Liga 2, etapa 11 | Steaua a reușit scorul rundei, Metaloglobus și FC Voluntari au ieșit învingătoare din derby-urile zilei. Trei partide s-au încheiat fără gol

Liga 2, etapa 11 | Steaua a reușit scorul rundei, Metaloglobus și FC Voluntari au ieșit învingătoare din derby-urile zilei. Trei partide s-au încheiat fără gol

Rămasă fără Viitorul Pandurii Târgu Jiu, falimentară și exclusă din campionat pentru două neprezentări, fapt care a dus la anularea rezultatelor din primele nouă etape și la modificări importante în clasament, Liga 2 a ajuns la runda a 11-a.

Această etapă se aflată la granița jumătății sezonului regular 2024-2025 și urmează să-și desfășoare majoritate partidelor astăzi, sâmbătă, 26 octombrie 2024, de la ora 11:00. Un motiv, principalul, pentru condensarea etapei pe durata a doar trei zile, este că la mijlocul săptămânii viitoare nu mai puțin de șapte echipe din Liga 2 vor juca în prima etapă a fazei grupelor Cupei României.

Prima etapă după excluderea celor echipei Viitorul Pandurii. Etapa a 11-a a Ligii 2 se joacă de vineri până duminică

Etapa a 11-a a debutat vineri, la Cisnădie, unde CSC Șelimbăr și CFC Argeș au remizat la scorul de 0-0.

Sâmbătă, de la ora 11:00, vor avea loc nu mai puțin de opt partide din totalul de zece rămase de jucat de acum, după falimentul gorjenilor de la Viitorul Pandurii. Se va juca la Slatina, Chiajna, Mioveni (cu CS Mioveni gazdă), Hunedoara, Clinceni, Târgoviște, Ungheni, Afumați și Voluntari. Printre acestea se numără Metaloglobus Bucureşti – ACSM Reşiţa, derby-ul de clasament al etapei, între echipele clasate pe locurile 5, respectiv 3, dar și FC Voluntari – Ceahlăul, între clasatele pe locurile 6, respectiv 4.

CS Afumați va sta în această rundă, fiindcă ar fi trebuit să întâlnească pe teren propriu Viitorul Pandurii.

În fine, etapa se încheie pe terenul liderului FK Miercurea Ciuc, duminică. De la ora 11:00, harghitenii găzduiesc partida cu FCU Craiova, una dintre echipele care au ca obiectiv promovarea, dar au dezamăgit până acum. FCU s-a despărțit în această săptămână de Marius Croitoru, dar între timp nu și-a numit un nou antrenor.

  • Ulterior, ACSM Reșița, Ceahlăul, Unirea Ungheni, Metalul Buzău, CFC Argeș, FK Miercurea Ciuc și CS Mioveni vor juca, marți, miercuri și joi, în etapa 1 din faza grupelor Cupei României.

Date statistice după primele zece etape ale ligii secunde:

  • Liderul Ligii 2 după primele zece etape este în continuare FK Miercurea Ciuc, care are 25 de puncte, după ce i s-au scăzut trei, cele câștigate cu Viitorul Pandurii.
  • Fără eșec în acest sezon sunt în continuare FK Miercurea Ciuc și Steaua, cu 25, respectiv 20 puncte acumulate. În rest, celelalte echipe au pierdut de cel puțin două ori.
  • Toate echipele au câștigat cel puțin un meci câștigat. Cele mai multe victorii are FK Miercurea Ciuc, 8 la număr, iar cele mai puțin au CS Mioveni și Unirea Ungheni, câte una.
  • Cele mai multe goluri date are FK Miercurea Ciuc, 18 la număr, iar cele mai multe primite are, de departe, AFC Câmpulung Muscel, 27 la număr. Iar cele mai puține goluri primite, 4, are Steaua.
  • Pe locurile calificabile în play-off sunt FK Miercurea Ciuc (25), Steaua București (20, 9-4), ACSM Reșița (20, 16-13), Ceahlăul (17), Metaloglobus București (16, 17-12, cu un meci mai puțin) și FC Voluntari (16, 12-8). Acestea două din urmă sunt la egalitate cu CS Afumați (16, 11-8, cu un meci mai puțin) și CFC Argeș (16, 10-8, cu un meci în plus).
  • Locurile retrogradabile sunt ocupate de CS Mioveni (5, cu un meci în minus), AFC Câmpulung Muscel (6), CSM Focșani (7, 4-13) și Unirea Ungheni (7, 5-10, cu un meci mai puțin). Vor retrograda patru echipe în loc de cinci, după excluderea Viitorului Pandurii.
  • O singură echipă mai are punctaj maxim acasă și este vorba despre FK Miercurea Ciuc, care are cinci victorii în tot atâtea jocuri disputate pe teren propriu.
  • Cele mai multe puncte obținute ”afară” au CS Afumați, FK Miercurea Ciuc și Steaua, toate având 10 puncte din cinci, patru, respectiv patru partide jucate. Fără punct obținut în deplasare sunt CSM Focșani și AFC Câmpulung Muscel, cu câte patru, respectiv cinci partide jucate.
  • Golgheterul campionatului după primele zece etape este în continuare Cătălin Doman, de la CSM Slatina, cu 7 goluri!
  • Golurile marcate de jucători în meciurile anulate cu Viitorul Pandurii rămân valabile la statistică, conform regulamentului. Din statistica cu rezultate, puncte și golaveraj sunt scoase rezultatele contra trupei din Târgu Jiu.

