Noi meciuri de Liga 1 pe stadionul din Buzău. Echipa lui Cristian Pustai va împărți, mai nou, arena proprie cu FCSB

Răzvan STÎNGĂ 06 Oct. 2021, 18:37 Liga 2
Noi meciuri de Liga 1 pe stadionul din Buzău. Echipa lui Cristian Pustai va împărți, mai nou, arena proprie cu FCSB

FC Buzău va împărți stadionul propriu, Gloria, cu FCSB. Conducerea clubului și Primăria Buzău și-au dat acordul pentru ca vicecampioana României să evolueze două meciuri pe arena din localitate. FCSB a ales varianta Buzău, pentru că în zonă are un număr important de fani, dar și pentru că gazonul este unul calitativ.

FC Buzău va împărți stadionul propriu cu FCSB

FCSB a avut în calcul două variante, iar pe lângă Buzău s-a luat în considerare și stadionul unei alte echipe din Liga 2, Astra. În cele din urmă, s-a mers pe varianta amintită, astfel că formația lui Cristian Pustai nu va mai evolua singură pe Stadionul Gloria pentru o perioadă.

Astfel, suporterii care în mod normal merg la meciurile echipei de Liga 2, vor avea ocazia să vadă și două partide din Liga 1, este vorba de cea cu CS Mioveni, din etapa a 12-a, și cea cu Campionii FC Argeș, din etapa a 14-a.

  • FCSB se mută de pe Arena Națională, pentru că stadionul a fost închiriat pentru organizarea unui turneu internațional de gaming, Dota 2.
  • FCSB joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la baza sportivă din Berceni, un amical cu echipa din Liga 2 Astra. Cele două formații s-au mai întâlnit și în precedenta pauză generată de meciurile naționalelor.

Rapid se mută la Giurgiu?!

Din informațiile oferite de Mihai Stoica, managerul general al FCSB-ului, Rapid va juca pe stadionul din Giurgiu, al Astrei, partida din etapa a 12-a a Ligii 1, cu CFR Cluj. Deocamdată, giuleștenii nu au anunțat nimic oficial în această direcție, unde vor juca în perioada următoare, până se va elibera Arena Națională.

”Pe noi ne preocupă altceva. Faptul că, în condițiile în care avem în București – din bani publici – trei stadioane construite pentru a se juca fotbal, Rapid merge să joace cu CFR la Giurgiu, în Ghencea pleacă cu punct CS Comunal Șelimbăr, iar pe Arena Națională joacă FC Dota. Singura veste bună e că noi vom juca două meciuri la Buzău, unde chiar ne simțim acasă”, a anunțat Mihai Stoica pe Facebook.

Până la finalul lunii octombrie, pe stadionul Gloria vor avea loc patru meciuri 

Partidele FCSB-ului de la Buzău vor avea loc până la finalul lunii octombrie, iar suprafața de joc va fi destul de mult uzată. FC Buzău va juca, până pe 30 octombrie, tot două meciuri acasă, confruntările cu Unirea Slobozia, din etapa a 11-a a Ligii a 2-a, și pe cea din Cupa României, din optimi, cu Dunărea Călărași.

În altă ordine de idei, stadionul din Buzău a fost folosit pentru meciurile de acasă și de către Chindia Târgoviște, chiar în acest sezon de Liga 1, dar apoi echipa târgovișteană s-a mutat la Ploiești, pe arena Petrolului.

  • Altfel, profitând de pauză din campionat, FC Buzău va juca un meci amical cu Gaz Metan Mediaș, sâmbătă, de la ora 11:00, pe terenul echipei din Liga 1.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-10-a-a-ligii-2-incepe-la-miercurea-ciuc-si-se-incheie-la-dej-u-cluj-joaca-vineri-steaua-are-meci-sambata-iar-petrolul-intra-pe-teren-duminica-programul-rundei-si-partidel-19204334

https://liga2.prosport.ro/seria-1/seria-de-opt-victorii-la-rand-s-a-intrerupt-pentru-fc-buzau-reactia-sincera-a-lui-cristian-pustai-dupa-partida-cu-viitorul-pandurii-19203879

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cifra-7-talisman-pentru-simon-mazarache-a-marcat-primul-gol-in-liga-2-la-al-saptelea-meci-iar-petrolul-a-obtinut-a-saptea-victorie-la-rand-in-campionat-atacantul-despre-secretul-formei-excelente-19204357

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/surpriza-acso-filiasi-nu-se-teme-de-fc-hermannstadt-si-o-ameninta-cu-eliminarea-din-cupa-romaniei-antrenorul-mario-gaman-speram-sa-sarbatorim-o-noua-calificare-a-19204349

Răzvan STÎNGĂ 06 Oct. 2021, 18:37 Liga 2
Pe aceeași temă