Massone a ajuns la Piatra Neamț și îndeamnă la optimism: „Luptăm pentru primele locuri”. Ce spune italianul despre problemele cu jucătorii și suspendarea de 10 luni

Marius ANGHEL 26 Jun. 2015, 13:23 Liga 2

Intrarea clubului Ceahlăul în insolvență în data de 18 iunie nu îl sperie pe controversatul acționar majoritar al grupării de sub Pietricica. Acesta a sosit, joi, la Piatra Neamț și a participat la Adunarea Generală a Acționarilor de la FC Ceahlăul, convocare făcută de administratorul judiciar provizoriu, Alpinsolv S.P.R.L..

Avocatul italian Angelo Massone a fost desemnat administrator special din partea AGA în relațiile cu administratorul judiciar. „Vom lucra foarte mult pentru a reuși să salvăm clubul, dar, mai ales, să îl relansăm în urma unui plan de reorgranizare. Am fost ales administrator special al clubului pentru că, în ciuda a ceea ce s-a spus, munca mea continuă. Ne organizăm pentru următorul sezon fotbalistic, suntem aproape gata să ne înscriem în liga a doua, probabil vom fi primul club care se va înscrie. Vom merge în cantonament, în 15 iulie vom face vizitele medicale. Avem deja o idee despre noul antrenor, dar într-o săptămână vom face public numele. Personal, sunt de părere că antrenorul Vajna Radionvic a avut un program bun de pregătire și el are cele mai mari șanse să continue munca la club, dar suntem în discuții și cu antrenori italieni și români. Mesajul nostru este că suntem optimiști pentru viitor. Va trebui să respectăm toate termenele prevăzute de insolvență, dar clubul merge mai departe cu optimism și voință de a continua și cu mari așteptări. Vreau să transmit un mesaj în primul rând orașului: . Sunt sigur că toți vor încerca să ne dea o mână de ajutor ca să începem să lucrăm împreună pentru binele clubului și relansarea acestuia”, a declarat, vineri, Angelor Massone într-o conferință de presă organizată la Grand Plaza Hotel.

„Toți jucătorii sub contract nu pot pleca fără acordul clubului”

Massone a adus lămuriri asupra situațiilor jucătorilor care vor să părăsească Ceahlăul, iar despre situația financiară a clubului a promis o analiză atentă a tuturor datoriilor. „În acest moment, toți jucătorii sub contract nu pot pleca fără acordul clubului. Am plătit aproape toți jucătorii, iar cei care vor să plece trebuie să depună mai întâi oferta pentru club. Există oferte pentru jucători, vrem să vindem jucători, dar la un preț bun. Vrem să vindem în Italia, Anglia sau Franța. Vrem să facem un club competitiv care să revină în prima ligă. Ne vom reuni pe 15 iulie când va avea loc vizita medicală. Cantonamentul va fi în zonă începând cu 20 iulie. Despre situația financiară, facem un inventar și în cel mai scurt timp totul va fi rezolvat. Am depus cereri să reprimim utilitățile. Vom analiza toate datoriile. Repet, obiectivul este de a crea un lot competitiv cu care să luptăm pentru primele locuri” a sunat declarația lui Massone.

Face apel pentru reducerea pedepsei de suspendare din fotbal

Miercuri, în ședința Comisiei de Disciplină și Etică din cadrul FRF s-a luat decizia ca Angelo Massone să fie suspendat pentru 10 luni din orice activitate legată de fotbal și să i se acorde o penalizare financiară de 30.000 lei. Acționarul principal de la Ceahlăul fusese pârât la această comisie de CCA (Comisia Centrală a Arbitrilor) după declarațiile jignitoare și calomnioase la adresa arbitrilor la finalul jocului de pe teren propriu cu Viitorul, scor 1-2, din 5 aprilie, partidă arbitrată de Dragoș Istrate.

În această privință, Massone, care nu poate reprezenta clubul în relația cu FRF, a anunțat că va face apel la decizia de suspendare, pentru reducerea pedepsei. „Nu vreau să comentez decizia de suspendare a mea. Voi face apel pentru reducerea pedepsei. Îmi cer scuze pentru că am exagerat și voi face tot posibilul ca să nu se mai repete”, a spus italianul.

Gheorghe Ștefan poate ajuta clubul cu experiența și cunoștințele în domeniul legislației sportive

Viorel Măstăcăneanu, încă președinte al CA al FC Ceahlăul, a ținut să precizeze că experiența și cunoștințele în domeniul legislației sportive pe care le posedă fostul președinte de onoare Gheorghe Ștefan vor fi valorificate de clubul Ceahlăul și de Angelo Massone ori de câte ori va fi necesar, însă, deocamdată, nu se pune problema revenirii lui Pinalti în fruntea clubului nemțean.

„Datorăm domnului Gheorghe Ștefan prezența în prima ligă a clubului. Are o experiență și este și mare cunoscător a legislației sportive. Când vom considera sau va considera domnul Massone că trebuie să îi cerem părerea, o vom face. Domnul Ștefan vrea să stea detașat de fotbal, politică și primărie”, a spus Măstăcăneanu în conferința de presă.

Articol scris de Dan EȘANU
Foto: Mesagerul de Neamț

Marius ANGHEL 26 Jun. 2015, 13:23 Liga 2
Pe aceeași temă