Cu datorii de 1,7 milioane de euro către stat, jucători și antrenori, foști și actuali, angajați din compartimentul administrativ, furnizori de utilități, etc., singura soluție rezonabilă în lipsa unei injecții masive de capital din partea acționarului italian majoritar Angelo Massone o reprezenta demararea procedurii de intrare în insolvență. Acest lucru s-a întâmplat pe 18 iunie, după ce cererea de intrare în insolvență fusese depusă cu șapte zile mai devreme, pe 11 iunie.
Tribunalul Neamț – Secția a II-a civilă Contencios și Administrativ a admis cererea de intrare în insolvență în dosarul 1762/103/2015 oi, 18 iunie 2015:
„Admite cererea formulată de debitorul F C Ceahlăul S.A., cu sediul social în municipiul Piatra Neamț, str. Eroilor, nr. 18, județul Neamț, înregistrat la ORC sub nr. J27/1006/2004, CUI 16618602. În temeiul art. 71 din Legea privind procedura insolvenței, Dispune deschiderea procedurii generale a insolvenței împotriva debitorului menționat mai sus. Numește administrator judiciar provizoriu pe practicianul în insolvență Alpinsolv S.P.R.L. care va îndeplini atribuțiile prevăzute de art. 58 din lege, cu un onorariu provizoriu de 1.000 lei lunar. În temeiul art. 71 din Legea privind procedura insolvenței, Dispune notificarea deschiderii procedurii debitorului, creditorilor și Oficiului Registrului Comerțului, prin Buletinul procedurilor de insolvență, în vederea efectuării mențiunii în temeiul art. 99 din Legea privind procedura insolvenței. Stabilește termen pentru depunerea opoziției la prezenta încheiere de către creditori în 10 zile de la notificarea lor și termen pentru soluționarea opozițiilor în 5 zile de la depunerea lor. Fixează termenul limită pentru depunerea cererilor de admitere a creanțelor la 30.07.2015. Fixează termenul limită pentru verificarea creanțelor, întocmirea, afișarea, publicarea și comunicarea tabelului preliminar al creanțelor la 6.08.2015. Fixează termenul pentru soluționarea eventualelor contestații la tabelul preliminar la data de 5.11.2015 și pentru afișarea tabelului definitiv al creanțelor la data de 12.11.2015. Fixează data ședinței adunării creditorilor la data de 11.08.2015, ora 12.00 la sediul administratorului judiciar și convoacă creditorii debitorului. Fixează termen pentru depunerea rapoartelor prevăzute de art. 92 alin. 1 și art. 97 alin. 1 din Legea insolvenței la data de 8.07.2015 și, respectiv 28.07.2015. Dispune trimiterea notificărilor către toți creditorii, de către administratorul judiciar. În temeiul art. 76 din Legea privind procedura insolvenței, dispune comunicarea sentinței Judecătoriei Piatra Neamț, Tribunalului Neamț și tuturor băncilor unde debitoarea are deschise conturile și publicarea ei în Buletinul Procedurilor de Insolvență, în a cărei jurisdicție se află sediul debitoarei declarat în Registrul Comerțului. Fixează termen pentru continuarea procedurii la data de 5.11.2015. Executorie. Cu apel în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii prin BPI. Cererea de apel se va depune la Tribunalul Neamț.
Document: Încheiere de ședință 18.06.2015″
Ceahlăul, la această oră, înregistrează datorii și către cluburile Steaua (în urma transferului lui Andrei Dumitraș în 2012), respectiv Oțelul Galați (cheltuieli de organizare pentru meciul din primul tur al Cupei Ligii).
Fostul director sportiv, italianul Ricardo Ronca, sosit în această iarnă la clubul de sub Pietricica, a contestat decizia de concendiere tot la Tribunalul Neamț, secția litigii de muncă, pretinzând salariul convenit cu Angelo Massone, acționarul majoritar al clubului pietrean.
La Adunarea Generală Extraordinară a LPF 2 de joi, de la Sărata Monteoru, clubul Ceahlăul a fost reprezentat de Ioan Mironaș – directorul executiv.
Articol scris de Dan EȘANU