ACS Poli are un nou administrator special! Clubul retrogradat în Liga 3 se va înscrie în campionat, după cum dă asigurări administratorul judiciar

Anda DELIU, Marius ANGHEL 05 Jul. 2019, 15:18 Special

Începând de astăzi, 5 iulie 2019, ACS Poli are un nou administrator special, după demisia lui Radu Birlică, cel care a condus clubul în ultimele două sezoane, în care s-a retrogradat de două ori, din Liga 1 în Liga a 3-a.

Inițial, noua persoană care ocupă funcția de conducere în procedura insolvenței urma să fie desemnată joi, 4 iulie, dar, la prima reunire, nu s-a întrunit cvorumul necesar. Până la urmă, s-a optat pentru un om din club, Petrea Mușat, cel care se ocupa de relația cu FRF inclusiv la vechea Poli, a lui Marian Iancu.

Anterior, au fost discuții pentru ca administrator special să devină un membru PNL Timiș, care deține și un restaurant în oraș, dar și suporterul-blogger Ștefan Cârpanu.

Până la urmă, și al doilea a declinat „oferta”, astfel încât s-a ajuns la varianta Petrea Mușat, om ajuns în clubul ACS Poli de la vechea Poli și cel care făcea anual dosarul de licențiere al echipei. Mușat a fost propus de reprezentanții Consiliului Local Timișoara, dar și de Ioan Miculaș. Universitatea Politehnica a votat prin corespondență, iar Consiliul Județean Timiș nu s-a prezentat la Adunarea Generală.

Practic, cu trei voturi din cele patru ale membrilor fondatori ai ONG-ului ACS Poli, s-a ajuns la desemnarea lui Mușat.

„Adunarea generală a luat act de demisia lui Radu Birlică, l-a revocat din funcție, și l-a desemnat pe Petrea Mușat ca nou administrator special”, a declarat, pentru Liga2.ProSport.ro, administratorul judiciar, Bogdan Alic.

Deocamdată, nu s-a stabilit un termen pentru realizarea planului de reorganizare, astfel că perioada de observație se prelungește pentru ACS Poli, în ceea ce privește procedura de insolvență.

Deși clubul avea o situație financiară grea. Bogdan Alic spune că echipa se va înscrie în Liga a 3-a. „Există actele astfel încât echipa să se înscrie în campionat și se va înscrie”, a mai spsu Alic. Termenul de înscriere la FRF este data de 15 iulie.

Articol scris de Anda DELIU
 

Anda DELIU, Marius ANGHEL 05 Jul. 2019, 15:18 Special
Pe aceeași temă