Desfășurarea LIVE-TEXT a tuturor meciurilor din campionatul Liga 2 o poți urmări doar pe Liga2.ro, singurul site național care promovează fotbalul din ligile inferioare.

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor
Rezultate etapa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Liga 2, sezon 2024-2025

Meciuri etapa 11 Liga 2, sezon 2024-2025:

sâmbătă, 26 octombrie 2024, ora 11:00

CS MIOVENI – STEAUA BUCUREŞTI 0-4

Stadion: Orăşenesc (Mioveni – Argeş).
Arbitru: Constantin Alin Olaru (Râmnicu Vâlcea). Asistenți: George Suciu (Câmpia Turzii) și Csaba Antal (Baciu – Cluj). Rezervă: Mihai Amorăriței (Câmpina). Observator arbitri: Silviu Crângaşu (Ploieşti). Delegat joc: Bogdan Gheorghiță (Vaslui).

CS Mioveni: Flv. Croitoru (cpt.) – Corbu, Andr. Răuță, R. Garutti, Rob. Bădescu (Căprescu 62′) – Andr. Panait (A. Șerban 46′), Al. Răuță – Bustea (I. Șerban 62′), Coșereanu (Core 46′), Guțea – Vencu (Zamura 71′)
Rezerve neutilizate: Mih. Bădescu – Puiu, Pozatzidis, Duțan
Antrenor: Alin Chița (suspendat)

Steaua: Raf. Munteanu – St. Drăghici (cpt.)(Nedelea 71′), Beța, Kereki, Ad. Ilie – Rober Sierra (Ad. Pop 54′), Dani Iglesias, Dav. Matei (Dav. Păcuraru 54′), Răsdan – Chipirliu (Maeschi 71′), Ad. Popa (Hacho Heras 28′)
Rezerve neutilizate: Frănculescu – M. Roman, Dane, A. Raicu
Antrenor: Daniel Oprița

Min 90+3 Final de joc la Mioveni, unde Steaua se impune cu scorul de 4-0 și cu 23 de puncte acumulate în 11 meciuri se menține pe locul 2. CS Mioveni, cu 5 puncte acumulate în 10 partide rămâne pe ultimul loc, 21.
Min 90 Mioveniul are o fază de contraatac, Căprescu avansează bine pe dreapta, gândește bine faza și pasează în stânga, pentru pătrunderea lui Ionuț Șerban, iar acesta șutează din afara careului, puternic, la poartă, dar pe direcția lui Munteanu, care prinde.
Min 82 0-4 Florin Răsdan înscrie din penalty cu o execuție în dreapta, la semiînălțime. Croitoru a fost pe direcție, dar nu a putut salva
Min 81 Nedelea primește mingea în stânga careului, pasează pe jos spre fața careului, iar Păcuraru este faultat în momentul în care vrea să șuteze. Arbitrul acordă penalty.
Min 80 Nacho Heras primește în careu, avansează și trage din 8-9 metri lateral dreapta, la prima bară, fără probleme pentru Croitoru
Min 70 Guțea șutează din poziție centrală din afara careului, mingea e deviată spre stânga, Munteanu plonjează și respinge în lateral, spre Vencu, care este nemarcat. Acesta trage din 7-8 metri în blocajul lui Muntenu
Min 65 Nacho Heras pătrunde în careu pe stânga, pe un contraatac, scoate spre centru pentru Dani Iglesias, iar acesta trage din prima din 15 metri puțin peste vinclul din dreapta
Min 48 0-3 Steaua recuperează o minge, David Matei primește la mijlocul terenului și pasează repede pe culoar pentru contraatacul lui Nacho Heras. Spaniolul avansează bine cu un adversar în spatele său, pătrunde în careu și finalizează pe lângă portar, din 12 metri, la prima bară, în dreapta
♦Min 45+2 Pauză și la Mioveni, unde Steaua are un avantaj de două goluri și pare deja sigură de victorie la modul cum s-a desfășurat prima repriză
Min 32 Pe o fază de contraatac, Chipirliu primește în stânga, fentează pentru a trage cu dreptul, șutează, mingea e deviată și se duce spre poartă, sub transversală, însă Croitoru se întinde și scoate salvator în corner
Min 30 Coșereanu avansează în stânga, intră în centru, trage cu efect din colțul mare al careului, însă mingea merge pe lângă. Arbitrul acordă corner, considerând că cineva a deviat. Din corner, mingea centrată în careul mic este reluată mult peste poartă
Min 28 Iese Adrian Popa, probabil acuzând o accidentare, și intră Nacho Heras
Min 27 Dani Igleasias pasează în stânga, în careu, pentru Drăghici, acesta este blocat de Croitoru, ieșit la întâmpinare, cu mingea trimisă prin fața porții, pentru nimeni. Steaua vrea penalty, însă arbitrul lasă jocul să continue, iar apoi merge să discute cu antrenorul Oprița
Min 19 0-2 David Matei primește mingea în stânga, centrează din prima în careu, pe poziție viitoare, Bogdan Chipirliu țâșnește de lângă adversar, intră prin alunecare și împinge mingea cu piciorul drept, din 8 metri central, pe lângă portar, rămas fără reacție
♦Min 15 0-1 Chipirliu avansează pe stânga, șuitează în blocajul lui Garutti, mingea îi revine, o menține, în ciuda atacului a doi adversari, o împinge ușor înapoi pentru Florin Răsdan, care urmărește și trage din prima cu stângul, cu latul, superb, puternic, de la circa 18 metri centru, în vinclul din stânga. Steaua punctează la primul șut pe poartă
Meciul de la Mioveni a început cu 10 minute întârziere, în urma protestului celor de la CS Mioveni de a ieși pe teren la timp. Jucătorii echipei argeșene au ieșit apoi pe gazon cu bannerul: ”5 luni fără salarii = 5 luni fără respect! / Muncim cu responsabilitate, Cerem doar dreptate!”, pe care l-au dus, absolut toți, pe gardul de la tribuna a doua, la centru. În acest timp, FRF a anulat depunctare primită de CS Mioveni.

