Speranțe pentru salvarea Farului. Fostul finanțator al Rapidului spune că e hotărât să se implice la clubul constănțean: „Situația e mai bună decât mă așteptam”

Marius ANGHEL 20 Jun. 2016, 12:58 Liga 2

Giani Nedelcu, acționarul principal de la Farul Constanța, vrea să susțină în continuare echipa în Liga 2 în situația în care oamenii de afaceri constănțeni care au tot anunțat în ultima vreme că vor să preia clubul nu vor veni la negocieri. Conducătorul „marinarilor” speră ca Adrian Zamfir, fost patron la Rapid București, să i se alăture în a susține financiar Farul.

„Săptămâna viitoare (n.r. aceasta), când va veni Auraș Brașoveanu (n.r. președintele executiv al FC Farul), vom sta de vorbă în amănunt în ce privește noul campionat. Dacă nu e nimeni interesat să ia echipa, eu aș vrea să continui, la Liga a 2-a. Sper să nu apară alte probleme. Adrian Zamfir a făcut un audit, vom mai avea o discuție. Lucrurile sunt OK din partea sa. El vine la un proiect mai îndrăzneț, dar trebuie să avem și sprijinul autorităților locale”, a spus Giani Nedelcu pentru ziuaconstanta.ro

Zamfir, care în urmă cu o săptămână anunța că vrea să vină la Farul, a declarat acum că datoriile clubului din Liga 2 nu sunt așa de mari pe cât și le închipuia. „Situația e mai bună decât mă așteptam. Datoriile clubului nu sunt de speriat, în jur de 500.000 de euro cu totul, adică să iasă și din insolvență. Trebuie creată o emulație în lumea locală. Sunt foarte hotărât să mă implic la Farul, cum am fost de la început. Am spus însă că sunt anumiți factori care mă vor convinge 100%. Nu mă voi mai arunca cu capul înainte, așa cum am făcut-o la Rapid. Vreau să văd exact ce ajutor putem primi din partea oamenilor din Constanța. Aș vrea să se lucreze puțin și la capitolul marketing. Să formăm un suflu nou pe lângă echipă și să creștem încrederea în ea”, a declarat și Adrian Zamfir pentru sursa citată.

FC Farul se află în proces de faliment, însă conducătorii echipei au contestat decizia Tribunalului Constanța, astfel că procesul se va prelungi.

Foto: Alexandru RAITA

Marius ANGHEL 20 Jun. 2016, 12:58 Liga 2
Pe aceeași temă