Massone taie în carne vie la Ceahlăul: aproape tot lotul de seniori, disponibilizat. Antrenorul italian adus acum cinci etape a fost înlocuit. „Ne gândim la viitor”

Marius ANGHEL 22 Nov. 2015, 19:30 Liga 2

Egalul cu Oțelul (0-0) și victoria cu ACS Berceni (1-0) de la începutul lui noiembrie au fost simple focuri de paie pentru Ceahlăul. Tehnicianul italian Simone Mazzali, adus în urmă cu mai bine de o lună la cârma echipei din Liga 2 de acționarul majoritar Angelo Massone, n-a reușit să mențină parcursul bun în campionat al clubului din Piatra Neamț și au urma trei înfrângeri în ultimele trei etape: 1-4 la Balotești, 0-5 la Farul și 0-1 acasă cu Gloria Buzău. Speranțele de salvare de la retrogradare ale Ceahlăului se năruie de la etapă la etapă, iar atmosfera de la clubul nemțean este dezolantă.

Înfrângerea de sâmbătă, din etapa a 15-a a Ligii 2, de pe teren propriu, 0-1 cu Gloria Buzău, l-a făcut pe Massone să ia din nou măsuri la club, de această dată unele radicale. Italianul a renunțat după doar cinci etape la tehnicianul adus de el, Simone Mazzali (foto mic), și, în plus, a dat afară mai mulți jucători. Potrivit surselor Liga2.ro, Massone i-a anunțat astăzi pe jucătorii vechi din lot că nu mai sunt doriți, nu se va mai conta pe ei în aceste ultime două etape și că sunt liberi să își caute alte echipe. Alexandru Barna (22, portar), Victor Călin (21 ani, fundaș), Alexandru Ichim (26 ani, fundaș), Daniel Stana (32 ani, mijlocaș), Cătălin Ștefănescu (20 ani, mijlocaș), Sorin Tăbăcariu (21 ani, mijlocaș), Robert Căruță (19 ani, mijlocaș) și Alexandru Margină (22 ani, atacant) se află printre aceștia, singurul fotbalist experimentat care este dorit în continuare fiind Lucian Cazan (25 ani, fundaș).

Lidi Chertic și copiii săi de la echipa Under 19 vor fi promovați la seniori

Italianul s-a gândit și ce jucători va folosi în ultimele două meciuri rămase de disputat în acest an de Ceahlăul, ambele pe teren propriu, cel de miercuri, 25 noiembrie, de la ora 19:00, cu FC Rapid, și cel de sâmbătă, 5 decembrie, cu FC Academica Clinceni. La prima echipă vor fi promovați juniorii A ai clubului, cei care joacă în campionatul Etilă Under 19. Totodată, antrenorul acestei grupe, Lidi Chertic, va sta pe banca Ceahlăului în aceste ultime jocuri din Liga 2.

Acționarul majoritar de la clubul nemțean și-a motivat această alegerea prin faptul că Lidi Chertic își cunoaște foarte bine elevii. „Se poate spune faptul că ne gândim la viitor. Vrem să dezvoltăm proiectul cu tinerii din campionatul Elită Under 19. Acest lucru se va produce încă de la meciul următor de miercuri cu Rapid. Chertic a fost promovat la conducerea echipei mari de la categoria Elită Under 19, iar cea mai mare parte a jucătorilor cu experiență din cadrul primei echipe au fost disponibilizați datorită lipsei de motivație și de rezultate. Ne așteptăm pe viitor la o echipă tânără, combativă, plină de localnici care să reprezinte în totalitate orașul”, a anunțat Angelo Massone, citat de Sportul nemțean de performanță.

Astfel, Ceahlăul își numește din nou un antrenor principal după ce în aceste prime 15 etape a fost condusă pe rând de Costel Ilie, Mihai Ionescu și Simone Mazzali. Tot astăzi, alături de principalul Mazzali și secundul Ionescu, a fost disponbilizat și Radu Lefter, antrenorul cu portarii.

Ceahlăul Piatra Neamț se află, după 15 etape, pe ultimul loc în Seria I a Ligii 2, loc ce duce la retrogradarea directă în Liga 3, fără a mai ajunge la turneul play-out. Cu cele opt punct acumulate în 14 meciuri, gruparea nemțeană stă mai prost ca FC Oțelul (9 puncte) sau Bucovina Pojorâta (11 puncte).

Foto: Alexandru RAITA

Marius ANGHEL 22 Nov. 2015, 19:30 Liga 2
Pe aceeași temă