CORVINUL HUNEDOARA – CSC DUMBRĂVIŢA 0-0

Stadion: Corvinul 1921 Hunedoara (Hunedoara).
Arbitru: Gabriel Mihuleac (Iaşi). Asistenți: Mihai Marian Ionescu (Bradu – Argeş) și Andrei Diaconu (Iaşi). Rezervă: Dragoș Nicolae Lunca (Cluj-Napoca). Observator arbitri: Gheorghe Mihalache (Buzău). Delegat joc: Viorel Lolea (Reşiţa).

Corvinul: Lefter – I. Pop, Lică (cpt.), Bradu (Chukwu 88′), Velisar – Nic. Pîrvulescu, Lehaire (Ackovski 46′), Cărăruș, Gîrbiță (Al. Neacșa 70′) – Câmpan (Dar. Grigore 46′), M. Lupu (Hergheligiu 46′)
Rezerve: Blaga, Mutuligă – Otega, Predică,
Antrenor: Florin Maxim

CSC Dumbrăvița: Trifon – Burdeț, Scutaru, Zurbagiu (cpt.), Apro, Bg. Sima – Salhi – Rz. Morariu (Vasluian 89′), L. Bodri (Martinov 63′, Cr. Pădurariu 89′), Ekmekci (Cibi 63′) – Modan (Paulevici 63′)
Rezerve: Iliescu – , Anișorac, Adam, , Sofran
Antrenor: Cosmin Stan

Min 90+8 Final de joc, cu remiză între Corvinul și CSC Dumbrăvița, scor 0-0, ca în sezonul trecut. Corvinul, la al doilea egal în sezonul acesta, cu are 14 puncte în 9 meciuri. CSC Dumbrăvița stă puțin mai bine, cel puțin momentan, cu 15 puncte acumulate în 11 jocuri. Timișenii sunt la al treilea egal sezonul acesta.
Min 90+7 Corviniștii cer penalty la o tragere de tricou a lui Neacșa
Min 90+3 Cărăruș trimite din 5 metri în bară, după executarea cornerului
Min 90+2 Șutul lui Grigore din careu e deviat în corner
Min 85 Paulevici trage din dreapta, de la mijlocul terenului, cu boltă, profitând că portarul era ieșit. Dar mingea se duce peste
Min 81 Grigore trage de la 12 metri central, nu prinde spațiul porții. Ratate imensă. Velisar centrase din stânga
Min 80 Lovitură liberă bătută de Apro de la 30 de metri spre dreapta, mult peste poartă
Min 62 Hergheligiu trage de la 30 de metri, peste poartă
♦Min 46 Florin Maxim face trei schimbări la pauză, semn că este nemulțumit de jocul echipei sale. Rar vezi ca Maxim să schimbe astfel, chiar el declarând în multe rânduri că preferă să nu facă modificări dacă echipa are un joc care să-l mulțumească și nimeni nu acuză accidentări
Min 30 Modan șutează din dreapta, unghi închis, în plasa laterală
Min 28 Câmpan reia în forță din poziție bună, la 8 metri. Apro deviază puțin, Trifon intervine salvator
♦Min 27 Lupu trage din 16 metri central la firul ierbii. Trifon reține fără probleme
Min 23 Centrare a lui Velisar pentru Bradu, aflat central la 9 metri, reia bine cu capul. Trifon intervine și respinge în corner, rămas fară rezultat
Min 13 Ekmekci trage slab pe jos din 15 metri, după o pasă bună de la Morariu, din dreapta
Min 10 Cărăruș reia cu capul din careul mic, pe direcția lui Trifon însă, care respinge. Mingea a venit dintr-un corner de pe dreapta bătut de Velisar
Min 6 Ekmekci trage din 20 de metri, Lefter reține fără probleme

FC VOLUNTARI – CEAHLĂUL PIATRA NEAMŢ 2-1

Stadion: ”Anghel Iordănescu” (Voluntari – Ilfov).
Arbitru: Mihai Motan (Târgovişte). Asistenți: Cristian Cosmescu (Râmnicu Vâlcea) și Daniel Nagy (Mediaş). Rezervă: Marius Daniel Bădoiu (Craiova). Observator arbitri: Ionut Borcan (Ploieşti). Delegat joc: Lucian Cîrjă (Constanţa).

