Mihai Leca vede și o parte bună a acestei perioade în care stă închis în casă: ”Când ești fotbalist, ești mai mereu plecat.” Fundașul vorbește despre șansa Argeșului la promovare și cum ar fi mai bine să se reia campionatul

Marius DUINEA 10 Apr. 2020, 13:22 Liga 2
Mihai Leca vede și o parte bună a acestei perioade în care stă închis în casă: ”Când ești fotbalist, ești mai mereu plecat.” Fundașul vorbește despre șansa Argeșului la promovare și cum ar fi mai bine să se reia campionatul

Mihai Leca (28 de ani), ultimul jucător achiziționat în acest an de Campionii FC Argeș, după ce Chindia Târgoviște l-a pus pe liber în ultimele zile ale perioadei de transferuri, a apucat să joace pentru noua sa echipă în doar un meci. Ulterior, campionatul Ligii 2 a fost suspendat din cauza pandemiei de coronavirus. Fundașul originar din București a fost integralist în partida pe care Argeșul a câștigat-o cu 4-0 cu Pandurii, în deplasarea de la Târgu Jiu.

Leca va împlini 28 de ani pe 14 aprilie, iar, cu acest prilej, clubul argeșean a realizat un interviu cu jucătorul pentru a-l prezenta mai bine suporterilor echipei sau iubitorilor de fotbal. Fundașul stă acasă în această perioadă și vorbește cum se descurcă cu pregătirea fizică individuală și cum crede că se va relua campionatul Ligii 2.

Mihai, tu abia ai venit la FC Argeș că ai și plecat, forțat de criza care a cuprins lumea, suporterii alb-violeți neavând ocazia să te cunoască și mai bine. Cine ești tu, Mihai Leca?
M-am născut la data de 14-04-1992 în București. Am început fotbalul la FC Steaua București și am jucat la ei de la vârsta de 8 ani pana la 16 ani. Am plecat la Concordia Chiajna, unde am reușit să debutez la echipa mare la 18 ani și să acumulez peste trei sezoane în Liga 1 cu ei. În țară am mai jucat la Oțelul Galați, FC Brașov și Chindia Târgoviște, de unde am și venit acum la FC Argeș. Pot spune ca am adunat în C.V. și câteva echipe din campionate unde nu au ajuns foarte mulți români. Am jucat un sezon în Iraq, prima liga, în Moldova, la Zimbru Chișinău, și am reușit să devin campion în prima ligă din Țara Galilor, cu echipa TNS (The New Saints).

Mihai Leca: ”În Liga 2 au venit foarte mulți jucători cu experiență din Liga 1 și se joacă un fotbal mult mai spectaculos față de alți ani”

Tu, acum, ai venit din Liga 1. Spune-ne care sunt principalele diferențe între Liga 1 și Liga 2?
Mulți mi-au spus că este un pas înapoi să vin la Liga a 2-a, dar, în viață, am mers mereu pe deciziile mele și am fost mândru de ce am realizat până acum. Am venit foarte motivat și îmi doresc foarte mult ca împreună cu echipa și toată suflarea alb-violetă să ducem FC Argeș în prima ligă. Avem toate condițiile necesare pentru a îndeplini această performanță. Liga a 2-a, din ce am observant, s-a schimbat foarte mult. Au venit foarte mulți jucători cu experiență din Liga 1 și se joacă un fotbal mult mai spectaculos față de alți ani. Având în vedere că sunt foarte multe echipe de tradiție face ca acest campionat să fie și mai interesant. Îmi doresc ca Liga 1 să fie plină de echipe cu suporteri și atunci o să devină mult mai atragătoare și spectaculoasă. În acest moment sunt mai mulți spectatori la Liga a 2-a.

Cum ai găsit FC Argeș, te-ai acomodat rapid cu băieții, cu stilul de antrenament?
Am găsit la FC Argeș un grup minunat de băieți dornici de performanță. Nu mi-a fost foarte greu sa mă acomodez pentru că mă cunoșteam cu mulți dintre ei. La fel a fost și cu stilul de antrenamente, m-am acomodat repede, deoarece, cu domnul Ionuț Badea și cu stafful dânsului am lucrat la Concordia Chiajna.

Cum îți petreci timpul în această perioadă de pauză? Apropo, te-ai tuns zero, observ că este noua modă în rândul fotbaliștilor?
În toată această nebunie am început să mă obișnuiesc și să privesc partea bună, aceea că stau mai mult cu familia și prietena mea. Când ești fotbalist, ești mai mereu plecat și nu ai timp să stai cu familia foarte mult. Profit de această perioadă acum. În rest, mă antrenez, respect programul dat de către stafful tehnic. Nu m-am tuns zero, dar am reușit să mă tund singur, am stârnit niște hohote de râs, dar măcar așa ne mai înveselim.

”Îmi lipsește foarte mult libertatea, îmi lipsesc prietenii, plimbările în aer liber și stadionul”

În afară de activitățile sportive, presupun că ai și niște pasiuni. Asculți muzică, și de care? Filme, cărți….
Ascult orice gen de muzică care mă binedispune. Am și câteva seriale pe care le urmăresc împreună cu prietena mea. Îmi place foarte mult să mă uit la documentare. În rest, mă informez și vizualizez foarte multe clipuri video cu alți fotbaliști profesioniști din campionate puternice cum se antrenează acasă pentru a rămâne pregătit.

Ce îți lipsește cel mai mult în această perioadă?
În această perioadă îmi lipsește foarte mult libertatea, îmi lipsesc prietenii, plimbările în aer liber și, bineînțeles, stadionul.

Cum crezi că va fi revenirea pe stadion și cum se va desfășura acest campionat?
Sper că toată lumea a învățat ceva din această perioadă și sunt sigur că o să devenim mai buni și mai responsabili. Cel mai potrivit ar fi sistemul play-off și play-out, acum să vedem când se încheie starea de urgență și ce decizii se vor lua. Îmi doresc să terminăm acest campionat și să îndeplinim obiectivul de a promova în Liga 1.

Și un mesaj pentru suporterii echipei…
Suporterilor le doresc multă sănătate, să ieșim cu bine din această perioadă grea și îi asteptăm la stadion cand ne reunim. Împreuna suntem mai puternici!

https://www.youtube.com/watch?v=yxibrVH5jKo&feature=emb_title

Marius DUINEA 10 Apr. 2020, 13:22 Liga 2
Pe aceeași temă