Moldovan vrea toate acțiunile de la Rapid: „Până luni sper să semnăm actele”

Marius ANGHEL 21 Mar. 2014, 18:19 Liga 2
Moldovan vrea toate acțiunile de la Rapid:**

Antrenorul formației Rapid, Viorel Moldovan, a anunțat, vineri, într-o conferință de presă, că negociază cu actualul proprietar Adrian Zamfir preluarea întregului pachet de acțiuni al clubului giuleștean, el afirmând că tranzacția s-ar putea finaliza până la începutul săptămânii viitoare.

„Mă voi implica. Acum am fost din nou la discuții cu actualul proprietar al clubului (n.r. – Adrian Zamfir). Lucrurile sunt pozitive, sper ca în scurt timp să se rezolve totul și să semnăm actele. Până luni sper să semnăm. Eu mi-am arătat interesul de a prelua acțiunile. Este vorba despre întreg pachetul de acțiuni al clubului”, a spus Moldovan, care nu a oferit detalii privind suma tranzacției.

Întrebat dacă după ce va deveni patronul clubului va îndeplini în continuare funcția de antrenor principal, Moldovan a răspuns: „Nu vreau să intru în amănunte acum. O să avem timp să discutăm și aceste aspecte. Chiar vreau să fiu foarte transparent, dar nu e momentul. Acum răspund ca antrenor, ca patron răspund peste o săptămână”.

El a explicat că jucătorii din lot au primit bine vestea privind intenția sa de cumpărare a clubului Rapid. „Săptămâna asta i-am scos la o masă pe jucători și am discutat. Ei sunt pozitivi și optimiști. Au primit foarte bine vestea”, a precizat tehnicianul.

În vârstă de 41 de ani, Viorel Moldovan ar putea deveni primul acționar majoritar al unui club din România care a activat atât ca jucător, cât și ca antrenor la aceeași grupare. Fostul atacant și-a încheiat cariera de fotbalist în 2006 la Rapid, iar la începutul ediției 2013-2014 a Ligii a II-a a fost instalat în funcția de antrenor principal al formației giuleștene.

Acționarul majoritar al FC Rapid, Adrian Zamfir, declara agenției MEDIAFAX la 4 februarie că „este momentul ca altcineva să preia” gruparea giuleșteană. La începutul acestui an el a mai încercat vânzarea clubului către un grup de investitori, printre care se afla și omul de afaceri Nicolae Sarcină, însă negocierile au eșuat.

Adrian Zamfir, împreună cu partenerul său Nicolae Cristescu, a achiziționat gruparea FC Rapid la 8 iulie 2013 de la acționarul majoritar George Copos.

Clubul giuleștean, care activează în prezent în Liga a II-a, se află în procedura de insolvență din 7 decembrie 2012, dar aprobarea planului de reorganizare a fost amânată în mai multe rânduri de Tribunalul București din cauza contestațiilor depuse de diverși creditori. Următorul termen în dosarul de insolvență este 28 martie.

„Nu e treaba lui Burleanu să îl convingă pe Ștefan Radu să revină la națională”

Fostul internațional Viorel Moldovan susține că nu era treaba președintelui FRF Răzvan Burleanu să meargă la Roma pentru a-l convinge pe fundașul Ștefan Radu să revină la echipa națională a României, ci a selecționerului Victor Pițurcă.

„Nu cred că e treaba președintelui federației să se ducă la Roma să convingă un jucător. Asta e treaba selecționerului, președintele are alte probleme. Un jucător trebuie să își dorească în primul rând să vină la națională, apoi să vezi care sunt motivele care îl fac să refuze. Însă inițiativa trebuie să aparțină selecționerului”, a declarat, vineri, Viorel Moldovan, într-o conferință de presă.

Noul președinte al Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a fost la începutul acestei săptămâni în Italia unde s-a întâlnit cu fundașul echipei Lazio Roma, Ștefan Radu. Burleanu a discutat cu fotbalistul despre o posibilă revenire a acestuia la echipa națională a României.

Ștefan Radu a anunțat în primăvara anului 2013, după meciul Ungaria – România din preliminariile CM 2014, că nu va mai răspunde convocărilor la prima reprezentativă, motivându-și decizia prin faptul că dorește să se concentreze pe evoluția de la echipa de club.

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)

Marius ANGHEL 21 Mar. 2014, 18:19 Liga 2
Pe aceeași temă