FC Voluntari: Ius. Chirilă – Ct. Alexe (Schieb 19′), Pițian, Armaș (cpt.), Andreș, Al. Șuteu – Pandele (Onișa 74′), D. Toma (Panos 46′) – Merloi (D. Andrei 72′), Cocian (Nemec 46′), Carnat
Rezerve: Al. Maxim – Lambrinoc, R. Crișan, Fl. Mitrea
Antrenor: Claudiu Niculescu

Ceahlăul: Brănescu – Țuțu, Asibey, Wiktorski, Mih. Șandru (Abel Folha 78′) – Gbizie (Rodrigo Lima 87′), Chibsah (Rob. Ciobanu 87′) – Rz. Neag, P. Petre (cpt.), G. Crețu (R. Moise 75′) – Davordzie
Rezerve: Al. Barna – Ilaș, Tud. Telcean, Copoț-Barb, Gyulai
Antrenor: Marco Veronese

Min 90+5 Final de meci, FC Voluntari câștigă cu 2-1 meciul cu Ceahlăul și îi ia fața în clasament. Ilfovenii au 19 puncte în 11 meciuri, iar Ceahlăul are 17 puncte tot în atâtea partide.
Min 90+1 Șansă bună de egalare pentru Ceahlăul irosită de Patrick Petre, decarul nemțenilor șutează puțin peste dintr-o lovitură liberă de la 18 metri ușor lateral stânga, din aceeași poziție din care a marcat golul victoriei cu Șelimbăr
Min 89 Centrare Neag de pe partea dreaptă, Ciobanu reia cu capul din 10 metri, la prima atingere a balonului, puțin peste poartă.
Min 84 2-1 Presiunea Voluntariului dă roade și Adam Nemec își aduce echipa în avantaj. Carnat centrează de pe dreapta, Nemec îi ia fața lui Asibey la colțul scurt și reia în plasă cu latul, din 5 metri
Min 78 Carnat îl întinde pe Brănescu cu un șut din unghi, din partea stângă, portarul nemțenilor respinge în corner
Min 74 Mihael Onișa debutează la FC Voluntari chiar împotriva fostei sale echipe din sezonul trecut și din acest început de campionat. Lui Onișa i s-a oferit și banderola de căpitan la Ceahlăul la începutul acestui sezon. A intrat în locul lui Pandele
Min 68 Minutul și ocazia la Voluntari, se joacă cu garda jos în aceste minute. După două ocazii mari ale lui Adam Nemec, Geani Crețu irosește la rândul său o șansă bună pentru nemțeni, șutul său din careu trecând aproape de stâlpul din dreapta al porții lui Chirilă
Min 67 Un minut mai târziu, același Nemec ratează incredibil din 2 metri în fața lui Brănescu. Portarul Ceahlăului reușește să respingă în ultimul moment în corner balonul deviat de Nemec
Min 66 Corner de pe partea dreaptă pentru Voluntari, stoperii nemțeni resping până la Panos, acesta șutează de la 20 de metri, balonul deviat de apărarea Ceahlăului ajunge la Nemec, care șutează la colțul lung, din poziție ideală, puțin alături
După intrarea lui Adam Nemec ilfovenii abundă cu centrări în careul advers pentru ”capul” masivului atacant slovac, aproape toate acțiunile din primul sfert de oră al reprizei secunde s-au încheiat cu mingi aruncate în careu. De cealaltă parte, nemțenii mizează pe contraatacuri pentru rapizii Davordzie și Patrick Petre.
Min 54 O nouă mare ocazie pentru gol pentru Carl Davordzie. Geani Crețu aruncă o minge lungă peste apărarea ilfoveană până la Davordzie, acesta îl culcă pe Pițian, pivotează și șutează de la 8 metri, însă același Pițian se redresează și reușește să devieze în corner
Min 47 Ca și în prima repriză, Voluntariul începe repriza secundă în ofensivă. Acțiune Merloi, trece de un adversar, rămâne singur cu Brănescu în lateral dreapta și trage din unghi, dar portarul Ceahlăului reține
Min 45+2 Final de primă repriză, FC Voluntari și Ceahlăul sunt la egalitate, 1-1, goluri Nicolae Carnat (2) și Patrick Petre (12)
Min 33 Ocazie uriașă la poarta Voluntariului. Patrick Petre centrează de pe stânga, Geani Crețu deviază în careu pentru Carl Davordzie, acesta din urmă rămâne singur cu Chirilă, dar trage în portarul advers
Min 29 Merloi șutează slab de la 20 de metri, Brănescu reține fără emoții
Min 24 Cocian șutează de la 25 de metri ușor lateral stânga, pe centrul porții, Brănescu reține fără probleme
Min 19 Iese Cătălin Alexe și intră Marvin Schieb
Min 15 Combinație între ”gemenii golului” de la Ceahlăul, Davordzie și Patrick Petre, acesta din urmă șutează de la 11 metri ușor lateral dreapta, dar Pițian respinge salvator în corner
Min 12 1-1 Asibey îl găsește cu o centrare lungă de peste 50 de metri pe Patrick Petre în partea stângă, căpitanul Ceahlăului îl driblează scurt pe portarul Chirilă, care pleacă după fentă și înscrie, deși pe linia porții erau doi fundași adverși
Min 2 1-0 Nicolae Carnat deschide scorul după doar 65 de secunde. Șuteu centrează din partea stângă, iar Carnat, nemarcat în 6 metri, deviază cu latul în plasă de pe linia careului mic

