Meciul FC Brașov – Poli Iași, făcut praf de arbitrul Vladimir Nagy! ”Centralul” din Alba a luat mai multe decizii eronate, care au scandalizat ambele formații. Principalele faze incriminate

Narcis POHOAȚĂ 13 Nov. 2022, 23:38 Liga 2
Meciul FC Brașov - Poli Iași, făcut praf de arbitrul Vladimir Nagy! ”Centralul” din Alba a luat mai multe decizii eronate, care au scandalizat ambele formații. Principalele faze incriminate

FC Brașov și Politehnica Iași au oferit o remiză spectaculoasă sâmbătă, pe stadionul Tineretului, la scorul de 2-2, ardelenii reușind să egaleze la chiar ultima fază a partidei.

A fost o partidă cu de toate. Faze spectaculoase, greșeli mari de arbitraj, gafe ale portarilor și multă tensiune pe teren și pe margine.

Meciul de la Brașov, făcut praf de arbitrul Vladimir Nagy

La finalul meciului din etapa a 14-a a Ligii 2, jucătorii, antrenorii și oficialii ambelor echipe au fost nemulțumite de arbitraj. Și pe bună dreptate, întrucât arbitrul de centru Vladimir Andrei Nagy, din Măhăceni, județul Alba, a luat mai multe decizii eronate, în defavoarea ambelor echipe.

Dacă Iașiul a primit ușor un penalty în minutul 27, aspect oarecum recunoscut și de antrenorul Leo Grozavu, Brașovul a beneficiat la rândul său de câteva greșeli majore ale arbitrului de centru.

În minutul 17, Rareș Lazăr a avut o intrare dură, cu talpa, asupra lui Gabriel Vașvari, dar a primit doar cartonaș galben din partea arbitrului, deși se impunea roșu direct. Aspect recunoscut în mai multe rânduri pe parcursul partidei și de comentatorul DigiSport al meciului, Adi Dobre.

Ștefan Ștefanovici, eliminat ușor pe final

O altă decizie majoră eronată a arbitrului de centru a venit pe final de meci, atunci când ieșeanul Ștefan Ștefanovici a fost eliminat. În minutul 85, fundașul stânga al Politehnicii a avut o intrare la minge asupra unui adversar, iar ”centralul” i-a arătat eronat al doilea cartonaș galben și l-a trimis la cabine.

Decizie eronată, reluările arătând că intrarea fotbalistului Iașiului a fost la minge, abia apoi luându-și pe sus adversarul.

Nagy uitase că îi arătase în aceeași repriză un alt cartonaș galben lui Ștefanovici, pe cel roșu scoțându-l la câteva secunde bune după ce l-a arătat pe cel de-al doilea de culoarea galbenă. Fundașul Politehnicii se retrăsese deja în defensivă până când arbitrul și-a consultat carnețelul și a scos ”roșul” să i-l arate.

Leo Grozavu: ”Vrem să ni se dea ce este al nostru. Dacă este ceva care ne avantajează nu ne convine, dar în același timp nu vrem să fim dezavantajați”

Antrenorul Politehnicii Iași, Leo Grozavu, a recunoscut, la rece, că faza penalty-ului din care echipa sa a deschis scorul, în minutul 27, a fost discutabilă și admite că a fost un contact poate prea ușor pentru o lovitură de pedeapsă. În același timp, acesta a declarat că echipa sa ar fi trebuit să joace în superioritate numerică încă din debutul partidei.

”Noi nu vrem decât să ni se dea ce este al nostru. Dacă este ceva care ne avantajează nu ne convine, dar în același timp nu vrem să fim dezavantajați. Ori marea majoritatea a intervențiilor brigăzii au fost împotriva noastră. Dacă la acel penalty sigur că se poate discuta, dar în niciun caz nu a fost un penalty inventat, pentru că a fost un contact. Poate prea puțin pentru a se acorda penalty, dar au fost cel puțin două intervenții în prima repriză care comportau cartonaș roșu. Și cred că dacă am fi jucat noi în superioritate numerică, altul ar fi fost rezultatul final”, a declarat Leo Grozavu la TVR Iași.

