rechemat-golofca-19299451

https://liga2.prosport.ro/seria-1/razvan-iorga-a-semnat-cu-chindia-19299414

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-si-concordia-egale-din-nou-pe-eugen-popescu-19299362

https://liga2.prosport.ro/seria-1/hysen-memolla-a-semnat-cu-chindia-19299269

Bogdan ISTRATE 13 Feb. 2024, 13:24 Liga 2
Pe aceeași temă