CSM SLATINA – FC BIHOR ORADEA 0-0

Stadion: 1 Mai (Slatina – Olt).
Arbitru: Raul Sebastian Bădărău (Hunedoara). Asistenți: Doru Nicolae Petre-Ioan (Bucov – Prahova) și Lucian Tănase (Piteşti). Rezervă: Andreea Ene (Bucureşti). Observator arbitri: Ion Olteanu (Bucureşti). Delegat joc: Florentin Barbu (Giurgiu).

CSM Slatina: P. Toroc – I. Mitran, Gherghe, Bărăitaru, C. Toma – D. Toma – Trașcu, Doman (cpt.)(Mihaiu 61′), C-tin. Radu (Leață 68′) – Kayondo (Trică 81′), Golofca (D. Dragu 81′)
Rezerve: Micu – Riza, Dav. Savu, Năstăsie, M. Cristea
Antrenor: Daniel Oprescu

FC Bihor: Accinelli – Seb. Cucu, Andr. Gal, Giafer, C. Jurj – I. Filip (cpt.), Ric. Farcaș – Andr. Moga (Adl. Nica 59′), Almanza (Hora 46′), Gîdea (Stahl 59′) – A. Chirițoiu
Rezerve: I. Rus – Gunie, Tincău, Ioviță, Gitye, Curescu
Antrenor: Gustavo Aragolaza

Min 90+6 Final de partidă la Slatina, unde echipa locală și FC Bihor Oradea remizează fără gol, scor 0-0. Slatina are 16 puncte, iar FC Bihor acumulează 11 puncte. Ambele au 10 meciuri în 11 etape, după ce rezultatul lor cu Viitorul Pandurii a fost anulat.
Min 87 FC Bihor este aproape să își îndeplinească obiectivul, să plece cu punct de la Slatina. Se apără aglomerat în această repriză secundă și strategia este pe cale să îi iasă. Însă, scapă din nou după o intervenție incredibilă a lui Accinelli, care respinge de lângă bară execuția cu capul a lui Atanas Trică, după centrarea din stânga a lui Leață
Min 81 Aproape de un autogol spectaculos la Slatina! Gal vrea să respingă o pasă în careu a unui adversar, dar doar șterge balonul cu exteriorul, care se duce lobat spre poarta Bihorului. Noroc cu portarul Accinelli, care se întinde spectaculos și scoate în corner
Min 74 CSM Slatina are și mai mari probleme pe faza de construcție după ieșirea lui Doman. Pasele sunt previzibile, iar de cele mai multe ori, pentru simplificarea fazelor de atac, se apelează la centrări din benzi, pe care apărarea nou-promovatei le rezolvă ușor. FC Bihor încearcă să riposteze prin contraatacuri
Min 56 Jocul Slatinei nu arată așa cum și-ar dori Daniel Oprescu, foarte supărat la marginea terenului. E mereu nemulțumit când fazele nu sunt finalizate cu șut spre sau pe poarta celor de la FC Bihor
Min 45+2 Pauză la Slatina, unde gazdele au fost mai insistente în atac. Nu au avut însă foarte multe ocazii periculoase, chiar dacă au beneficiat și de foarte multe cornere. FC Bihor a început solid duelul, dar pe parcurs a mai coborât liniile
Min 42 Cătălin Doman coordonează toate atacurile Slatinei, dar acum își încearcă șansa cu un șut de la distanță. Trage de la aproximativ 20 de metri, poziție centrală, cu piciorul drept, însă mingea se duce puțin pe lângă, în plasa laterală. FC Bihor Oradea nu prea mai contează în ultimii 20 de metri ai careului advers
Min 28 Ritmul de joc se mai domolește la Slatina, după un start cu un nivel foarte bun pentru Liga 2. În continuare oltenii încearcă să surprindă în atac, dar singurul capabil să vină cu ceva nou este Cătălin Doman. Acesta a încercat până acum două pase peste apărarea adversă, de la aproximativ 20 de metri, poziție centrală, dar execuțiile, parcă trase la indigo, au fost tratate superficial de colegi
Min 16 CSM Slatina începe să aibă controlul jocului, să aibă posesia mai mult decât orădenii. Beneficiază de mai multe faze fixe, cornere și lovituri libere, însă nu pune în pericol poarta lui Accinelli
Min 5 Începe bine partida de la Slatina, cu un ritm rapid de pasare. Se joacă de la o poartă la alta, dar fără ocazii importante de gol. Orădenii fac un presing agresiv în careul advers și îi pun probleme formației lui Daniel Oprescu

CONCORDIA CHIAJNA – CSM FOCŞANI 1-0

Stadion: Concordia (Chiajna – Ilfov).
Arbitru: Valentin Naidin (Turnu Măgurele). Asistenți: Cristian Daniel Ilinca (Craiova) și Ramona Doriana Udrea (Târgu Jiu). Rezervă: Andrei Baciu (Botoşani). Observator arbitri: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea). Delegat joc: Dorinel Dincă (Călăraşi).