Grozavu a consultat fazele și a vorbit din nou, după ce o făcuse și la microfonul deținătorilor de drepturi tv din Liga 2, imediat după jocul de la Brașov. Antrenorul Iașiului a refuzat, însă, după meci, să vorbească în fața reprezentanților presei prezenți la joc. L-a pus pe ofițerul de presă al clubului să spună că ”a rămas fără voce. Nu poate vorbi!”, ca la scurt timp după accea să apară la microfon pentru flash-interviu.

Florin Briaur: ”Din păcate, așa este în fotbal. Roata se învârte”

Managerul executiv al Politehnicii Iași, Florin Briaur, a fost prezent la meci și a declarat că dezamăgirea ratării victoriei la ultima fază a fost uriașă, dar a admis că în fotbal ”roata se învârte”, făcând referire la victoriile obținute de Poli Iași pe finaluri de meci, în primele etape.

”E dezamăgire mare. Ne simțim cu toții frustrați pentru că am pierdut două puncte la ultima fază, la un șut care nu anunța nimic. Din păcate, așa este în fotbal. Așa cum noi am câștigat cu Chiajna, acasă, în ultimele minute, la ultima fază, la fel și aici am pierdut două puncte. Roata se învârte. Îmi pare rău de băieți, pentru că au muncit enorm, au avut determinare, au avut atitudine, dar din păcate atât s-a putut. Îi felicit pe băieți pentru atitudine, îi felicit și pe brașoveni, o echipă bună, care greu va pierde acasă în acest sezon. Vreau să mulțumesc din suflet suporterilor, în numele conducerii și al staff-ului tehnic. Fanii noștri au făcut deplasarea până la Brașov și au cântat tot meciul, au făcut o atmosferă superbă și le promitem că ne vom revanșa la meciul cu Dinamo”, a declarat Florin Briaur.

Cu 25 de puncte, Poli Iași se menține pe locul 4 în Liga 2, dar e la egalitate cu alte trei echipe, FK Miercurea Ciuc, Gloria Buzău și Unirea Dej, SC Oțelul putând acumula și ea tot atâtea puncte după ultimul meci al etapei a 14-a.

În etapa a 14-a au fost multe greșeli mari de arbitraj, iar finalul de sezon regular nu are etapă în care să se comiță erori. În ultima rundă, Concordia Chiajna a fost defavorizată în fața Stelei (scor 0-1), Unirea Dej în fața Gloriei Buzău (scor 2-3), Unirea Constanța în fața celor de la FK Miercurea Ciuc (scor 1-2), iar în jocul dintre FC Brașov și Poli Iași (scor 2-2) s-a greșit de ambele părți.

Foto: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/grozavu-vocea-si-talentul-nu-poate-vorbi-gabriel-vasvari-a-acuzat-si-el-arbitrajul-dupa-remiza-de-la-brasov-dar-faza-penalty-ului-din-care-a-inscris-n-a-vazut-o-19253732

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-si-poli-iasi-egale-dupa-un-meci-extrem-de-tensionat-dan-alexa-catre-sfaiter-cornele-esti-cel-mai-bun-atacant-al-lui-poli-chirurgul-despre-arbitraj-19253587

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-o-alta-victima-a-arbitrilor-greseli-fara-numar-in-liga-2-intr-o-singura-etapa-dragos-militaru-s-a-saturat-sa-vorbeasca-de-nedreptatile-care-i-se-fac-nici-nu-ma-mai-obosesc-19253776

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-penibil-george-roman-ajuta-fk-miercurea-ciuc-sa-castige-un-meci-cu-copii-a-anulat-un-gol-valabil-iar-pustii-unirii-constanta-s-au-pus-in-genunchi-spectator-bai-19253549

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-14-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-printre-care-si-derby-ul-suferintei-dintre-poli-timisoara-si-metaloglobus-19253418

Narcis POHOAȚĂ 13 Nov. 2022, 23:38 Liga 2
Pe aceeași temă