Mesajul lui Ianis Zicu după despărțirea de Concordia Chiajna. Impresiile antrenorului după aproape șapte luni petrecute pe banca ilfovenilor

Marius ANGHEL 21 Sep. 2022, 11:59 Liga 2

Ianis Zicu (38 de ani) s-a despărțit de Concordia Chiajna la aproape șapte luni distanță de momentul în care semna cu echipa ilfoveană din Liga 2.

În sezonul trecut a participat alături de Concordia, datorită unei conjuncturi, la barajul de promovare în prima ligă, după ce s-a situat pe locul 5 în play-off, însă a pierdut în fața Chindiei la lovituri de departajare, iar în actuala ediție de campionat echipa se află pe locul 14 după primele șapte etape, mult sub așteptări.

Ianis Zicu, mesaj după despărțirea de Concordia Chiajna

Ianis Zicu a preluat Concordia la începutul lunii martie 2022, după ce echipa se despărțea de Claudiu Niculescu după doar un meci oficial disputat în acest an, și pleacă după șapte etape trecute din noul sezon al Ligii 2, în partea a doua a lunii septembrie 2022.

Cel care în scurta sa carieră a mai antrenat Farul Constanța și Unirea Constanța (aceasta din urmă fiind tot Farul, după ce și-a schimbat denumirea) nu a rămas fără reacție după despărțirea de Concordia. A avut un mesaj pe care l-a transmis prin intermediul paginii sale de Facebook în care a vorbit despre experiența trăită la echipă în aceste șapte luni.

”Buna ziua dragi iubitori ai fotbalului (cum se spunea la tv si radio cand eram eu mic)!
Vreau sa va anunt ca astazi am decis impreuna cu conducerea clubului sa incetam pe cale amibiala contractul care era scadent la finalul acestui sezon!Vreau sa le multumesc tuturor celor din club pentru aceasta perioada de 7 luni in care am muncit zi de zi cu dorinta promovarii in prima liga!Din pacate am ratat aceasta promovare sezonul trecut in barajul cu Chindia Targoviste dupa o dubla mansa incheiata la egalitate si decisa la loviturile de la 11 metri..cu toate ca dupa 180 de minute eram promovati am primit un gol care a dus meciul la penalty uri si acolo exprienta celor de la Chindia s a vazut!
Am inceput un nou sezon cu sperante multe si o dorinta si mai mare de a promova…dar rezultatele nu au fost asa cum ne doream din diferite motive obiective sau mai putin obiective…cu toate ca am schimbat 20 de jucatori in aceasta vara ,atat eu cat si conducerea ne am fixat ca obiectiv locurile 1-2!Astazi fiind la 8 puncte de primul loc ,imi doresc ca aceasta schimbare de antrenor sa aduca acel „declic” mental la nivelul jucatorilor pentru a intra din nou in lupta promovarii…Munca si seriozitatatea lor nu trebuie sa inceteze indiferent ce situatii apar la nivelul clubului….Jucatorii beneficiaza de toate conditiile pentru a face performanta si sper sa duca presiunea acestui sezon cu demnitate si barbatie!Ii multumesc domnului primar Mircea Minea pentru sustinerea acordata, ii multumesc pentru tot domnului presedinte Cristian Tanase pe care il cunosc de 23 de ani de cand eram doar un copil la Dinamo si o sa il respect mereu pentru tot ce a facut pentru mine cand ma formam ca fotbalist si ca om,directorului sportiv Balasa Cristian pentru ca mereu a incercat sa ne ofere liniste din punct de vedere organizatoric si sportiv si le multumesc tuturor celor din Chiajna pe care i am cunoscut in aceasta perioada si care m au facut sa ma simt ca acasa(pentru ca am stat mai mult la Chiajna decat acasa.
Multumesc tuturor jucatorilor pe care i am avut la Concordia pentru implicarea lor din antrenamente si jocuri chiar daca cateodata sunt sigur ca puteau mai mult si sper sa inteleaga ca rezultatatele nu apar dupa o zi sau doua…ele apar dupa ani de zile de munca si de respect fata de acest sport!Eu am incercat sa am o relatie de respect reciproc si poate daca am gresit fata de cineva pentru ca l am folosit mai putin in meciurile oficiale,sper ca fotbalul sa ii ofere sansa sa joace mai mult pentru ca le doresc tuturor doar sa le fie bine!
Mult succes Concordia Chiajna!”, a scris Ianis Zicu.

Palmares negativ pentru Ianis Zicu în perioada în care a antrenat Concordia

În aceeași zi în care Ianis Zicu a ajuns la un acord amiabil de despărțire de Concordia, clubul ilfovean a bătut palma cu Eugen Trică, antrenor care la începutul săptămânii trecute se despărțea de Metaloglobus București, echipă cu un început și mai slab în acest noul sezon de Liga 2.

În 22 de meciuri oficiale a condus Ianis Zicu Concordia Chiajna în aceste aproape șapte luni de zile, în Liga 2, în Cupa României sau cele două jocuri de baraj de promovare. A înregistrat 6 victorii, 5 egaluri și 11 înfrângeri.

Concordia Chiajna se află pe locul 14 în clasamentul Ligii 2, cu 7 puncte acumulate în șapte meciuri. Echipa este calificată în play-off-ul Cupei României, unde va întâlni prim-divizionara Universitatea Cluj.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-mutare-surpriza-la-concordia-chiajna-dupa-rezilierea-cu-ianis-zicu-eugen-trica-plecat-recent-de-la-metaloglobus-e-noul-antrenor-principal-19246110

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-ianis-zicu-si-concordia-chiajna-nu-mai-continua-impreuna-startul-modest-de-sezon-a-dus-la-despartire-19246072

https://liga2.prosport.ro/seria-1/achizitie-interesanta-pentru-concordia-chiajna-un-campion-al-danemarcei-in-2020-cu-un-trecut-care-atrage-atentia-noua-mutare-a-ilfovenilor-19246063

Marius ANGHEL 21 Sep. 2022, 11:59 Liga 2
Pe aceeași temă