Neculai Tănasă, noul președinte al Farului: „Am venit să schimb fața grupării”

Marius ANGHEL 17 Jan. 2013, 12:08 Liga 2
Neculai Tănasă, noul președinte al Farului:**

Noul număr unu în schema executivă a FC Farul, Neculai Tănasă, a declarat că a venit la echipa constănțeană hotărât să schimbe fața clubului, atât în ce privește lotul de jucători, cât și organizarea grupării.

Înlocuitorul lui Marcel Lică în funcția de președinte al clubului nu se împacă deloc cu ultimul loc ocupat de echipă în clasament. Tănasă și-a propus un tur de forță în returul Ligii a 2-a, la finele căruia formația să se găsească în prima jumătate a ierarhiei.

După patru sezoane petrecute la FC Farul ca jucător (în două rânduri), Neculai Tănasă a revenit la clubul din strada Primăverii. De data aceasta în calitate de conducător, pe aceeași funcție, președinte, pe care a activat și la Callatis Mangalia. Planurile lui „Tase” sunt și cu bătaie scurtă (un retur reușit, în care Farul să urce spectaculos în clasament), dar și pe termen lung, partea secundă a campionatului având în acest sens rolul și de a plămădi o echipă de viitor.

„În primul rând, am venit la Farul să schimb fața grupării, atât în ce privește lotul de jucători, cât și organizarea clubului. Aceste planuri se referă strict la acest retur de campionat, pentru că Farul ocupă un loc rușinos, nedemn de emblema și istoria sa. Vreau ca după jocurile din retur să terminăm în prima parte a clasamentului, iar mai departe vreau să construiesc un nucleu de jucători de care să fim mândri”, a declarat Neculai Tănasă, un fost fundaș de fier al Farului ori al lui Callatis Mangalia (unde a purtat banderola de căpitan), recunoscut pentru tăria șutului său.

Odată cu venirea la club a lui „Tase”, prea multe schimbări în schema organizatorică ori în cea tehnică nu se vor produce. Va mai veni doar un antrenor de portari, din câte se pare Ion Răuță, care a mai lucrat la Farul. „Am negociat chiar astăzi (n.n. ieri) cu un antrenor constănțean de portari, persoană care este necesară la orice echipă. Din punct de vedere administrativ, nu cred că va mai veni cineva. Prea multe idei nu sunt bune, unul singur e de ajuns”, a arătat noul președinte.

Tănasă a declarat că noutățile certe la echipă sunt Mirel Bolboașă (portar) și George Călințaru (mijlocaș ofensiv), ambii de la FC Viitorul, dar că Farul este în discuții și cu alți jucători, „inclusiv din țară, foști internaționali de tineret”. Astăzi, este posibil ca un nou fotbalist să semneze cu Farul.

Ieri, la antrenament au participat 23 de jucători (printre care și Cristian Daminuță), fotbaliștii primind vizita fostului antrenor, Ion Barbu, aflat în trecere pe la club.

„Marinarii” își mai doresc unul-doi jucători de la Viitorul, așteptând finalul primului cantonament din Antalya al echipei de Liga 1 pentru a vedea ce pot lua. „Vreau să am o relație bună cu Viitorul, în beneficiul ambelor părți. Suntem două cluburi constănțene și ne putem ajuta reciproc”, a mai spus Tănasă, care este de părere că numai rezultatele pozitive pot repopula tribunele arenei „Farul”, unde a bătut vântul în turul Ligii a 2-a.

„Dacă vom avea rezultate pozitive, vor veni și oamenii la stadion. Publicul constănțean este dornic de performanță. La ce s-a întâmplat în tur, nu existau șanse să avem stadionul plin”, a punctat președintele Farului.

Sursa: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 17 Jan. 2013, 12:08 Liga 2
Pe aceeași temă