„Nici în visul visurilor mele nu ne-am gândit că Sfântu Gheorghe poate să aibă o echipă de prima ligă”. Dioszegi spune ce procente are Sepsi la promovare cu o victorie cu Chindia

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 05 May. 2017, 17:35 Liga 2

Despărțite în clasament de șapte puncte, echipele Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și Chindia Târgoviște vor încheia duminică etapa a 33-a cu meciul lor de pe stadionul „Eugen Popescu”, care începe la ora 11:00. Covăsnenii vor încerca să își mențină a doua poziție promovabilă direct, în timp ce dâmbovițenii își joacă ultima carte pentru a prinde locul 3, care duce la barajul de promovare.

Târgoviștenii, măcinați de speculații după înfrângerea suspectă cu Afumați

Sepsi a stat runda trecută și s-a încărcat pentru acest derby, în timp ce Chindia a pierdut suspect la Afumați, după ce a avut 1-0, iar în a doua repriză nu a mai jucat nimic. Târgoviștenii nu au avut liniște după acest eșec, iar președintele Marcel Ghergu nu vrea ca despre echipa sa să se speculeze că nu și-a apărat corect șansele.

„Eu nu fac comentarii la speculații. S-au făcut analize ale unor cote de la pariuri. Nu cred că e normal ca după un meci mai slab numele echipei să fie asociat cu chestii de genul. A fost un joc modest, unii jucători au evoluat slab, s-a acumulat și oboseala, au fost mai mulți factori. Mai avem șase etape de jucat, trebuie să ne concentrăm și să obținem rezultate bune. Clubul nostru nu a fost și nu o să fie implicat în chestii de genul. Dacă cineva are date concrete, să iasă cu ele, să le arate, pentru că altfel clubul Chindia nu merită să fie acuzat. În ciuda condițiilor mai grele, noi muncim și am obținut rezultate destul de mulțumitoare, sper ca în viitor să ne descurcăm și mai bine. Prea ușor se asociază numele echipei cu speculații de genul, repet, clubul nu o să participe la astfel de lucruri”, a spus Ghergu, citat de Jurnal de Dâmbovița.

Cu Sepsi, dar și pentru restul meciurilor din acest sezon, Chindia nu se va mai putea folosi de fundașul Cornel Dinu, accidentat grav. „Ne îngrijorează starea lui, are ruptură de ligamente, e nevoie de operație. Pe lângă faptul că avem un lot subțire din punct de vedere numeric, mai apar și probleme de genul. Asta este viața, acestea sunt riscurile meseriei, sperăm să se refacă repede. Cu o victorie duminică, teoretic încă mai sunt șanse, dar avem un program greu. Să câștigăm meciul cu Sepsi și o să vedem ce putem face mai departe”, a mai spus președintele Chindiei.

„Dacă Sepsi câștigă meciul cu noi, are prima șansă la locul 2. Este un joc special, ne-am pregătit ca pentru un joc special, dar nu vom schimba ce am făcut până acum. Vrem victoria, ținând cont de situația din clasament”, a declarat și Nicolae Croitoru, antrenorul Chindiei.

Dioszegi: „De patru-cinci săptămâni deja visez în fiecare noapte că poate reușim să promovăm”

De partea cealaltă, cu o victorie duminică, Sepsi poate scăpa de o contracandidată în lupta pentru promovare și își poate consolida a doua poziție în clasament. Finanțatorul clubului covăsnean, Laszlo Dioszegi, crede că un succes la Târgoviște o să mărească la 80 la sută șansele pentru locul 2 promovabil.

La fel ca târgoviștenii, și covăsnenii au evoluat în urmă cu trei etape într-un meci controversat, cel câștigat pe teren propriu cu ASU Poli, în ultimele minute, după ce timișorenii au condus până în minutul 70.

„Nu vrem neapărat să promovăm, dar încercăm, ne dăm toată silința, sută la sută. Nici în visul visurilor mele nu ne-am gândit că Sfântu Gheorghe poate să aibă o echipă de prima ligă. De patru-cinci săptămâni deja visez în fiecare noapte că poate reușim. În cazul în care cumva nu reușim, nu este un capăt de țară. În momentul de față avem șanse uriașe, de 90%, la locul 3, loc de baraj. Pentru locul 2 avem, în momentul de față, 40% șanse, dar în cazul în care duminică vom câștiga la Târgoviște, șansele noastre pentru locul 2 devin 70-80%. Ne concentrăm 100% la meciul cu Târgoviște și apoi mergem la Suceava. Dacă și la Târgoviște și la Suceava câștigăm, 99% suntem în prima ligă. Sperăm… Bine, o să mai fie trei meciuri, dar atunci chiar trebuie să fim proști ca ultimele meciuri, dintre care două le jucăm acasă, să nu le câștigăm”, a spus Dioszegi pentru Observatorul de Covasna.

După 32 de etape, Sepsi e pe locul 2, cu 57 de puncte, iar Chindia e pe locul 6, cu 50 de puncte.

În meciul tur, desfășurat la Sfântu Gheorghe, Sepsi a câștigat cu 2-1, prin golurile lui Attila Hadnagy (14) și Szilard Mitra (90), în timp ce pentru dâmbovițeni a marcat Cristian Neguț (79).

Foto: Arpad PAL

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 05 May. 2017, 17:35 Liga 2
Pe aceeași temă