Moldovenii nu scapă de emoții! Chiar dacă are un avans de 6 puncte față de Poli Timișoara, Poli Iași încă nu este salvată de la retrogradarea din Liga 2 și rămâne în alertă

Narcis POHOAȚĂ 12 Apr. 2022, 15:47 Liga 2
Moldovenii nu scapă de emoții! Chiar dacă are un avans de 6 puncte față de Poli Timișoara, Poli Iași încă nu este salvată de la retrogradarea din Liga 2 și rămâne în alertă

Politehnica Iași a irosit o nouă șansă de a-și asigura într-o mare măsură liniștea pe final de sezon. Deși a condus pe terenul lui Metaloglobus, echipa antrenată de Costel Enache a fost egalată cu un sfert de oră înainte de final, iar remiza obținută la București (scor 1-1) continuă să mențină complicată ecuația din subsol.

Chiar dacă a mai pus un punct peste Poli Timișoara și are acum șase lungimi față de locul de baraj ocupat de bănățeni, echipa pregătită de Costel Enache nu poate sta deloc liniștită. Astfel, pentru ca meciul din ultima etapă, cu Poli Timișoara, să nu fie o adevărată ”finală” pentru evitarea barajului, ieșenii au nevoie fie de un succes în deplasarea de la Miercurea Ciuc, din penultima rundă, fie de un joc favorabil al rezultatelor.

Poli Timișoara – Șelimbăr, meci ce poate fi decisiv

Partida ce poate lămuri într-o mare măsură lupta pentru evitarea locului de baraj în Grupa A din play-out este programată chiar în runda următoare, a 4-a.

În timp ce Poli Iași va sta, Poli Timișoara, care ”s-a odihnit” la rândul ei în runda a 3-a, va primi pe propriul teren replica nou-promovatei CS Comunal Șelimbăr, poate cea mai în formă echipă de până acum în play-out. Calculele sunt simple. O victorie a Șelimbărului ar menține Iașiul la șase puncte de baraj și, cum în etapa a 5-a moldovenii vor juca în Copou cu deja retrogradata Dunărea Călărași, calculele se vor simplifica simțitor.

Și o remiză între Poli Timișoara și Șelimbăr ar avantaja Iașiul, însă un succes al bănățenilor ar complica extrem de mult ecuația. În aceste condiții, elevii lui Costel Enache vor fi nevoiți să câștige ultima deplasare a sezonului, la Miercurea Ciuc, pentru a nu depinde de ultimul meci, cel de pe teren propriu cu Timișoara. În plus, Șelimbărul ar reintra în ”horă”, iar Poli Timișoara ar începe din nou să spere la un loc salvator.

Poli Iași va fi peste Șelimbăr și Poli Timișoara dacă termină play-out-ul la egalitate de puncte cu ele

Poli Iași are un alt mare avantaj față de Poli Timișoara în lupta pentru evitarea locului de baraj de menținere în Liga 2.

În caz de egalitate de puncte, primul criteriu de departajare este numărul de puncte obținut în sezonul regular, deci cu care s-a intrat în play-out. Poli Iași a avut 25 de puncte, în timp ce Poli Timișoara a avut doar 21.

În grupa de play-out în care evoluează, Poli Iași stă mai bine la acest capitol și față de CS Comunal Șelimbăr, care a încheiat sezonul regular cu 23 de puncte. FK Miercurea Ciuc și Metaloglobus au intrat în play-out cu 33, respectiv 28 de puncte.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Narcis POHOAȚĂ 12 Apr. 2022, 15:47 Liga 2
Pe aceeași temă