Menținerea în Liga 2, asemănată cu o promovare de Unirea Dej. Președintele Gabriel Magdaș: ”Ar fi o reușită extraordinară, mai ales raportându-ne la bugetul de care dispunem”

Marius ANGHEL 02 Mar. 2022, 13:48 Liga 2
Menținerea în Liga 2, asemănată cu o promovare de Unirea Dej. Președintele Gabriel Magdaș: ”Ar fi o reușită extraordinară, mai ales raportându-ne la bugetul de care dispunem”

Unirea Dej a căzut trei locuri în clasamentul Ligii 2 după primul meci oficial disputat în 2022, de pe 10 pe 13, după ce a pierdut cu 0-2 jocul din deplasare de la FK Miercurea Ciuc. Are 22 de puncte și a fost egalată de Poli Iași și Ripensia, care au un golaveraj mai bun, motiv pentru care au depășit-o în clasament.

Totodată, echipa care în 2021, anul în care a revenit în Liga 2 după 14 ani, a împlinit 100 de ani a pierdut orice șansă de a mai prinde play-off-ul, astfel că în partea a doua a sezonului va evolua în play-out, unde are ca obiectiv menținerea în eșalonul secund. Momentan are doar două puncte peste a doua poziție care duce la barajul de evitare a retrogradării, pe care se situează Poli Timișoara, astfel că tensiunea începe să se ridice.

În cele două etape rămase de disputat din sezonul regular al Ligii 2, Unirea Dej mai are meciuri cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu (acasă, 5 martie, ora 11:00) și Dacia Unirea Brăila (deplasare, 12 martie, ora 11:00), adică două formații aflate mai jos în clasament.

Gabriel Magdaș, despre menținerea Unirii Dej în Liga 2: ”Ar fi identic cu promovarea”

Într-un interviu acordat ziarului Făclia, Gabriel Magdaș, președintele executiv al Unirii Dej, a vorbit despre această luptă pentru menținerea în Liga 2. Magdaș pare destul de convins că trupa antrenată de Dragoș Militaru va îndeplini acest obiectiv, pe care îl echivalează cu o promovare în Liga 1, având în vedere bugetul de care a dispus clubul în acest sezon.

”Este o bătălie teribilă pentru supraviețuirea în al doilea eșalon fotbalistic, suntem încă bine poziționați. Depindem doar de noi să rămânem aici. Ca să reușim, ne va trebui aceeași seriozitate și dorință de performanță, mult calm, și, astfel, vom putea gestiona cu succes situația, raportat la locul și numărul de puncte de la care am pornit în 2022.

Nu vreau să vorbesc de obiective pe termen lung, eu unul cel puțin, și așa am reușit să gândim strategia, sunt adeptul strategiei pașilor mărunți , dar siguri. Nu vreau să mă hazardez, nu vreau să intru în obiective mărețe, vreau să fiu ancorat în realitate. Deci pentru noi, primul pas este, clar, să ne menținem în Liga a 2-a. Suntem destul de aproape să ne atingem acest obiectiv, care, din punctul meu de vedere, ar fi identic cu promovarea, adică o reușită extraordinară, mai ales raportându-ne la bugetul de care dispunem, în comparație cu cel al competitoarelor”, a spus șeful clubului din Dej.

Gabriel Magdaș, alături de antrenorul Dragoș Militaru. Foto: Unirea Dej

”Impactul promovării a fost unul incredibil. În Liga 3 aveam o medie de 120-130 de spectatori la meciuri. În Liga 2 am ajuns să avem 120 de abonați”

Gabriel Magdaș a analizat la rece și promovarea în Liga 2 reușită de Unirea Dej în vara trecută, considerând-o drept ”neașteptată”. Conducătorul trupei clujene a spus și cum s-a schimbat interesul arătat față de echipă de localnici, după accederea în eșalonul secund.

”Această promovare a venit, pentru toată lumea, pe neașteptate. Nimeni din oraș nu se aștepta la așa ceva în Dej. Noi am fost atâția ani mai mereu jos în ceea ce privește fotbalul, abia începusem noul proiect de dezvoltare al clubului odată cu implicarea primăriei în acest demers. Eram după doi ani de Liga a 3-a, încercam să ne găsim pașii și strategia de viitor, când a apărut acest moment de care noi am știut să profităm la maxim. Vă dați seama că promovarea a însemnat enorm pentru noi, a adus cea mai bună performanță a clubului chiar în anul în care am sărbătorit cei 100 de ani de existență ai clubului.

Noi am mai fost în Liga a 2-a, dar niciodată în primele 36 de echipe ale țării. Aveau o altă structură pe atunci cele două ligi. Impactul promovării a fost unul incredibil, nici eu nu m-am așteptat la așa ceva. Și vă dau un singur exemplu, într-un oraș care știa că are o echipă în Liga a 3-a, aveam o medie de 120-130 de spectatori la meciuri, iar după promovare, în doar două luni, am ajuns să avem 120 de abonați”, a povestit Magdaș pentru ziarului Făclia.

Pentru a vă face o imagine privind forța financiară actuală a echipei din Dej, în campania de achiziții din această iarnă, Unirea a perfectat doar două achiziții. L-a adus pe fundașul lateral Alexandru Gîț (24 de ani), pus pe liber de ”U” Cluj, și l-a împrumutat de la CFR Cluj pe atacantul Dorinel Todoran (18 ani), care evoluase la echipa satelit a campioanei, în Liga 3.

La capitolul despărțiri, Unirea a fost la fel de rezervată, în iarnă renunțând doar la mijlocașul Alexandru Blaj și fundașul Alexandru Papp, amândoi folosiți foarte puțin în prima parte a campionatului.

Foto: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-sase-echipe-lupta-pentru-trei-locuri-ramase-disponibile-in-play-off-ul-ligii-2-stim-deja-11-din-cele-14-formatii-care-merg-in-play-out-dar-si-pe-singura-care-e-sigura-de-grupa-in-care-va-e-19221389

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-va-conta-curand-pe-alexandru-militaru-anuntul-clubului-in-privinta-revenirii-mijlocasului-de-18-ani-19221367

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-sare-in-apararea-fotbalistilor-sai-dupa-esecul-cu-fk-miercurea-ciuc-nu-trebuie-sa-pierdem-jucatorii-aiurea-pe-comentarii-si-vorbe-reactia-antrenorului-unirii-dej-19220808

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-unirea-dej-are-echipamente-noi-tinutele-pe-care-le-vor-imbraca-jucatorii-nou-promovatei-19219871

Marius ANGHEL 02 Mar. 2022, 13:48 Liga 2
Pe aceeași temă