Concordia Chiajna: Fara – Ad. Iancu, Marc, Mboumbouni, Dobrescu, Aur. Ciuciulete, R. Lazăr (cpt.), Neicuțescu, Ghimfuș, A. Burcea, Boiciuc
Rezerve: Oct. Vâlceanu – Tsymbaliuk, M. Dragomir, Dumbravă, G. Petcu, Petkovski, Prejmerean, J. Rodriguez, Ad. Bălan
Antrenor: Ion Dumitru

CSM Focșani: S. Preda – Săpunaru (cpt.)(eliminat, 70′), Jalbă, Vișinar, Tamași – Dakaj, Brînzan – Blaj, Al. Fl. Zaharia, Rob. Enache – Dodoi
Rezerve: Al. Uțiu – Bg. Creț, The. Dănilă, Rența, Ciopa, Pedro Albino, G. Dragomir, Cr. Ciobanu, G. Dănăilă
Antrenor: Sorin Colceag
Eliminat: Sorin Săpunaru 70′ (cumul de cartonașe galbene)

Final de joc la Chiajna, unde Concordia reușește prima victorie cu Ion Dumitru antrenor, la a doua încercare: 1-0 cu CSM Focșani. Concordia, cu abia trei victorii sezonul ăsta, acumulează 11 puncte în 10 partide. CSM Focșani e la al optulea eșec în 11 meciuri și rămâne cu 7 puncte.
♦Min 70 Sorin Săpunaru primește al doilea cartonaș galben pentru proteste, după o decizie a arbitrului pe care nu a ”înghițit-o”, astfel că este eliminat. Focșaniul își pierde căpitanul
Min 42 1-0 Fază de contraatac a Concordiei, Ghimfuș trimite la Iancu, acesta centrează, iar Alexandru Boiciuc marchează cu capul
Min 30 Ciuciulete are o mare ocazie de a marca, după o fază creată de Ghimfuș și Burcea, însă nimerește transversala

METALOGLOBUS BUCUREŞTI – ACSM REŞIŢA 1-0

Stadion: Clinceni – Arena 1 (Clinceni – Ilfov).
Arbitru: Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi). Asistenți: Daniel Vlase (Galaţi) și Nicușor Marin (Suseni – Argeş). Rezervă: Dorin Burloiu (Galaţi). Observator arbitri: Marian Dorobanţu (Buzău). Delegat joc: Mircea Bucur (Târgu Mureş).

Metaloglobus: Gavrilaș – Kouadio, Caramalău, Andr. Sava, Gab. Dumitru, Ekollo (Issah 70′), Junior Morais, Honciu (cpt.)(Rz. Milea 79′), Dav. Irimia, Zakir (Ad. Sîrbu 85′), Huiban (Rob. Neacșu 85′)
Rezerve: Nedelcovici – Liș, Visic, Ad. Nicolae, Rz. Florea
Antrenor: Ianis Zicu

ACSM Reșița: Dincă – Dolghi, Elton da Silva, Rimovecz (Andr. Burlacu 74′), Cioiu, Lascu (Al. Negru 82′), Haită (cpt.)(Tucaliuc 82′), Șteau (Jerdea 90′), Chera, Doană (Gurin 46′), Samake
Rezerve neutilizate: Mat. Goga – Bărboianu, Erico da Silva, Bocșan
Antrenor: Flavius Stoican

Min 90+4 Final de meci la Clinceni! Metaloglobus se impune fără mari emoții contra ACS Reșița, scor 1-0, chiar dacă doar la un gol diferență. Metaloglobus vine la un punct în spatele Reșiței, 19 față de 20, și are și un meci în minus.
Min 88 ACSM Reșița, aproape să ajungă la finalizare prin noul intrat Tucaliuc! Îi pasează Burlacu în careu, din cădere, dar portarul Gavrilaș iese și reține în ultimul moment. În continuare, apărarea lui Zicu rezistă fără prea mari eforturi
Min 73 ACSM Reșița are posesia, dar nu ia cele mai bune decizii în ultimii 20 de metri. Metaloglobus rezolvă situațiile fără probleme și continuă să conducă pe tabelă
Min 57 Deși are nevoie de gol, ACSM Reșița nu-i pune probleme trupei lui Ianis Zicu. Apărarea Metaloglobusului rezolvă ușor incursiunile atacanților din Valea Domanului. După startul reprizei secunde, echipa gazdă e mai preocupată de apărare, de menținerea avantajului de pe tabelă
Min 45+3 Final de primă parte la Clinceni, unde Metaloglobus forțează și în ultimele secvențe. Un șut trimis de Junior Morais de la distanță, pe jos, este reținut portarul Dincă. În altă ordine de idei, după golul marcat de Ekollo, ACSM Reșița a resimțit momentul și a construit foarte greu
Min 39 Șansă rarisimă pentru Metaloglobus, care trece pe lângă 2-0! David Irimia ia o incursiune în viteză în partea dreaptă, trece de fundașul Dolghi, paseză în forță la marginea careului de șase metri, dar Huiban reia puțin peste transversală. Atacantul Metaloglobusului și portarul Dincă se lovesc în această fază și e nevoie de îngrijiri medicale
Min 34 Dincă salvează din nou ACSM Reșița! Zakir ajunge periculos la finalziare, după ce intră în careu în urma unei incursiune în partea stângă, dar portarul lui Flavius Stoican, ”încercat” tot cu un șut la colțul scurt, scoate în corner. Multe lovituri de colț pentru Metaloglobus, dar nu au fost periculoase
Min 22 1-0 Metaloglobus punctează prin Serges Ekollo, care își trece numele pe lista marcatorilor din pasa lui Zakir, acesta trecând anterior de portarul Dincă în partea stângă, în interiorul careului. Zakir pasează cu mult efort în centrul careului, evitând cu greu out-ul de poartă, iar Ekollo preia și punctează pe lângă doi jucători ai Reșiței aflați pe linia porții
Min 17 Prima șansă mare a meciului de la Clinceni îi aparține lui Georgian Honciu. Acesta șutează din colțul careului de 16 metri, la prima bară, pe jos, dar portarul Dincă scoate în corner
Min 10 Multe momente de întrerupere în partida Metaloglobus – ACSM Reșița, care până acum nu a contabilizat vreo șansă notabilă. Joc previzibil din partea ambelor echipe, apărările nu sunt luate prin surprindere și rezolvă ușor situațiile atacanților

