Meci tare la Târgoviște, înainte ca în Liga 2 să se intre în vacanță! Cu victorie, Chindia sau Concordia urcă pe ultimul loc care va duce în play-off

Bogdan ISTRATE 02 Dec. 2023, 16:19 Liga 2
Meci tare la Târgoviște, înainte ca în Liga 2 să se intre în vacanță! Cu victorie, Chindia sau Concordia urcă pe ultimul loc care va duce în play-off

Chindia și Concordia Chiajna încheie duminică la prânz anul competițional 2023 în Liga 2, cu un meci direct programat la Târgoviște, de la ora 11:30.

Cele două combatante de pe ”Eugen Popescu” sunt vecine în clasament în acest moment, după disputarea celorlalte nouă jocuri din etapa a 15-a, fiind pe locurile 11, respectiv 10, despărțite de un singur punct, 20 Chindia, respectiv 21 Concordia.

Chindia, meci extrem de important cu Concordia, la ultima prezență în Liga 2 în 2023

Foarte important, cine va câștiga duminică va urca pe poziția a 6-a a clasamentului Ligii 2, ultima care asigură accederea în play-off la finalul sezonului regular și, cel mai probabil, cel puțin participarea la barajul de la vară pentru promovarea în prima ligă. Tot într-un baraj s-au întâlnit de curând Chindia și Concordia, în vara anul trecut (foto), la Chiajna și Ploiești, dublă acontată in extremis, la lovituri de departajare, de Chindia, care și-a prelungit aventura în Liga 1 cu încă un sezon.

”Va fi un meci foarte greu, dar ne dorim toate punctele și vom lupta cu toate forțele să câștigăm. Sperăm să fie mulți suporteri și să ne ajute, știm cât e de important să ai alături galeria. Nu suntem totuși în măsura să le cerem ceva în acest moment. Dacă ne fac acest cadou și vin mulți, va fi foarte bine. Oricum, vom face tot ce putem să îi atragem la stadion”, s-a exprimat într-o română perfectă al treilea antrenor al Chindiei în acest sezon, italianul Diego Longo, victorios la debutul pe banca târgoviștenilor, 2-0 cu CS Tunari în deplasare.

Tot un apel la fani a făcut și căpitanul Cornel Dinu, inițial izgonit de la Târgoviște de fostul președinte al clubului, Andrei Cordoș, la sfârșitul lunii iunie. ”Au jucători buni, valoroși, mulți veniți din Liga 1. Cred totuși că avem resurse să învingem. Știu că rezultatele din acest sezon nu au fost cele mai bune pentru noi, dar cred că victoria de la Tunari poate fi un nou început”, a vorbit Dinu, utilizat în 8 din cele 14 meciuri din acest sezon.

Chindia a uitat de colabortorii lui Diego Longo, iar site-ul tot nu e gata!

Chindia l-a prezentat oficial doar pe noul antrenor principal, Diego Longo, nu și pe colaboratorii săi de la Târgoviște, cu toții străini. De altfel, clubul nu a oficializat nici acum despărțirile de doi conaționali ai lui Longo, Renzo Rossi și Frederico Carboni, plecați chiar înaintea lui Vasile Miriuță, căruia clubul i-a adus mulțumiri publice.

Altfel, promisiunea președintelui Lorin Petrescu că site-ul clubului va fi gata ”cel târziu la finalul lui noiembrie” s-a dovedit un alt mare fâs.

Clubul nu are nici acum o pagină oficială pusă la punct, chit că s-ar fi plătit bani frumoși în această direcție. În draftul site-ului au fost postate câteva documente fără nicio noimă și atât, asta săptămânile trecute, după ce orice fel de informație a lipsit cu desăvârșire din iulie până acum.

”Este ultimul meci de campionat din acest an, suntem concentați și ne dorim cu toții să obținem victoria. Avem nevoie de suporteri”, a spus și fundașul Roberto Romeo despre jocul cu Concordia. Italianul are doar 6 meciuri disputate pentru Chindia în Liga 2.

  • 40 lei costă cel mai scump bilet la Chindia – Concordia Chiajna, 15 lei cel mai ieftin și 15 lei tichetul de parcare, acest ultim aspect unic în fotbalul românesc din 2023

Cine câștigă la Târgoviște urcă pe ultimul loc care va duce în play-off-ul Ligii 2

Înainte de jocul de la Târgoviște, ultimul din etapa a 15-a a Ligii 2, ultima programată în 2023, Chindia ocupă locul 11, cu 20 de puncte, fiind la egalitate cu CSM Reșița și CSM Slatina, situate mai slab din cauza golaverajului.

Concordia, cu 21 de puncte, se situează pe locul 10.

Cine câștigă dintre cele două echipe urcă pe locul 6, ultimul calificabil în play-off, ocupat în acest moment, surprinzător, de Viitorul Pandurii Târgu Jiu, cu 23 de puncte. Concordia ar face 24 de puncte, iar Chindia ar acumulat 23, însă ar avea un golaveraj mai bun decât gorjenii și ar trece peste ei în clasament.

Pe celelalte cinci poziții care duc în play-off se situează CSC Șelimbăr (32 puncte), Corvinul Hunedoara, Unirea Slobozia (ambele cu 31 de puncte), CS Mioveni (26) și Gloria Buzău (25). Ultimal patru etape din sezonul regular au loc începând cu finalul lunii feruarie a anului viitor.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stejarel-visinar-s-a-accidentat-grav-in-meciul-slobozia-ceahlaul-19295154

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-15-patru-meciuri-incep-la-ora-1100-cs-mioveni-joaca-pentru-mentinerea-pe-loc-de-play-off-19295047

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diego-longo-primele-declaratii-dupa-debutul-cu-victorie-la-chindia-19294603

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/asociat-al-clubului-chindia-a-plonjat-cu-autoturismul-de-pe-un-pod-si-s-a-rasturnat-intr-un-canal-19294449

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suspiciune-de-fals-in-acte-la-chindia-19294268

Bogdan ISTRATE 02 Dec. 2023, 16:19 Liga 2
Pe aceeași temă