Mihai Iosif a recitat din Mihai Eminescu și și-a spus toate trăirile, după Rapid – CS Mioveni 0-3: ”Cred că o să fim şi bătuţi. Şi alergaţi! Îmi vine să plâng, să mă bag în pământ”

Răzvan STÎNGĂ 29 Oct. 2020, 22:42 Liga 2

Rapid trece prin momente extrem de delicate, după ce a cedat și în restanța din etapa a 8-a, cu CS Mioveni. A făcut-o la scor, 0-3, pe teren propriu, într-un meci care a arătat din nou foarte multe carențe. Interimarul Mihai Iosif a venit extrem de mâhnit la interviurile de la finalul confruntării și nu s-a ferit să recunoască acest aspect.

Mihai Iosif: ”Cum spunea Mihai Eminescu. Suntem criticaţi. Cred că o să fim şi bătuţi. Şi alergaţi!” 

A spus că este foarte supărat pe ceea ce s-a întâmplat pe teren și că mai că îi dau lacrimile, după un eșec așa de rușinos. Însă, cel care i-a luat locul lui Adrian Iencsi a ținut să le transmită un mesaj contestatarilor săi, recitând poezia ”Criticilor mei” a lui Mihai Eminescu.

”Cum vreţi să fiu? Vesel? Nu sunt supărat! Sunt mort de supărare! Sunt trist cu adevărat! Trist! Trist! Trist! În viaţa mea nu am simţit asemenea tristeţe! Am crezut în ei! Și cred în continuare! Le-am ținut discurs, dar nu pot face minuni într-o zi sau două. Am venit pompier cu o găleată! Într-un crater! Nu cred că pot să sting aşa ceva! În general s-a creat craterul acesta. A fost Pancu, a fost Alexa, a fost Iencsi, nu știu, nu e vina… Le lipsește dorința aia de a juca fotbal. Nu pot eu să învăţ jucători de 30 de ani să dea pasă de cinci metri. Scrie negru pe alb marcajul, cine pe cine să țină, unde să stăm… Ce să pot să fac. Conducerea va decide ce se va schimba. Eu, în caz că voi continua, voi face tot ce depinde de mine.

Îmi cer mii de scuze suporterilor, pentru că au avut așteptări de la echipă și de la mine. Nu am putut. Eu știu cât suferă suporterii rapidiști și de ei mă doare inima.

‘Critici voi cu flori deşerte care roade n-aţi adus, e uşor a scrie versuri, când nimic nu ai de spus’. Asta vreau să le transmit criticilor mei. Cum spunea Mihai Eminescu.

Suntem criticaţi. Aici nu pierd eu sau jucătorii, sau conducerea, sau suporterii. Pierdem toți. Pierdem toți și câștigăm toți.

Contează și criticile, trebuie să fim și criticați. Cred că o să fim şi bătuţi. Şi alergaţi! Eu am trăit clipele astea la Rapid. Şi cred că aşa şi merităm. Jucătorii, dacă nu știu, poate o să simtă. Îmi vine să plâng, să mă bag în pământ, nu să mă ascund. Chiar îmi vine să plâng!

A fost înfrângerea la Recea, a fost înfrângere la Craiova, dar nu înfrângeri… A fost un dezastru, nu înfrângere.

În viață problemele sunt altele. Am încredere că se va redresa situația. Suntem Rapid. Nu știu, bătuți, alergați, trebuie să resuscităm acest club. Prea mulți oameni iubesc clubul ăsta și nu putem să-i facem încontinuu să sufere, să-i vedem supărați. Nu putem! E ceva ce lipsește la echipă. Nu sunt salariile plătite, nu avem condiții de cantonament, condiții de antrenament? Să spună cineva? Vă spun eu. Nu lipsește nimic la echipă din punctul ăsta de vedere. Nu e cea mai bună metodă să ne bată suporterii. Trebuie să ne trezim! Suntem la cel mai iubit club din România. Eu ce să-mi asum azi? Înfrângerea, am pierdut, mi-o asum, e și vina mea, am fost aici și e normal să fie vina tuturor, dar, vă repet, eu nu pot să învăț jucătorii la 30 de ani să dea o pasă de trei metri sau o preluare. Nu vreau să acuz jucătorii la nervi. Vom vedea, vom analiza cu toții. În primul rând conducerea trebuie să analizeze mai multe”, a declarat Mihai Iosif la finalul jocului cu CS Mioveni.

Rapid, o singură victorie în ultimele șase partide 

În ultimele șase meciuri, Rapid a câștigat unul singur și a suferit mai multe înfrângeri rușinoase. Aici intră eșecurile cu Fotbal Comuna Recea (1-2), cu U Craiova 1948 SA (0-5) și eliminarea din Cupa României în fața Progresului Spartac (2-3 după reprizele adiționale). Giuleștenii trebuie să își revină repede, pentru că în etapa a 10-a vor avea un meci foarte greu. Primesc vizita celor de la ”U” Cluj, luni, 2 noiembrie.

Rapid a căzut pe locul 11 după înfrângerea cu CS Mioveni. După disputarea a opt partide are 13 puncte, fiind la două lungimi de locul 6 ocupat de Turris Oltul, care la finalul sezonului regular asigură prezența în play-off.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures 

Răzvan STÎNGĂ 29 Oct. 2020, 22:42 Liga 2
Pe aceeași temă