Marius Stan e văzut ca singurul „potențial salvator al Oțelului”. Un fost conducător al echipei gălățene spune că primarul deține „pârghiile necesare”

Marius ANGHEL 17 Dec. 2015, 15:48 Liga 2
Marius Stan e văzut ca singurul

Fostul manager sportiv al FC Oțelul, Cristian Munteanu, știe cum clubul gălățean ar putea să renască. Actualul președinte al echipei Delta Dobrogea Tulcea, din Liga 3, crede că singura persoană care poate salva gruparea gălățeană este primarul orașului, Marius Stan.

„Bine că echipa a terminat anul. Vine o perioadă acum în care poate Dumnezeu face minuni pentru Oțelul și va veni cineva. Se va implica poate Marius Stan, care din punctul meu de vedere e cam singurul care poate, în acest moment greu pentru echipă, să o salveze. E un om de fotbal, cunoaște mult fotbal, cred că a fost unul dintre cei mai mari președinți de club din România. Cred că ar avea și pârghiile necesare ca de la începutul anului să aducă sediul la Galați, pentru ca autoritățile locale să ia echipa. În momentul ăsta doar pe el îl văd ca pe un potențial salvator al Oțelului”, a spus Munteanu în emisiunea Divizia Locală de la Digi24 Galați.

Stamate: „Singura explicație pentru situația în care suntem este că facem parte din acest sistem, în această societate”

Înlocuitorul lui Munteanu, Aurelian Stamate, speră ca până la finalul acestui an să găsească cel puțin un sponsor care să ajute echipa, altfel va fi greu să continue activitatea.

„Trebuie să găsim soluții pentru data de 16 ianuarie, când se va pune pe tapet planul de redresare al echipei, care sperăm să fie aprobat pentru a ne continua activitatea. După 23 de ani de activitate, în acest club nu puteam să nu pun umărul la salvarea echipei.

Pe 11 ianuarie ne vom reuni, apoi vom avea un cantonament și câteva meciuri amicale. Avem nevoie de o infuzie de capital la echipă ca să putem să continuăm activitatea. Când vom primi asigurări în acest sens, vom demara discuțiile cu jucătorii buni de Liga a 2-a, care să ne ajute la lupta pentru evitarea retrogradării.

Singura explicație pentru situația în care suntem este că facem parte din acest sistem, în această societate. Numai datorită fanilor această echipă a rezistat până acum. Și nu mă refer doar la sprijinul material … Din Fondul Garantat de Stat s-au plătit trei salarii către jucători și rămânem cu speranța că până la finalul acestui an vom găsi un sponsor”, a declarat Stamate la Trafic Sport, la radio Sport Total FM.

FC Oțelul a încheiat anul 2015 pe penultimul loc în clasamentul Seriei I, cu 12 puncte acumulate în 17 meciuri. Ultima clasată, Ceahlăul, are 8 puncte, dar și un joc mai puțin disputat.

De curând, FC Oțelul a scăpat de una dintre cele mai mari probleme de care depindea rămânerea clubului în viață. În urma aplicării legii amnistiei fiscale, ANAF a anulat datoria de 5 milioane de euro care îi fusese imputată gălățenilor în 2013.

Marius ANGHEL 17 Dec. 2015, 15:48 Liga 2
Pe aceeași temă