Momentul adevărului pentru ASU Poli la restanța cu Dunărea Călărași? Benga spune că abia în iarnă se trage o concluzie ”dacă Poli Timișoara este pregătită de play-off sau, de ce nu, pentru mai mult”

Anda DELIU 27 Oct. 2020, 12:10 Liga 2
Momentul adevărului pentru ASU Poli la restanța cu Dunărea Călărași? Benga spune că abia în iarnă se trage o concluzie ”dacă Poli Timișoara este pregătită de play-off sau, de ce nu, pentru mai mult”

ASU Politehnica va juca, miercuri, de la ora 15:00, partida restantă cu Dunărea Călărași, meci amânat din runda a 7-a a Ligii 2, după ce timișorenii au avut mai multe cazuri de coronavirus în lot. Partida ar fi trebuit să se joace într-o vineri seara, în nocturnă, pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, și să fie televizat, dar acum, reprogramat, meciul va fi la amiază, pe Știința.

Antrenorul Octavian Benga spune că partida nu e neapărat un reper pentru a vedea dacă Poli poate conta la promovare sau nu.

Octavian Benga apreciază Dunărea Călărași: ”Întâlnim o echipă bună, cu calitate, și matură”

Antrenorul Politehnicii Timișoara se așteaptă la un test echilibrat. Benga a precizat că Alexandru Popescu mai e singurul pozitiv din lot, iar Mircea Axente are șanse mari să nu joace, deoarece resimte dureri la inghinali. Despre ceilalți accidentați, antrenorul nu a spus nimic.

”Întâlnim o echipă bună, o fostă divizionară A, care are ca obiectiv promovarea. Au un buget foarte mare, sunt susținuți de către autoritățile locale și, bineînțeles, au ca obiectiv promovarea. E o echipă care are în componență mulți jucători care au jucat în prima ligă: Bud, Vali Alexandru, Zaluschi, pe care îl știm foarte bine, plus alți jucători care au o calitate foarte bună, gen Alami sau Cârstocea, care a jucat pentru Poli Timișoara. E o echipă bună, cu un antrenor cu experiență mare în Liga 1 și Liga 2. Va fi un meci dificil, nu putem da un pronostic. Întâlnim o echipă bună, cu calitate, și matură. Cred că meciul va fi unul echilibrat, ambele echipe ne dorim victoria, să rămânem cât mai sus, în primele 6 sau cât mai aproape de FC U Craiova, care au un parcurs foarte bun”, a declarat Benga despre adversarul Dunărea Călărași.

La ASU Poli se trage linie în iarnă

Octavian Benga a explicat că o decizie dacă echipa se va avânta spre promovare se va lua în această iarnă. ”Nu cred că meciul acesta este decisiv din punctul meu de vedere pentru a ne face o imagine asupra echipei noastre, dacă este pregătită sau nu de intrarea în play-off. Am repetat-o în mai multe rânduri. Luăm fiecare meci ca pe o finală, nu ne gândim la următoarele meciuri. Dăm totul în meciurile care urmează și îl pregătim în amănunt. Încercăm să scoatem maximul din el. În iarnă, după 5 decembrie când se va termina prima parte a campionatului, putem să tragem niște concluzii mai clare, pentru că în momentul de față fotbalul s-a schimbat, din cauza acestei pandemii. Trebuie să antrenăm diferit, și toți antrenorii sunt influențați de aceste aspecte și rezultatele nu pot fi controlate foarte bine. În iarnă vom trage o concluzie dacă Poli Timișoara este pregătită de play-off sau, de ce nu, poate fi pregătită și pentru mai mult. În acele momente vom ști cu siguranță ce avem de făcut”, a explicat Benga.

Timișorenii, neînvinși pe stadionul Știința

Meciul se va juca pe Știința, unde Poli nu a mai simțit demult gustul înfrângerii. Antrenorul nu crede că acest lucru e neapărat un avantaj.

”Posibil, doar prin prisma unui aspect. Suntem obisnuiți pe Știința cu terenul, pentru că mai facem în ciclul săptămânal și antrenamente din când în când. Probabil e și un aspect psihic, că echipa nu a fost înfrântă pe Știința de foarte-foarte mult timp, de un an și jumătate, doi ani. Poate fi un atu, dar nu cred că este un lucrul hotărâtor, pentru că totuși nu cred că acest aspect poate influența foarte mult. Dar e posibil ca în mintea jucătorilor sau a celor din jurul nostru să se creeze ideea că e un avantaj”, a mai adăugat antrenorul polist.

Înaintea restanțelor din etapa a 7-a, ASU Poli ocupă locul 4 în campionat, cu 17 puncte. Dunărea Călărași are 13 puncte și e pe locul 8. Meciul direct dintre cele două echipe are loc miercuri, de la ora 15:00.

Foto: Sebastian Tătaru și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-victorioasa-in-continuare-in-ciuda-problemelor-de-lot-timisorenii-s-au-impus-si-cu-csm-slatina-octavian-benga-am-jucat-din-nou-inteligent-19154066

Anda DELIU 27 Oct. 2020, 12:10 Liga 2
Pe aceeași temă