Moș Crăciun a venit mai devreme la Poli Iași! Florin Briaur: ”Toți angajații sunt cu banii la zi. Încheiem anul pe zero, fără datorii”

Narcis POHOAȚĂ 17 Dec. 2021, 15:45 Liga 2
Moș Crăciun a venit mai devreme la Poli Iași! Florin Briaur: ”Toți angajații sunt cu banii la zi. Încheiem anul pe zero, fără datorii”

Clubul Politehnica Iași va intra în noul an fără datorii la angajați.

După ce clubul a primit de la municipalitate suma de 475.500 de lei, oficialii grupării din Copou le-au virat în conturi tuturor angajaților salariile pe luna noiembrie. Astfel, jucătorii, antrenorii și restul personalului de la Poli Iași vor petrece sărbătorile cu banii la zi, salariul pe decembrie urmând să fie achitat la mijlocul lunii viitoare.

”Joi am primit de la municipalitate o primă rată din suma aprobată recent în Consiliul Local și am virat deja salariile în conturile jucătorilor și ale staffului. Toți angajații sunt acum cu banii la zi și ne bucurăm că încheiem anul pe zero, fără datorii”, a declarat managerul general Florin Briaur.

Renegocieri de contracte pentru ultima parte a sezonului

Oficialul clubului din Copou va relua după sărbători discuțiile cu jucătorii cărora clubul le-a propus diminuarea salariilor.

Cum Poli nu mai are nicio șansă reală la play-off, conducerea grupării ieșene intenționează să reducă fondul de salarii pentru partea a doua a campionatului, iar pentru asta unora dintre jucătoriii cu cele mai mari contracte li s-a propus să renunțe la o parte din banii pe care îi primesc lunar.

Astfel, Alexandru Stan, remunerat până acum cu 3.500 de euro, ar trebui să renunțe la 1.000 de euro lunar până la finalul acestui sezon, în timp ce Cristian Pușcaș și Marian Stoenac, cu salarii de 3.000 de euro, ar urma să renunțe la câte 500 de euro.

”În condițiile în care Poli ocupă locul 12 la final de an și nu mai avem nicio șansă la play-off, nu ne mai permitem să plătim salarii mari. Antrenorul Costel Enache a dat un exemplu, a fost de acord să renunțe la 500 de euro, acum așteptăm ca și jucătorii cu cele mai mari contracte să facă acest gest”, a mai spus Briaur.

După 16 etape din Liga 2, Politehnica Iași ocupă locul 12 în clasament, cu 21 de puncte, fiind la egalitate cu Ripensia, care are un golaveraj inferior. În ultimele trei meciuri ale sezonului regular, programate în 2022, echipa din Copou va întâlni FC Brașov (acasă, 26 februarie), Steaua (deplasare, 5 martie) și Astra (acasă, 12 martie). Iașiul va evolua apoi în play-out, unde are ca obiectiv menținerea în Liga 2.

  • În ultimele zile, clubul Politehnica Iași a realizat mai multe interviuri, cu antrenorii echipelor de juniori, în care s-a tras concluziile la finalul anului 2021. Au vorbit Adrian Cotan (U17), Adrian Kerezsy (U19) și Cezar Honceriu (managerul Academiei):



Foto: Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/renegocieri-de-salarii-la-poli-iasi-cei-mai-bine-platiti-fotbalisti-din-lot-trebuie-sa-renunte-la-o-parte-din-bani-cine-si-a-reziliat-contractul-pana-acum-si-ce-jucatori-ar-mai-putea-pleca-19214186

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-dezvaluiri-incredibile-despre-situatia-economica-de-la-poli-iasi-trebuie-sa-platim-baremuri-de-un-miliard-la-frf-din-sezonul-trecut-fostii-jucatori-ne-au-dat-la-comisii-pentru-a-19213745

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-costel-enache-trage-concluziile-dupa-ce-poli-iasi-a-incheiat-anul-pe-locul-12-in-liga-2-care-sunt-plusurile-regretele-si-ce-spune-antrenorul-despre-emotiile-legate-de-retrogradare-19214105

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-managerul-politehnicii-iasi-anunta-daca-in-vara-anului-2023-nu-suntem-in-liga-1-imi-depun-mandatul-suma-de-care-crede-ca-ar-avea-nevoie-echipa-pentru-a-reveni-in-elita-19214049

https://liga2.prosport.ro/seria-1/veste-buna-pentru-poli-iasi-consiliul-local-a-aprobat-o-noua-suma-de-bani-pentru-clubul-din-copou-19211634

Narcis POHOAȚĂ 17 Dec. 2021, 15:45 Liga 2
Pe aceeași temă