Nae Constantin, după ce Petrolul a câștigat cu Concordia și a reușit prima victorie în play-off: ”Toate meciurile sunt grele, niciunul nu s-a câștigat simplu. Doar așa putem să creștem, să ne întărim, cu suferință”

Marius ANGHEL 09 Apr. 2022, 18:22 Liga 2

Petrolul s-a întrecut în ratări cu Concordia, a suferit la Chiajna în unele momente din prima repriză, a controlat-o autoritar pe a doua până când a reușit să înscrie, trebuia să primească și un penalty, în minutele de final a trăit cu sufletul la gură, însă după ultimul fluier al arbitrului Iulian Dima a sărbătorit victoria.

Cu 1-0 s-a impus echipa ploieșteană pe terenul sintetic de la Chiajna, prin golul lui Sory Diarra reușit în minutul 67, a obținut prima victorie în play-off din a patra încercare și respiră ușurată.

Nae Constantin, după victoria cu Concordia: ”Cea mai mare bucurie e să-i vedem pe suporteri fericiți. Liga 1 are nevoie de Petrolul”

La finalul partidei cu Concordia, antrenorul Nicolae Constantin a vorbit despre grupul masiv de suporteri care a încurajat echipa la Chiajna și a spus că Liga 1 merită să aibă în componența sa din următorul sezon astfel de public și un club cu istoria Petrolului.

”Acasă strângem constant 7-8000 mii de suporteri și cea mai mare bucurie e să-i vedem pe ei fericiți.

Liga 1 are nevoie de echipe cu tradiție și Petrolul, o echipă cu tradiție, cu suporteri, cu stadion, cred că merită promovarea și trebuie să facem tot posibilul să o ducem în prima ligă”, a spus Nae Constantin la microfonul DigiSport.

”Doar așa putem să creștem, să ne întărim, cu suferință”

Petrolul a câștigat cu Concordia, însă a făcut-o după un meci în care a continuat să arate că nu se află în apele sale, față de evoluția avută în prima parte a sezonului, în 2021. Pentru Nae Constantin cea mai importantă este victoria, chiar dacă echipa sa suferă la exprimare.

”Toate meciurile sunt grele. Dacă vă uitați la meciurile care au fost în play-off, niciunul nu s-a câștigat simplu. Doar așa putem să creștem, să ne întărim, cu suferință. Asta arată că suntem o echipă, un grup unit și ne face, cu atât mai mult, să avem încredere în acești băieți.

Trăim periculos. La meciul ăsta nu o să fac nicio analiză, nu mă mai interesează. Merg să mă bucur cu băieții, să ne bucurăm împreună, pentru că e un rezultat mare pentru noi azi.

Suntem la mâna noastră, asta am spus-o tot timpul. Marți să privim puțin relaxați derby-ul etapei din play-off, Sibiul cu Clujul, și sper să pregătim bine următoarele meciuri. Mai sunt șase jocuri foarte importante și ține doar de noi să ajungem în Liga 1”, a mai spus antrenorul Petrolului.

  • Petrolul Ploiești în meciul câștigat cu Concordia Chiajna: R. Avram – Sg. Pîrvulescu, Meijers, Huja, Țicu (cpt.) – Seto (Cebotaru 61′), M. Chindriș (V. Lică 87′) – M. Bratu (Mih. Constantinescu 46′), Cioiu (Velisar 80′), Măzărache (Tucaliuc 46′) – S. Diarra. Rezerve neutilizate: Moroz – Pashov, Jarovic, Tolea.

Nae Constantin, despre Diarra: ”Poate face față la orice echipă din Liga 1”

Atacantul din Mali Sory Ibrahim Diarra a bifat cu golul din acest meci cu Concordia a 13-a sa reușită din acest sezon, în 19 partide din cele 23 disputate de Petrolul. L-a egalat la goluri marcate pe Bogdan Chipirliu, atacantul Stelei, aceștia fiind golgheterii Ligii 2 în acest campionat.

”Diarra este de departe cel mai bun fotbalist din Liga a 2-a și cred că poate face față la orice echipă din Liga 1”, e de părere Nae Constantin.

CLASAMENTUL play-off-ului Ligii 2 și al golgheterilor

Petrolul, la prima victorie în play-off

Cu acest succes, Petrolul a acumulat 54 de puncte și se menține pe locul 1 în play-off-ul Ligii 2, momentan având un avans de șase, respectiv șapte puncte față de FC Hermannstadt și ”U” Cluj, echipa care vor evolua în meci direct marți, la Mediaș, de la ora 19:00.

În etapa a 5-a, la finalul turului play-off-ului, Petrolul joacă acasă cu Unirea Slobozia (17 aprilie, ora 12:30), adversar care mâine o întâlnește pe teren propriu pe Steaua (ora 15:00).

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și George Filip (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-si-petrolul-ploiesti-deschid-etapa-4-de-play-off-de-liga-2-meciul-incepe-la-ora-1430-19226579

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-3-play-out-toate-cele-sase-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-unirea-constanta-fc-brasov-jocul-cu-miza-cea-mai-ridicata-19226523

Marius ANGHEL 09 Apr. 2022, 18:22 Liga 2
Pe aceeași temă