Grozavu, vocea și talentul: ”Nu poate vorbi!” Gabriel Vașvari a acuzat și el arbitrajul după remiza de la Brașov, dar faza penalty-ului din care a înscris n-a văzut-o

Adi MARICA 13 Nov. 2022, 08:30 Liga 2

Poli Iași a ratat victoria în prelungirile meciului de la Brașov, din etapa a 14-a a Ligii 2. 2-2 s-a terminat jocul în care moldovenii au condus de două ori, însă au fost egalați de fiecare dată.

Golul lui Adi Chică-Roșă din minutul 90+4 a năruit speranțele ieșenilor. Reușita atacantului Brașovului a adus multă frustrare în tabăra ieșenilor.

În timpul jocului, antrenorul Leo Grozavu a fost extrem de agitat, și-a ”biciuit” în permanență jucătorii, iar la final, extrem de nervos pe faptul că echipa sa a ratat victoria, a refuzat să participe la conferința de presă.

”Leo a rămas fără voce. Nu poate vorbi!”, a fost anunțul ofițerului de presă al celor de la Poli Iași.

Leo Grozavu s-a legat de arbitraj: ”Ce era în repriza a doua era într-o singură direcție, iar faultul din ultimul minut mi se pare mai mult decât evident”

În schimb, Grozavu și-a revenit rapid pentru a-și spune părerea la flash-interviul acordat televizunilor care transmit meciurile din Liga 2!

”Cred că, pe final, am fost total dezavantajați, a fost un fault la care nu meritam al doilea galben. La ultima fază, un fault clar asupra fundașului nostru central. N-am știut nici să gestionăm faza, poate că trebuia să fim mai atenți sau maturi.
Nu știu penalty-ul, nu vorbesc de o fază. Am văzut penalty-uri acordate și fără să fie nimic. Nu pot să vorbesc dacă nu am văzut faza. Nu cred că în asta a constat. Cred că am avut ocazii foarte multe și în afara penalty-ului. Am fost echipa care am încercat să jucăm fotbal. Dincolo, o echipă experimentată, matură, care a încercat să joace cu mijloacele ei, dar fără să facă un fotbal de calitate, ci doar să ne călărească. Cam asta am văzut. Fără să fie supărat Dan (n.r. – Dan Alexa, antrenorul echipei FC Brașov), îl felicit pentru modul în care își motivează băieții. Am văzut multă presiune pe margine, pe arbitri, care au cedat la un moment dat. Deci, tot ce era în repriza a doua era într-o singură direcție, iar faultul din ultimul minut mi se pare mai mult decât evident. Jucătorul nostru joacă mingea, este călcat pe picior, e scos afară și cu doi jucători în minus… asta s-a întâmplat.
Nu facem calcule deocamdată. Pentru noi era important să câștigăm, pentru că nu vrem să pierdem contactul cu primele echipe. Până la urmă asta e mai important pentru noi, să fim în play-off. Vrem să câștigăm meciurile, nu ne interesează calcule sau altceva”, a spus Leo Grozavu la microfonul DigiSport, fără să aibă vreo problemă la glas.

Vașvari a criticat două decizii ale arbitrului în favoarea Brașovului, dar penalty-ul controversat acordat Iașiului nu l-a văzut

În locul lui Grozavu, la declarații a venit Gabriel Vașvari, autorul celor două goluri ale Politehnicii la Brașov. Mijlocașul s-a arătat extrem de nemulțumit de arbitraj și a acuzat un cartonaș roșu neacordat pentru Lazăr în prima repriză, pentru o intrare dură chiar asupra sa, dar și eliminarea ”gratuită” a lui Ștefanovici din partea secundă.

În schimb, Vașvari a evitat să se pronunțe despre faza penalty-ului controversat acordat de Vladimir Nagy în prima repriză, în favoarea Iașiului.

”Eliminarea lui Ștefanovici a fost total gratuită. Am văzut perfect faza din teren, iar Ștefan a lovit mingea. Să dai al doilea galben pentru așa ceva! În schimb, în prima repriză, la intrarea lui Lazăr la mine se impunea cartonaș roșu. Sunt două decizii care cred că au influențat oarecum rezultatul. Penalty-ul acordat lui Poli? Sincer, nu pot să mă pronunț! Îmi cer scuze, chiar nu am văzut”, a spus Vașvari.

Cu gândul la meciul cu Dinamo

Mijlocașul Politehnicii Iași se consolează cu egalul de la Brașov, care menține echipa pe un loc de play-off și este cu gândul la meciul cu Dinamo din runda viitoare.

”Ne pare rău pentru că nu am reușit să luăm cele trei puncte, pentru asta am venit la Brașov. E frustrant când iei gol la ultima fază, dar acesta e fotbalul. Până la urmă, este un punct obținut pe un teren greu și care ne menține în zona play-off-ului. Acum avem timp să ne pregătim pentru meciul cu Dinamo, joc pe care trebuie să-l câștigăm. E mult mai greu să joci în Liga a 2-a decât în Liga 1. E un fotbal mai haotic, mai pe luptă. În Liga 1 e puțin mai multă calitate. Sper ca din vară să evenim în Liga 1, pentru că Iașiul merită echipă în prima ligă”, a spus Vașavari.

Cu egalul de la Brașov, Poli Iași se menține pe locul 4 în Liga 2 cu 25 de puncte, însă acum este la egalitate cu FK Miercurea Ciuc, Gloria Buzău și Unirea Dej. În runda a 15-a, peste două săptămâni, va juca pe teren propriu cu Dinamo.

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-si-poli-iasi-egale-dupa-un-meci-extrem-de-tensionat-dan-alexa-catre-sfaiter-cornele-esti-cel-mai-bun-atacant-al-lui-poli-chirurgul-despre-arbitraj-19253587

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-stinga-a-rabufnit-dupa-umilinta-suferita-de-viitorul-pandurii-cu-unirea-slobozia-asa-nu-mai-merge-ori-plec-eu-ori-pleaca-ei-19253729

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-la-al-treilea-egal-alb-in-ultimele-patru-deplasari-daniel-oprescu-se-repeta-si-dupa-remiza-cu-selimbar-cand-nu-reusesti-sa-castigi-important-e-sa-nu-pierzi-19253726

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eusebiu-tudor-linistit-dar-nu-euforic-dupa-succesul-obtinut-de-metaloglobus-cu-poli-timisoara-nu-a-fost-un-meci-special-aici-trupa-bucuresteana-fosta-ultima-clasata-timp-de-noua-19253722

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-14-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-printre-care-si-derby-ul-suferintei-dintre-poli-timisoara-si-metaloglobus-19253418

Adi MARICA 13 Nov. 2022, 08:30 Liga 2
Pe aceeași temă