Motivele pentru care cei doi jucători de la UTA n-au mai ajuns la CSM Reșița în ultima zi a perioadei de transferuri

Călin MNERIE 05 Sep. 2023, 23:16 Liga 2
Motivele pentru care cei doi jucători de la UTA n-au mai ajuns la CSM Reșița în ultima zi a perioadei de transferuri

Mircea Rednic spunea în urmă cu două zile că Damian Isac (foto principal) și Kyvon Leidsman sunt aproape de un împrumut de la UTA la CSM Reșița.

Cristian Bobar, președintele bănățenilor, spunea că cei doi jucători trebuie să-și rezolve problemele cu echipa arădeană înainte de a veni la echipa preluată de Flavius Stoica. Acest lucru nu s-a întâmplat, astfel că arădenii au ratat două mutări în ultima zi de mercato în România.

Damian Isac o lasă pe UTA după 42 de meciuri în SuperLigă, Raul Șteau a plecat și el

Mai mult, în cazul lui Isac s-a rupt pisica în două. Mijlocașul de 22 de ani, cu 42 de partide bifate la nivelul SuperLigii, a renunțat la banii pe care îi mai avea de încasat din restanțe salariale și și-a reziliat contractul ce-l mai lega de ”Bătrâna Doamnă” până în vara anului 2024. Devenind de ieri liber de contrat, Isac își poate alege oricând viitoarea echipă.

În aceeași situație se află și Raul Șteau (20 de ani), cu mențiunea că acesta nu a mai fost nicio zi la Arad în această vară. Mijlocașul de bandă s-a antrenat sigur, acasă, la Aiud și cum nu și-a găsit echipă până ieri, conducerea clubului UTA a fost de acord să-i dea și lui actele.

Leidsman și Roganovic au refuzat să plece de la Arad

În fine, Kyvon Leidsman a refuzat și el pe ultima sută de metri transferul la CSM Reșița, asta – probabil – și din cauza faptului că a realizat că e greu să joace și acolo.

Flavius Stoican l-a convins pe Mediop Ndiaye să revină în Valea Domanului și olandezul avea de tras serios pentru un tricou de titular inclusiv în Liga 2. Așa că a rămas la Arad și nu e exclus să mai primească o șansă din partea lui Mircea Rednic după ce austriacul Vucenovic a dezamăgit crunt în ambele apariții oficiale la UTA, în Cupă cu Dumbrăvița și aseară, la Sfântu Gheorghe.

În fine, și fundașul Marko Roganovic a rămas pe loc, așa că stafful tehnic utist are de luat o decizie și în privința muntenegreanului. El a fost pus pe linie moartă în ultimele săptămâni, dar din moment ce refuză să plece la echipă ar putea fi reintegrat în lot, cu atât mai mult cu cât, de exemplu, ieri, la Sfântu Gheorghe, UTA (scor 0-1) nu a avut decât șapte jucători din nouă posibili pe lista rezervelor.

Denis Lungu Bocean devine al treilea portar al echipei UTA

Într-un final, UTA și-a găsit al treilea portar din lot după ce Robert Rusu (16 ani) a ales să semneze cu Universitatea Craiova. Denis Lungu Bocean are 20 de ani, s-a născut în Spania, la  Vinaros, o localitate aflată la jumătatea distanței din Barcelona și Valencia. Părinții săi sunt din Oradea, dar se stabiliseră în Spania când a apărut pe lume noul goalkeeper al ”Bătrânei Doamne”.

Lungu Bocean e născut pe 28 februarie 2003, măsoară 1.90 m și are dublă cetățenie, româno-spaniolă. Are selecții la naționalele U15, U16, U17 și U19 și vine din campionatul Austriei, de la SV Grödig, cu care semnase în această vară, dar nu a mai rămas acolo. Club Esportiu Alcossebre (Spania, 2008-2013), TuS Traunreut (Germania, 2013-2018), Salzburger AK 1914 (Austria, 2018-2023). Pe când juca la TuS Traunreut, tânărul portar intrase în vederile celor de la Bayern Munchen și Red Bull Salzburg.

”Denis se află în plin proces de recuperare după o accidentare suferită și li se va alătura lui Florin Iacob și Danylo Kucher sub comanda lui Dan Țapoș imediat după ce va primi acceptul medicului”, mai menționează clubul fanion a Aradului despre portarul impresariat de Cătălin Sărmășan, cel care l-a adus recent și pe Micovschi la Arad.

Lungu Bocean s-a operat de menisc și cel mai probabil se va antrena la capacitate maximă de la începutul lunii octombrie.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-l-a-achizitionat-pe-mediop-ndiaye-19283798

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u19-s-a-reunit-cu-11-jucatori-din-liga-2-si-unul-din-liga-3-19283818

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-remiza-cu-progresul-spartac-0-0-19283551

Călin MNERIE 05 Sep. 2023, 23:16 Liga 2
Pe aceeași temă