Meciul cu Metalul, posibil ultimul din istoria Forestei. Clubul sucevean este în moarte clinică

Marius ANGHEL 13 Apr. 2017, 12:08 Liga 2
Meciul cu Metalul, posibil ultimul din istoria Forestei.** Clubul sucevean este în moarte clinică

Etapa a 29-a a Ligii secunde a început ieri după-amiază, cu duelul dintre Dunărea Călărași și Olimpia Satu Mare, încheiat cu scorul de 2-0, și se va întinde pe durata a patru zile, până sâmbătă, 15 aprilie. Meciul Forestei cu Metalul Reșița va avea loc vineri, cu începere de la ora 17:00, pe stadionul Areni.

Situația la gruparea suceveană este însă în continuare una încordată, iar dacă nu se va putea rezolva în timp util problema datoriei de 300.000 de lei către Finanțe, lucru obligatoriu pentru ca societatea să poată primi finanțare de la Consiliul Local, atunci acest joc ar putea fi ultimul din scurta și zbuciumata istorie a grupării sucevene.

„Din nefericire, suntem într-o situație critică. Din cauză că nu putem asigura nici masa jucătorilor, în acest moment nu facem nici antrenamente. Am încercat să eșalonăm acea datorie către Finanțe și am oferit drept garanție două suprafețe de teren în Suceava și trei apartamente. Cei de la Finanțe ne-au evaluat însă aceste bunuri la sume derizorii, 20.000 euro în total. Este strigător la cer ce se întâmplă în România. Deși am rămas singur, continui să mai sper că se va găsi o soluție pentru ca această echipă să nu se desființeze și să putem merge mai departe”, a declarat Andrei Ciutac, președintele Consiliului de Administrație al Forestei.

Și primarul Sucevei, Ion Lungu, a făcut un apel public pentru salvarea echipei de la desființare: „Îmi pare rău de ceea ce se întâmplă astăzi la Foresta, sper ca în cele din urmă să se găsească o soluție să poată participa legal la licitație. Fac apel la oamenii de afaceri, iubitori de fotbal, din oraș și din județ, să ajute cumva echipa să plătească această sumă de 300.000 de lei, mai ales că nu este o sumă mare. Doar astfel ar putea participa la licitație”. Edilul a mai precizat că deja a fost publicat în Monitorul Oficial anunțul de organizare a celei de-a doua sesiuni de acordare a fondurilor nerambursabile, care va avea loc pe 25 aprilie.

În campionat, Foresta se află pe locul 11, cu 33 de puncte, iar Metalul Reșița e pe ultimul loc retrogradabil, cu 16 puncte, cu șanse infime de salvare.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Codrin ANTON

Marius ANGHEL 13 Apr. 2017, 12:08 Liga 2
Pe aceeași temă