Moldovan îl contrează pe „Vamă”, după ce a poftit Steaua să ia perla Rapidului: „Să-și vadă de treabă! E cumva impresar?”

Marius ANGHEL 29 Oct. 2013, 18:06 Liga 2
Moldovan îl contrează pe

Antrenorul formației Rapid, Viorel Moldovan, i-a transmis, marți, președintelui FC Astra Giurgiu, Dinu Gheorghe, „să își vadă de treaba lui” și să nu mai propună altor cluburi fotbaliștii aflați sub contract cu gruparea giuleșteană.

Dinu Gheorghe afirmase duminică la postul Sport.ro că Astra Giurgiu nu are bani pentru achiziționarea mijlocașului Alexandru Ioniță II și că singura grupare din România care și l-ar putea permite este FC Steaua.

„Domnul Dinu Gheorghe ce este, președinte la Astra sau manager? Impresar? N-am știut că este și impresar. Deci domnul Dinu Gheorghe trebuie să își vadă de treaba lui și să nu mai facă el lobby și să propună jucătorii Rapidului la alte echipe. De jucătorii Rapidului am eu grijă. Ei trebuie să crească într-un mediu sănătos pentru că sunt tineri”, a declarat, într-o conferință de presă, Viorel Moldovan.

El a adăugat că jucătorii săi mai bine rămân să joace titulari la Rapid în Liga a II-a decât să meargă să evolueze în campionatul de tineret din Italia. „Pe de o parte mă bucur că există interes din partea anumitor grupări pentru acești fotbaliști, dar ei nu trebuie să plece urechea la ce apare în presă sau ce zice X sau Y. Ei sunt fragezi, trebuie să crească, să ducă Rapidul în prima ligă și apoi să mai joace încă două sau trei sezoane pentru această echipă. Pentru că sunt foarte tineri, Nicolae Vasile face 18 ani în decembrie, Ioniță II face 19 tot în decembrie, deci ce să facă ei la Steaua, la Lazio sau în altă parte? Să meargă și să joace la Primavera (n.r. – campionatul Primavera din Italia rezervat juniorilor)? Nu, mai bine joacă la Rapid în Liga a II-a pentru că au nevoie de meciuri și încredere. Sunt foarte mulți oameni care roiesc în jurul acestor tineri și de multe ori ei sunt influențați negativ”, a explicat tehnicianul.

Moldovan este de părere că jucătorii rapidiști nu au nevoie să mai treacă pe la un alt club din țară înainte să se transfere în străinătate. „Știam de domnul Dinu Gheorghe că și în vară a dat târcoale să îl transfere pe Ioniță II, dar nu a reușit. Eu chiar vreau să le transmit familiilor acestor copii să stea liniștite că eu voi face tot posibilul și mă voi bate pentru ca ei să plece în străinătate direct de la Rapid. De ce nu ar putea să plece un Ioniță, un Vasile, un Martin sau un Ciolacu direct afară? De ce ar trebui să mai facă o escală la Steaua? Nu, din punctul meu de vedere, în România ei au interzis la transferuri. Mă voi bate pentru ei și le voi găsi eu angajamente afară. Sunt fel și fel de șacali care roiesc să prindă și ei o bucățică. Știu prea bine cum funcționează lucrurile și e un factor negativ că se perindă în jurul jucătorilor fel și fel de oameni. Eu nu sunt de acord ca în momentul de față plece jucători. Și nu la Astra sau Steaua. Suntem Rapid, clubul ăsta va rămâne în viață, sunt convins de asta. Eu mă zbat și fac tot posibilul ca să supraviețuiască. Și vom reveni acolo unde ne este locul”, a mai afirmat Moldovan.

Președintele clubului Astra, Dinu Gheorghe, afirmase, duminică, la postul Sport.ro, că în România doar FC Steaua l-ar putea achiziționa pe Alexandru Ioniță II. „Nu cred că Ioniță este transferabil la momentul ăsta. Eu sunt un fan al acestui copil, dar nu cred că Rapid l-ar ceda pe o sumă pe care o poate plăti Astra. Poate de la noi, din România, doar Steaua l-ar putea lua”, spunea Dinu Gheorghe.

Sursa: Mediafax

Marius ANGHEL 29 Oct. 2013, 18:06 Liga 2
Pe aceeași temă