Veste bună pentru Poli Iași! Consiliul Local a aprobat o nouă sumă de bani pentru clubul din Copou

Narcis POHOAȚĂ 26 Nov. 2021, 19:04 Liga 2
Veste bună pentru Poli Iași! Consiliul Local a aprobat o nouă sumă de bani pentru clubul din Copou

Fotbaliștii Politehnicii Iași au avut o săptămână excelentă din punct de vedere financiar. După ce au încasat, în urmă cu două zile, două salarii restante, pe lunile septembrie și octombrie, ajungând cu banii la zi, ieșenii au primit, vineri, o nouă veste bună dinspre Palatul Roznovanu.

1.585.000 de lei de la Consiliul Local Iași pentru Poli Iași

În cadrul unei ședințe ordinare a Consiliului Local, consilierii ieșeni au decis să aloce o nouă sumă importantă de bani pentru clubul de fotbal, fără de care Poli ar fi intrat în impas.

Proiectul de hotărâre privind susținerea clubului cu suma de 1.585.000 lei a fost adoptat fără voturi împotrivă, singurii consilieri care s-au abținut fiind cei din USR.

Din suma de mai sus, 500.000 de lei erau deja alocați pentru club, dar banii nu fuseseră încă atrași de către gruparea din Copou, suplimentul alocat în ședința de vineri fiind de puțin peste un milion de lei.

Florin Briaur: ”Un veritabil balon de oxigen pentru club”

Astfel, cu suma de aproximativ 320.000 de euro de la bugetul local, Poli Iași va încheia anul pe zero în ceea ce privește sezonul în curs, însă datoriile din urmă rămân de aproximativ un milion de euro.

Managerul clubului, Florin Briaur, a declarat că banii alocați de către consilieri reprezintă un balon uriaș de oxigen pentru clubul din Copou.

”Suma de 1.085.000 de lei solicitată în plus la ședința de Consiliu Local este un veritabil balon de oxigen pentru echipa noastră, într-un moment atât de greu din punct de vedere financiar. Le mulțumesc colegilor consilieri locali care au susținut proiectul. Cu acești bani, mai putem acoperi din datoriile vechi, care ne creează atât de multe probleme, dar și salariile la zi pentru jucători, staff și angajați. Am luat act de problemele ridicate de colegii consilieri și la începutul anului viitor, vom prezenta un proiect de management pentru următorii 3 ani”, a declarat managerul general Florin Briaur.

Sportiv, Poli Iași nu strălucește în acest sezon după retrogradarea din Liga 1. După 14 etape, echipa antrenată de Costel Enache are 19 puncte și se află abia pe locul 11. În runda a 15-a joacă sâmbătă, de la ora 11:00, cu Unirea Dej (locul 12, 18 puncte). Șanse matematice la play-off (primele șase locuri) mai are Poli, însă mai mult teoretice.

Pentru bani, ieșenii fac orice. Iată cum promovează Politehnica Iași parteneriatul cu Mozzart Bet, o casă de pariuri:

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-isi-avertizeaza-elevii-sa-trateze-cu-maxima-seriozitate-meciul-cu-unirea-dej-ar-fi-o-greseala-sa-fim-naivi-si-sa-consideram-adversarul-unul-facil-19211551

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liber-la-spectatori-fanii-revin-in-tribune-pe-final-de-2021-ultima-etapa-din-liga-2-si-liga-3-se-disputa-integral-cu-portile-deschise-19211602

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/balon-de-oxigen-de-la-consiliul-local-fotbalistii-politehnicii-iasi-au-primit-cele-doua-salarii-restante-si-sunt-cu-banii-la-zi-19211322

https://liga2.prosport.ro/seria-1/runde-decisive-pentru-poli-iasi-moldovenii-tintesc-sase-puncte-cu-nou-promovatele-unirea-dej-si-cs-comunal-selimbar-dupa-care-vor-stabili-strategia-pentru-anul-viitor-19211283

Narcis POHOAȚĂ 26 Nov. 2021, 19:04 Liga 2
Pe aceeași temă