Măsuri speciale de asigurare a ordinii și siguranței la Arad. Câți jandarmi au fost mobilizați pentru derby-ul dintre UTA și Poli

Marius ANGHEL 11 Nov. 2016, 17:13 Liga 2
Măsuri speciale de asigurare a ordinii și siguranței la Arad.** Câți jandarmi au fost mobilizați pentru derby-ul dintre UTA și Poli

Mult așteptatul derby al Vestului dintre UTA Bătrâna Doamnă și ASU Politehnica Timișoara va dispune și de măsuri speciale ale forțelor de ordine. Galeriile celor două echipe rivale din Arad, respectiv Timișoara ar putea produce incidente în jurul stadionului Motorul din Arad, astfel că numărul jandarmilor la acest joc va fi mai mare ca de obicei.

Grupărea de Jandarmi Mobilă Timișoara a emis un comunicat de presă în care vorbește despre măsurile de asigurare a ordinii publice la derby-ul dintre UTA și ASU Poli, din cadrul etapei a 16-a a Ligii 2. Jocul e programat să se desfășoare duminică, de la ora 14:00.

„Aproximativ 90 de jandarmi și echipe canine din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Timișoara împreună cu efective din cadrul I.J.J. Arad, I.P.J. Arad și I.S.U. Arad sunt mobilizați pentru asigurarea măsurilor de ordine publică și siguranța spectatorilor ce vor fi prezenți la meciul de fotbal dintre UTA Bătrâna Doamnă și ASU Politehnica Timișoara care se va disputa duminică, 13 noiembrie a.c., pe stadionul „Motorul” din Arad, începând cu ora 14.00.

Accesul spectatorilor în incinta arenei se va face pe ambele porți ale stadionului pe bază de bilete și invitații. Intrarea în stadion, accesul publicului, paza vestiarelor și protecția arbitrilor, îndrumarea și supravegherea publicului în stadion se realizează cu agenți ai societății de pază și protecție contractată de organizator.

De asemenea, prin grija Poliției municipiului Arad se va restricționa circulația autovehiculelor în zona apropiată a arenei sportive.

Între orele 12.00 – 16.00 va fi interzisă desfacerea, comercializarea și consumul de băuturi alcoolice în toate localurile de alimentație publică, baruri și restaurante din zona stadionului „Motorul”.

Recomandări pentru suporteri

Gruparea de Jandarmi Mobilă Timișoara recomandă suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii și liniștii publice. Totodată, informează suporterii că legislația în vigoare interzice persoanelor fizice deținerea, folosirea sau efectuarea oricăror operațiuni cu materiale pirotehnice așadar, spectatorii nu au voie să introducă în stadion astfel de obiecte care pot pune în pericol securitatea participanților la această competiție sportivă.

De asemenea, este interzisă afișarea de inscripții care incită la ura națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență. Este interzis accesul în stadion cu substanțe toxice, băuturi alcoolice, recipiente, corpuri contondente, cuțite, pumnale ori alte asemenea obiecte confecționate pentru tăiere, împungere sau lovire.

Participanții la această manifestare sportivă trebuie să respecte măsurile stabilite de organizatori și forțele de ordine pe traseele către locul de desfășurare a meciului, în apropierea și în incinta arenei sportive”, este comunicatul emis de Compartimentul de Informare Relații Publice și cu Publicul al Jandarmeriei Timișoara.

Marius ANGHEL 11 Nov. 2016, 17:13 Liga 2
Pe aceeași temă