Demisie doar pe Facebook! Radu Birlică încă este administrator special la ACS Poli. Ce spune administratorul judiciar despre situația clubului aflat în insolvență și în ce condiții riscă falimentul

Anda DELIU, Marius ANGHEL 04 Jun. 2019, 17:19 Campionat
Demisie doar pe Facebook! Radu Birlică încă este administrator special la ACS Poli.** Ce spune administratorul judiciar despre situația clubului aflat în insolvență și în ce condiții riscă falimentul
  • După desfășurarea ultimei etape a ligii secunde, care a consemnat retrogradarea echipei ACS Poli în Liga 3, administratorul special Radu Birlică a anunțat că va pleca de la club.
  • Această decizie, postată sâmbătă pe pagina oficială de Facebook a timișorenilor, nu s-a concretizat până marți la prânz, administratorul judiciar neprimind nicio demisie de la conducătorul clubului bănățean.
  • Bogdan Alic a explicat cum se va înlocui administratorul special și ce pași mai urmează, deoarece, deocamdată, ACS Poli este în perioada de observare, fără plan de reorganizare pentru achitarea datoriilor, care ajung la 10 milioane de euro.

 

Administratorii speciali au dreptul de a-și da demisia, dar, firește, actul trebuie înaintat și administratorului judiciar. Deocamdată, până marți la prânz, la Alfa & Quantum Consulting nu a ajuns niciun document din partea lui Radu Birlică.

„Din punctul nostru de vedere, Radu Birlică este administratorul special. Nu am primit niciun document în acest sens”, a declarat Bogdan Alic pentru ProSport.

La fel ca toate aspectele unei societăți în insolvență, și schimbarea de administrator special urmează să fie consemnată în Buletinul Procedurilor de Insolvență.

Cei patru membri fondatori ai clubului, Primăria Municipiului Timișoara, Consiliul Județean Timiș, Universitatea Politehnica din Timișoara și Ioan Miculaș, ieșit luna trecută de la închisoare, unde era condamnat pentru o infracțiune de evaziune fiscală, urmează să stabilească un nou administrator special. „Administratorul special poate să fi avut tangențe cu zona sportivă sau nu”, spune administratorul judiciar. Așadar, poate fi o persoană din club sau oricine altcineva agreat de membrii fondatori.

Dacă nu se face un plan de reorganizare, clubul va intra în faliment!

Independent de schimbarea administratorului special, clubul nu va mai rămâne încă un sezon tot în faza de observare a procedurii de insolvență. Administratorul judiciar a întocmit la finalul lui 2018 un tabel al creanțelor, dar creditorii au avut dreptul să depună contestații la tribunal. Mare parte a acestora s-au judecat în prima parte a acestui an. Când se va stinge ultimul termen de judecată al ultimei contestații, se va întocmi tabelul definitiv al creanțelor.

În funcție de acesta, clubului trebuie să facă un plan de reorganizare, în termen de 30 de zile de când tabelul se va publica în Buletinul Procedurilor de Insolvență.

Planul urmează să fie aprobat de Adunarea Generală a Creditorilor, iar, ulterior, îl aprobă și judecătorul sindic. Dacă nu se face un plan, se va intra în faliment. „Dacă nu se face un plan de reorganizare, la următorul termen, se va face cererea de intrare în faliment. Judecătorul declară sau nu falimentul”, a precizat Bogdan Alic.

Datoriile de acum, cunoscute de administratorul judiciar

Cluburile care au plan de reorganizare aprobat nu au voie sa acumuleze alte datorii. ACS Poli a terminat sezonul cu datorii, în speță, mai ales restanțe salariale.

Bogdan Alic are cunoștință de acest lucru, dar spune că, legal, în perioada de observare, nu este o problemă. „Știm acest lucru, nu exista repercursiuni. Noi sperăm ca măcar datoriile din perioada intrării în procedura de insolvență să fie plătite”, a mai spus Alic, cu un răspuns care spune multe despre viitorul clubului timișorean.

În campionat, ACS Poli a terminat pe locul 18, antepenultimul, cu 29 de puncte, și a retrogradat în Liga 3.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 04 Jun. 2019, 17:19 Campionat
Pe aceeași temă