Meciul de la Recea, unul al premierelor! Comuna maramureșeană a debutat în Liga 2, a oferit primul gol al noului sezon și primul penalty, apărat de un slovac debutat în România | VIDEO și FOTO

Marius ANGHEL 29 Aug. 2020, 15:12 Liga 2

Noul sezon al Ligii 2, ediția 2020/2021, a început sâmbătă, 29 august, cu patru meciuri programate la ora 11:00. Una dintre partide, dintre nou-promovata ACS Fotbal Comuna Recea și FK Csikszereda, desfășurată pe stadionul echipei maramureșene, a consemnat mai multe premiere.

În acest joc în care comuna Recea a organizat și a disputat primul ei meci la nivelul eșalonului secund s-a marcat primul gol al campionatului și s-a dictat și primul penalty, care a fost însă apărat de un debutat în fotbalul românesc, portarul Ladislav Rybansky (35 de ani), cel care și făcuse faultul.

Levente Bara, primul marcator din sezonul 2020/2021 al Ligii 2

De la ora 11:00, în prima etapă ediției 2020/2021 a Ligii 2, au început patru meciuri: CSM Slatina – Dunărea Călărași, ACS Fotbal Comuna Recea – FK Csikszereda, Unirea Slobozia – Turris Oltul Turnu Măgurele și ASU Politehnica Timișoara – CS Mioveni. Primul gol al sezonului a fost marcat abia după 30 de minute de joc și a venit în partida desfășurată pe stadionul din comuna maramureșeană Recea, de lângă Baia Mare.

Atunci, portarul Alin Bota a pasat în propriul careu pentru un coechipier, acesta l-a surprins cu o pasă rapidă în față pe Micaș, care a ratat preluarea, iar mingea a ajuns la Levente Bara. Jucătorul Csikszeredei a avansat pe centru, l-a fentat scurt în stânga pe același Micaș și a înscris din cercul din fața careului cu un șut plasat în dreapta, la care Alin Bota n-a ajuns. Golul reușit în minutul 30 avea să fie și cel care decidea partida, fiindcă până la finalul nu s-a mai marcat.

Levente Bara (20 de ani) este un mijlocaș român, de etnie maghiară, care a evoluat și în sezonul trecut de Liga 2 pentru FK Csikszereda. A făcut-o în 11 meciuri, în opt dintre ele intrând ca titular, fără să înscrie.

Bucuria jucătorilor echipei FK Csikszereda după ce au marcat la Recea primul gol al acestui sezon de Liga 2. Foto: Paul Ursachi / Mediafax Foto

Al doilea și al treilea gol al sezonului au fost marcate în meciul dintre SCM Gloria Buzău și Concordia Chiajna, început la ora 12:00. Au înscris Adi Chică-Roșă, pentru Gloria, în minutul 4, și Azdren Llullaku, în minutul 14, pentru Concordia. Jocul s-a terminat la egalitate, scor 1-1. Reușita lui Chică-Roșă a venit după o gafă a portarului Alexandru Costache.

Ladislau Rybansky a făcut primul penalty al sezonului, dar l-a și apărat

Tot în partida de la Recea, unde s-au înregistrat mai multe debuturi în Liga 2, a fost dictat și primul penalty al acestui sezon.

În minutul 56, Adrian Balha, intrat pe parcursul meciului, a pătruns în careu pe dreapta, însă, în ciuda faptului că a pierdut controlul balonului, a știut să protejeze și a fost luat pe sus de portarul Ladislau Rybansky, aflat la primul său meci în România și pentru FK Csikszereda.

Rybansky a debutat la FK Csikszereda și în fotbalul românesc cu un fault de penalty, dar a și apărat lovitura de pedeapsă

Goalkeeperul slovac de 35 de ani, care ultima dată a apărat în Ungaria, la Bekescsaba, și-a reparat însă greșeala la lovitura de pedeapsă dictată de arbitrul Dan Dreve. În minutul 57, Adrian Micaș, jucător împrumutat de Recea pentru încă un sezon de la ”U” Cluj, a bătut penalty-ul în stânga, jos, iar înaltul Rybansky s-a întins bine în dreapta sa și a parat în lateral, acumulând încurajările coechipierilor.

Rybansky a apărat penalty-ul bătut de Adrian Micaș, iar FK Csikszereda a rămas în avantaj pe tabelă

După primele cinci jocuri ale etapei 1 nu s-a dictat nicio eliminare de jucător.

Meciul s-a terminat cu scorul de 1-0, astfel că Fotbal Comuna Recea a debutat în Liga 2 cu o înfrângere pe teren propriu, în timp ce FK Csikszereda a început cu dreptul a doua sa participare în acest eșalon fotbalistic.

FOTBAL COMUNA RECEA – FK CSIKSZEREDA 0-1
Levente Bara 30′

Fotbal Comuna Recea: Alin Bota (cpt.) – Cătălin Jucan, Gabriel Oiță, David Simion, Marius Potcoavă, Adrian Micaș, Romario Rus, Ciprian Brata, Viorel Chinde, Alexandru Mărieș și Marius Coman
Rezerve: Dorian Răilean – Antonio Lung, Rareș Ispas, Milian Rus, Adrian Balha, Artur Teuț, Alexandru Oltean, Florin Cordoș, Paul Szecui
Antrenor: Ciprian Danciu

FK Csikszereda: Ladislau Rybansky – Rareș Takacs, Christos Intzidis, Claudiu Apro, Raul Palmeș (Norbert Janos 71′), Levente Bara, Eder Gonzalez (cpt.)(Attila Csuros 90+3′), Janos Botorok, Juan Bauza (Szilard Kalman 61′), Salvatore Marrone, Toni Suciu (Andras Meszaros 61′)
Rezerve: Szilard Gyenge – Bonifac Csonka, Botond Gergely, Andor Szabo, Botond Szondi
Antrenor: Valentin Suciu

Stadion: Recea Central (Recea – Maramureş); Arbitru: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca); Asistenți: Ioan Alexandru Corb (Satu Mare) și Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca); Rezervă: Vladimir Andrei Nagy (Măhăceni – Alba); Observatori: Ştefan Szilaghi (Satu Mare) și Petru Boros (Oradea).

REZULTATELE PRIMEI ETAPE a noului sezon al Ligii 2

Înregistrarea meciului Fotbal Comuna Recea – FK Csikszereda:

https://www.youtube.com/watch?v=GSahsmA52JY&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2j_amynGWJcgk1OQazNT5k2kULLmbXKbTnDAxMhHqBQ5yTojJlS0HUDqk

Foto: Paul Ursachi / Mediafax Foto
Foto și video: FK Csikszereda

Marius ANGHEL 29 Aug. 2020, 15:12 Liga 2
Pe aceeași temă