CHINDIA TÂRGOVIŞTE – METALUL BUZĂU 0-0

Stadion: ”Eugen Popescu” (Târgovişte – Dâmboviţa).
Arbitru: Sergiu Anton (Bucureşti). Asistenți: Damian Antal (Bacău) și Marius Bărbulescu (Bucureşti). Rezervă: Marius Naidin (Piteşti). Observator arbitri: Bogdan Velicu (Bucureşti). Delegat joc: Horaţiu Stănescu (Craiova).

Chindia: M. Contra – Martac, Mih. Leca, Ad. Ioniță, Romeo (Al. Sabău 70′) – Iul. I. Zamfir (Al. Petre 46′), Danu, Iul. Roșu, Rz. Tache (Dogănoiu 80′) – Pesic (Atanase 63′), Florea (cpt.)(Zivkovic 46′)
Rezerve neutilizate: Șt. Mușat – M. Șerban, R. Simion, Bg. Petre
Antrenor: Marian Vătavu

Metalul Buzău: G. Micle – Ed. Rusu, Alb. Olaru, M. Manea, Rz. Radu – A. Manea (Panaite 90+2′), Borțoneanu, Tudorică (cpt.), Jozic – Val. Robu (A. Nica 46′), Ad. Moldovan
Rezerve: Iul. Dinu – L. Pelivan, D. I. Mihai, Opaiț, D. Stan, Petra, Juncănaru
Antrenor: Valentin Stan

Min 90+4 Final de partidă la Târgoviște, unde Chindia și Metalul Buzău remizează fără gol, scor 0-0. Chindia ajunge la 10 puncte, în 10 meciuri, iar Metalul Buzău are 14 puncte în 11 partide contabilizate.
Min 90+1 Nemulțumiți de joc și de scor, spectatorii strigă ”Demisia! Demisia!”
Min 67 Contra respinge providențial mingea trimisă de Alin Manea din marginea careului, pe jos, pe care scria gol. Portarul gazdelor acuză o accidentare după această intervenție. Jocul s-a animat în ultimele minute
♦Min 64 Mare ocazie pentru Chindia: reluare cu capul Atanase, abia intrat în joc, din 7-8 metri, spre colțul lung, goalkeeperul oaspetilor respinge în corner
Min 62 Șut Danu de la 18 metri, central, reține portarul Metalului în doi timpi
Min 45+2 Pauză la Târgoviște, 0-0, după o repriză cu puțin fotbal, dominată ușor de oaspeți
Min 45 Pesic întoarce pentru Tache, care reia spectaculos, din foarfecă, de la 14 metri, peste transversală
Min 34 Ocazie mare pentru Metalul. Rusu trage pe jos, din unghi, din partea dreapta a careului, la colțul lung, Contra se întinde și respinge în corner
Min 17 Șansă pentru Chindia: șut Danu, pe jos, de la 22 de metri, central pe lângă stâlpul din dreapta al porții buzoienilor
300 de spectatori asistă la meciul de la Târgoviște, pe o vreme ideală pentru fotbal. La ieșirea echipelor, cei 10 suporteri care constituie galeria gazdelor au scandat: ”Nu lăsați Chindia să moară!” Spectatorii i-au aplaudat pe fani.
Min 6 Prima ocazie a meciului: contraatac Metalul, Robu șutează din 16 metri lateral stânga pe mijlocul porții, reține Contra
După cinci etape de când n-a mai jucat, George Micle este din nou titularizat în poarta Metalului Buzău. Aceasta e marea schimbare a lui Stan pentru acest meci. Micle, care în trecut a jucat la Sportul Snagov, dar mai ales la CFC Argeș și ”U” Cluj, abia este la al doilea meci la Metalul în acest sezon de Liga 2, după ce în celelalte nouă a apărat Iulian Anghel Dinu, fost la SSC Farul, ”U” Cluj și Pandurii.

