Naționala U21 a României abordează amicalul cu Italia U21 cu trei fotbaliști din Liga 2. Lotul convocat de Florin Bratu

Răzvan STÎNGĂ 03 Nov. 2021, 14:55 Liga 2
Naționala U21 a României abordează amicalul cu Italia U21 cu trei fotbaliști din Liga 2. Lotul convocat de Florin Bratu

Naționala U21 a României va avea o nouă acțiune la jumătatea acestei luni, iar selecționerul Florin Bratu a anunțat lotul convocat. Pe 16 noiembrie tricolorii sub 21 de ani vor disputa o partidă de verificare, iar din Liga 2 au fost selecționați trei fotbaliști.

Szilard Gyenge, Valentin Țicu și Victor Dican, convocați la naționala U21

Portarul Szilard Gyenge (FK Csikszereda), fundașul Valentin Țicu (Petrolul) și mijlocașul Victor Dican (Universitatea Cluj) intră în planurile lui Florin Bratu pentru partida cu Italia U21, din 16 noiembrie, de la Frosinone (Italia).

Convocările celor trei nu sunt întâmplătoare, ei având evoluții solide în acest sezon de Liga 2. În plus, dacă ne referim la Valentin Țicu el este căpitanul liderului campionatului.

Cei trei au evoluat în toate etapele de Liga 2 

Gyenge a fost folosit în toate meciurile jucate de FK Csikszereda în acest campionat de Liga 2. În cele 12 partide în care a fost trimis pe teren de Valentin Suciu a încasat 19 goluri și a închis poarta într-o confruntare.

Valentin Țicu a fost la rândul său utilizat în toate meciurile Petrolului din Liga 2, reușind să își ajute echipa și cu trei goluri. Dican a marcat de două ori pentru Universtitatea Cluj, în cele 12 partide în care Erik Lincar a mizat pe el.

Florin Bratu a convocat 23 de fotbaliști pentru amicalul cu Italia U21 

Cei trei jucători din Liga 2 și restul lotului convocat vor ajunge sub comanda lui Florin Bratu încă de duminică, 7 noiembrie, potrivit comunicatului emis de Federația Română de Fotbal, atunci când are loc reunirea.

Lotul complet, conform FRF:

portari: Mihai Popa (FC Voluntari), Ștefan Târnovanu (FCSB), Szilárd Gyenge (FC Csikszereda Miercurea Ciuc);

fundași: Alexandru Georgescu (Farul Constanța), Alexandru Țîrlea (Deportivo Alaves B/Spania), Radu Drăgușin (Sampdoria/Italia), Bogdan Racovițan (FC Botoșani), Vladimir Screciu (CS Universitatea Craiova), Ricardo Farcaș (Siena/Italia), Valentin Țicu (ACS Petrolul 52), Andres Dumitrescu (Sepsi OSK);

mijlocași: Marian Șerban (Chindia Târgoviște), Damian Isac (UTA), Marius Corbu (Academia Pușkaș/Ungaria), Victor Dican (Universitatea Cluj), Dragoș Albu (U Craiova 1948 SA), Alexandru Cîmpanu (CS Universitatea Craiova), David Miculescu (UTA Arad), Alexandru Ișfan (FC Argeș), Alexi Pitu (Farul Constanța), Octavian Popescu (FCSB);

atacanți: Ianis Stoica (FCSB), Jovan Marković (CS Universitatea Craiova).

România U21 nu va juca vreo partidă oficială până la Campionatul European din 2023. România și Georgia organizează turneul final și cele două nu mai trec prin emoțiile calificărilor, urmând să fie prezente în urnele pentru stabilirea grupelor de la EURO.

Foto: FRF 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 03 Nov. 2021, 14:55 Liga 2
Pe aceeași temă