Concurență acerbă în atacul Politehnicii Iași. Claudiu Niculescu va avea trei ”vârfuri” de valori sensibil egale după legitimarea britanicului Harrison

Narcis POHOAȚĂ 10 Aug. 2022, 11:59 Liga 2
Concurență acerbă în atacul Politehnicii Iași. Claudiu Niculescu va avea trei ”vârfuri” de valori sensibil egale după legitimarea britanicului Harrison

Politehnica Iași îl va legitima în această săptămână pe atacantul englez Shayon Adam Harrison, jucător venit în probe în Copou în urmă cu o săptămână.

Fotbalistul de 25 de ani a trecut cu bine de testele medicale amănunțite efectuate la București, iar președintele Cornel Șfaițer a anunțat că actele vor fi semnate în următoarele zile.

Shayon Harrison a trecut testele medicale și va semna cu Poli Iași

Harrison, produs al clubului Tottenham, a evoluat în ultimii ani la echipele Yeovil, Southend Utd, AFC Wimbledon, Morecambe (Anglia), Melbourne City (Australia) și Almere City (Olanda), iar ultima dată a jucat în ligile inferioare din Anglia, la Hayes & Yeading. Acolo a încercat să se repună pe picioare după o accidentare la gleznă ce l-a scos din circuit o perioadă mai lungă.

De altfel, aceasta a fost și principala temere a moldovenilor, ca nu cumva accidentarea mai veche să fi lăsat urme, motiv pentru care au condiționat semnarea contractului de efectuarea unui set amănunțit de analize.

Trei atacanți pentru un loc de titular la Poli Iași

Prin venirea britanicului, Poli Iași va avea trei atacanți de valori sensibil egale, toți străini: Shayon Harrison (25 de ani), Pawel Tomczyk (24 de ani) și Mykhaylo Plokhotnyuk (23 de ani).

O veste bună pentru antrenorul Claudiu Niculescu, dar și o misiune destul de dificilă pentru acesta, care va trebui să aleagă varianta optimă pentru titularizare. Va fi o concurență acerbă între cei trei, în condițiile în care Poli adoptă, cel puțin până acum, un sistem cu un singur vârf. Mai mult decât atât, Poli Iași și-a permis luxul de a împrumuta la o echipă de Liga a 3-a un atacant tânăr, de perspectivă – David Ciubăncan, cu cifre bune în al treilea eșalon.

  • În prima etapă, la Galați, în 0-0 cu SC Oțelul, Plokhotnyuk a fost ales ca titular de Niculescu, iar la pauză l-a schimbat cu Tomczyk. Niciunul dintre ei, ca niciun alt fotbalist prezent pe teren, nu a înscris.

Claudiu Niculescu, despre Harrison: ”Este un jucător interesant”

Înainte de startul sezonului, antrenorul Claudiu Niculescu spunea că și l-ar dori în lot pe Shayon Harrison, pe care l-a remarcat nu doar în amicalul cu Dante, în care a reușit să înscrie de două ori, ci și la antrenamente.

”E un atacant interesant. Eu l-am văzut și la antrenamente, și la joc, l-am urmărit cu alți ochi. Se vede că știe fotbal, e un jucător interesant pentru noi și vreau să rămână, dacă va trece cu bine de testele medicale. El a suferit o accidentare cu ceva timp în urmă, care l-a scos din circuit, dar acum câțiva ani era la Tottenham, chiar a apărut în teren acolo și asta spune multe despre calitățile lui. Pare un tip foarte serios, este un jucător profesionist, simt că are dorința de a reveni în circuit și cred că ne putem ajuta reciproc”, spunea Niculescu despre Shayon Harrison.

Poli Iași a făcut în această vară nu mai puțin de 22 de achiziții, la unii dintre jucători renunțând deja, iar în cazul altora preferând să-i împrumute la alte echipe.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-inchide-etapa-a-2-a-a-ligii-2-dupa-ce-pe-prima-o-deschisese-runda-incepe-de-vineri-iar-rivalele-steaua-si-dinamo-au-fost-puse-sa-joace-in-timpul-saptamanii-meciurile-televizate-19240053

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cornel-sfaiter-este-optimist-ca-poli-iasi-va-arata-tot-mai-bine-de-la-meci-la-meci-vrem-sa-producem-si-fotbal-nu-doar-rezultate-vor-mai-veni-doi-jucatori-19240024

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-impresionat-de-atacantul-englez-pe-care-il-testeaza-e-un-fotbalist-interesant-si-vreau-sa-ramana-poli-iasi-pe-punctul-sa-legitime-si-doi-portari-un-austriac-si-19239182

Narcis POHOAȚĂ 10 Aug. 2022, 11:59 Liga 2
Pe aceeași temă