Multe ocazii, zero goluri! La oră de cupe europene, Dunărea Călărași și ASU Poli s-au anihilat reciproc

Anda DELIU 03 Apr. 2021, 23:47 Liga 2

La o oră târzie poate și pentru unele meciuri de Liga 1, Dunărea Călărași și ASU Poli s-au conformat programării dictate de televiziuni și au încercat să ofere un spectacol pe măsură. Meciul s-a terminat la scorul de 0-0, dar ambele formații au avut o sumedenie de ocazii. Chiar și așa, protagoniștii principali au fost portarii Began și Hindrich, care au avut multe intervenții extrem de bune.

Terenul ud al stadionului ”Ion Comșa” a influențat aspectul jocului încă din primele minute, astfel că s-a jucat într-un ritm rapid pentru nivelul ligii secunde. Poli a avut prima mare ocazie, în minutul 5, când Ivanovici a reluat cu capul puțin pe lângă vinclul porții lui Began. O altă fază periculoasă s-a petrecut la poarta cealaltă, tot la o lovitură de cap. A fost însă Sergiu Popovici, care nu a fost departe de un autogol, și care, ulterior, a și comis un henț în careu, nesancționat de arbitru.

Pericol la poarta lui Began a pus și Codrea, însă dominarea Dunării a venit tot mai clară pe măsură ce timpul s-a scurs.

Presiune mare la poarta sa, tânărul Hindrich a rezistat

Cu un portar tânăr, Poli a rezistat bine în fața asaltului făcut de gazde. Hindrich a parat o reluare periculoasă a lui Vali Alexandru în minutul 35. Portarul alb-violeților a reușit să intervină și în minutul 43, după o lovitură liberă bătută de Coadă. Fază nu s-a stins total, mingea a ajuns la Ciucur, care a reluat însă pe lângă poartă. În prelungiri, tot Kanda a fost protagonistul altei ocazii, la o fază la care mingea s-a dus puțin peste poartă.

S-a jucat deschis și în repriza a doua

Ritmul de joc a mai scăzut în repriza a doua. Timișorenii au avut o dublă ocazie în minutul 51, la o fază creată de Axente. Răzvan Began a avut o dublă intervenție foarte bună, atât în fața vârfului de atac, cât și în fața lui Ivanovici, care a urmărit mingea respinsă și a reluat și el spre poartă.

De partea cealaltă, și Dunărea a fost extrem de periculoasă, cu o o fază finalizată cu reluarea lui Sîrbu, care s-a dus puțin peste poartă. În minutul 71, Alin Cârstocea l-a pus și el la încercare pe Hindrich, dar fără succes, deoarece tânărul portar a prins o seară foarte bună.

Poli, cu doi jucători accidentați. Final agitat de meci

Poli i-a pierdut pe Axente și pe Bocșan, care au avut crampe musculare. Pe teren a intrat și Alin Manea, care a avut o minge trimisă în transversală pe final de meci, când alb-violeții au avut ocazia să dea lovitura. Dunărea a cerut penalty la o cădere a lui Pușcaș, moment după care Valentin Alexandru a fost eliminat din cauza protestelor. Cu om în plus pe ultimele minute, Poli a avut o reluarea trimisă puțin peste poartă de Popovici, din cădere. Au urmat ocazii mari ale lui Bud și Ivanovici, cu un veritabil show al portarilor pe final de meci, dar tabela a rămas nemodificată.

Al doilea meci în play-off-ul Ligii 2 în care nu se înscrie, după CS Mioveni – ”FC U” Craiova. În continuare, gazdele nu reușesc să câștige în play-off, în continuare play-off-ului din sezonul trecut.

DUNĂREA CĂLĂRAȘI – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA 0-0

Dunărea Călărași: Began – I. Sîrbu, Wiktorski, A. Popez, Sălceanu – Cârstocea, Cr. Pușcaș, Ciucur (Djuric 82′) – Alami (Bud 87′), Val. Alexandru, Kanda
Rezerve neutilizate: Krell – S. Sava, Bg. Șandru, R. Crișan, Andr. Rus, Acolatse, C. Petre
Antrenor: Cristian Pustai
eliminat: Valentin Alexandru 89′ (cumul de cartonașe galbene)

ASU Poli: Hindrich – D. Radu (C. Jurj 90+4′), Scutaru (cpt.), Bocșan (Casado 78′), Sg. Popovici – Coadă, Codrea – Al. Munteanu (A. Manea 78′), R. Rus (Ignea 65′), P. Ivanovici – Axente (Plazonja 78′)
Rezerve neutilizate: Păduraru – Sofran, Radunovic, D. Andrei
Antrenor secund: Antonio Foale

Stadion: ”Ion Comșa” (Călărași); Fără spectatori; Arbitru: Kovacs Szabolcs (Carei); Asistenți: Slabu Stelian (Braşov) și Corb Ioan Alexandru (Satu Mare); Rezervă: Claudiu Marcu (Constanţa); Observatori: Ionuț Borcan (Ploieşti) și Petre Badea (Tulcea).

Dunărea a rămas, pentru moment, pe locul 2 în play-off-ul Ligii 2, cu 35 de puncte. Săptămâna viitoare va juca pe terenul Rapidului (11 aprilie, ora 19:00). Giuleștenii au meci marți, de la ora 19:00, la Miercurea Ciuc, în această primă etapă.

Cu 33 de puncte, ASU Poli e pe locul 5 și săptămâna viitoare va juca la ”FC U” Craiova, în 10 aprilie, de la ora 14:00.

Foto: Alexandru Botezatu (Dunărea Călărași) și George Ionescu (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dunarea-calarasi-asu-poli-al-doilea-meci-din-play-off-ul-ligii-2-se-joaca-astazi-in-nocturna-pana-aproape-de-miezul-noptii-19177429

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-prima-etapa-a-play-out-ului-propune-cinci-meciuri-pentru-sambata-de-la-ora-1100-petrolul-joaca-la-resita-farul-primeste-vizita-ripensiei-19177256

Anda DELIU 03 Apr. 2021, 23:47 Liga 2
Pe aceeași temă