UNIREA UNGHENI – AFC CÂMPULUNG MUSCEL 2-1

Stadion: Central (Ungheni – Mureş).
Arbitru: Dan Ștefan Buzărnescu (Craiova). Asistenți: Doru Zamfir (Slatina) și Patrik-Ștefan Sandu (Timişoara). Rezervă: Mircea Salomir (Cluj-Napoca). Observator arbitri: Zoltan Tamaş (Odorheiu Secuiesc). Delegat joc: Daniel Sabou (Zalău).

Unirea Ungheni: Rob. Geantă – Chinteș, A. Popa (eliminat, 65′), P. Coza, Savin (cpt.), Tiihonen, Cruceru, Bîrnoi (Vl. Bogdan 74′), Zukanovic (Magyari 74′), Andr. Șerban (D. Pop 65′), I. Barstan
Rezerve: Mark Lupu – Vînău, Blidărean, M. Ioniță, K. Ciuvotaru, Haiduc
Antrenor: Eusebiu Tudor
Eliminat: Abel Popa 65′ (cumul de cartonașe galbene)

AFC Câmpulung Muscel: M. Voicu – Ntamack (Mitoi 62′), Jenaru (cpt.), Oprișan (D. Popescu 71′), Torje, L. Stancu (Rob. Ene 88′), Sanda, Al. I. Popescu, Bg. Vasile, Gîsă, Otoo
Rezerve: R. Bădulescu – Rob. Dumitrescu, Andr. Stelea, Șt. Ghiță, Alima, Florică
Antrenor: Marius Bratu

Min 90+4 Final de partidă la Ungheni, unde Unirea câștigă cu 2-1 și acumulează a doua sa victorie în Liga 2 și ajunge la 10 puncte strânse în 10 partide. AFC Câmpulung Muscel pierde din nou, pentru a noua oară și rămâne cu 6 puncte strânse în 11 jocuri.
Min 65 Abel Popa vede al doilea cartonaș galben în acest meci și este eliminat
Min 60 Bîrnoi scapă singur spre poarta muscelenilor, trage din interiorul careului, însă Voicu respinge cu piciorul în corner
Min 54 Torje încearcă sa-l surprindă pe portarul gazdelor cu un lob de la marginea careului, însă balonul nu prinde cadrul porții
Min 52 Șutul lui Bogdan Vasile de la 25 de metri este reținut în doi timpi de Geantă
Min 48 Jenaru trimite peste poartă cu un șut de la 20 de metri
Min 24 2-1 Andrei Șerban înscrie și el cu un șut plasat de la marginea careului
Min 19 1-1 Milos Zukanovic trage de la 20 de metri, portarul Voicu se apleacă să prindă balonul, însă mingea îi trece printre mâini și intră în poartă
Min 11 0-1 Gabriel Torje trimite în plasă din lovitură liberă de la aproximativ 30 de metri

CS AFUMAŢI stă, deoarece ar fi trebuit să joace cu VIITORUL PANDURII TÂRGU JIU, exclusă din campionat după 10 etape.

duminică, 27 octombrie 2024, ora 11:00

FK MIERCUREA CIUC – FCU CRAIOVA 2-0

Stadion: Municipal (Miercurea Ciuc – Harghita).
Arbitru: Iulian Dima (Bucureşti). Asistenți: Stelian Slabu (Braşov) și Ionuţ Marius Bobe (Bucureşti). Rezervă: Răzvan Negară (Vaslui). Observator arbitri: Cristian Sava (Bacău). Delegat joc: Cristian Petropulos (Alba Iulia).

COMENTARIUL LIVE

Min 90+1 2-0 Torvund centrează în careu din lovitură liberă din stânga, Lumbu respinge cu capul ca un amator din fața careului mic, direct în față, în centru, la Attila Csuros, aceste preia, este tras în spate de Dragu, îi ies în față Albu și Camara, pe care îi fentează cu ușurință în dreapta și dintre trei jucători trage din 10 metri lateral și înscrie pe jos la colțul lung
Min 29 1-0 Bloj centrează din dreapta, din acțiune, Bounaas deviază cu capul aproape pe spate, în stânga careului, Benjamin Babati preia și șutează puternic spre colțul lung, printre picioarele lui Kvakic. Mingea trece de Sandu și intră în plasă în spatele barei a doua

vineri, 25 octombrie 2024, ora 16:00

CSC ŞELIMBĂR – CAMPIONII FC ARGEŞ 0-0

Stadion: Măgura (Cisnădie – Sibiu).
Arbitru: Vladimir Andrei Nagy (Măhăceni – Alba). Asistenți: Florin Iftode (Târgu Bujor – Galaţi) și Cristi Daniel Ichim (Brăila). Rezervă: Adelin Pavel (Osica de Jos – Olt). Observator arbitri: Ştefan Szilaghi (Satu Mare). Delegat joc: Romeo Malac (Timişoara).

COMENTARIUL LIVE

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor
Rezultate etapa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Liga 2, sezon 2024-2025

Pe aceeași temă