Ionuț Coza a înclinat balanța în favoarea Alexandriei, în barajul de promovare în Liga 2 cu Viitorul Dăești. Vâlcenii sunt încrezători înaintea returului, Odoroabă s-a bucurat că meciul a fost mutat la Râmnicu Vâlcea

Adrian MUJEA 04 Jun. 2023, 21:52 Liga 3

Partida tur a barajului de promovare dintre Viitorul Dăești și CSM Alexandria trebuia să se dispute inițial sâmbătă, dar a fost amânată pentru duminică, deoarece ploile care au căzut înaintea jocului programat pe stadionul ”Gheorghe Ciucioi” din Fedeleşoiu au făcut impracticabil terenul.

Din acest motiv, jocul a fost mutat duminică, pe stadionul Municipal din Râmnicu Vâlcea, la mai puțin de 24 de ore distanță, începând de la ora 12:00, față de 18:00.

CSM Alexandria s-a impus cu scorul de 2-0, însă a doua reușită a sa a venit după un penalty controversat acordat de Ionunț Coza.

Alexandria a înscris la Râmnicu Vâlcea pe o contră, cum a jucat aproape tot meciul

Prima repriză a meciului dintre cele două echipe care au fost colege în Seria a 6-a a Ligii 3 a fost una echilibrată. Oaspeții au avut prima mare ocazie în minutul 7, când Cioablă a fost blocat în 8 metri, mingea a ajuns la Sîrbu, care a reluat puțin pe lângă. Octavian Vasile a avut o șansă bună în minutul 39, când, pus excelent pe o fază de contraatac de Costea, a tras din 16 metri puțin pe lângă colțul lung.

Alexandria a deschis scorul în minutul 49, când Iakabfi l-a lansat pe Neicu, acesta a plecat în viteză pe flancul drept din propria jumătate de teren și a finalizat la colțul lung, profitând și de faptul că portarul Iustin Lungu nu i-a ieșit în întâmpinare.

Ionuț Coza a dictat un penalty caraghios pentru Alexandria, la o simulare a lui Voicu

În meciul transmis în direct de FRF, arbitrul din lotul de primă ligă Ionuț Coza a făcut o eroare decisivă, care a influențat rezultatul final. În minutul 78, centralul din Cernica (Ilfov) a dictat un penalty caraghios pentru CSM Alexandria, la o simulare grosolană în careu a lui Ionuț Voicu, într-un duel cu Samson Nwabueze. Cei 1500 de spectatori din Zăvoi au fost scandalizați de decizie și au scandat ”Hoții! Hoții”. Circul a continuat, pentru că Ionuț Voicu a stat pe gazon și a cerut îngrijiri, medicii oaspeților au făcut semn că trebuie schimbat, dar jucătorul Alexandriei aproape că a ieșit râzând, a făcut semn că poate continua și a rămas pe gazon fără probleme. Mihai Stancu a transformat cu șansă penalty-ul acordat de Coza, fiindcă portarul Lungu a deviat mingea, dar insuficient pentru a evita golul.

Samson Nwabueze lovește mingea, Ionuț Voicu plonjează în careu, iar arbitrul Ionuț Voicu, departe de fază, acordă penalty-ul pe care l-a transformat Mihai Stancu

Astfel, CSM Alexandria s-a impus în Zăvoi cu scorul de 2-0 și este mare favorită la promovarea în Liga 2, mai ales că returul are loc pe propriul teren. Acesta este programat miercuri, de la ora 17:30, pe stadionul CSS Peco din Alexandria.

Ștefan Odoroabă: ”Ploaia a fost un semn bun”

Dată fiind importanța jocului, CSM Alexandria a ajuns încă de joi la Râmnicu Vâlcea. Sâmbătă seara, când ploaia a amânat jocul, echipa din Teleorman a găsit cazare la un stabiliment de patru stele din Băile Govora, deoarece toate hotelurile din Râmnicu Vâlcea n-au avut disponibile atâtea camere cât să găzduiască o echipă de fotbal.

Antrenorul Ștefan Odoroabă crede că echipa sa a meritat victoria, după aspectul jocului, dar consideră că returul este la fel de dificil. ”Am meritat victoria, după joc și după tot ce s-a întâmplat pe teren. Cred că în proporție de 50 la sută se vede Liga 2, mai avem un meci în retur, care va fi la fel de greu. Am fost mai buni de fiecare dată decât Dăești, când am câștigat, am făcut-o pe merit și pe joc (n.r. – a fost 4-1 la meciuri directe în acest sezon de Liga 3). Când am pierdut (n.r. – 2-3 acasă, în ultima întâlnire dintre cele trei din play-off), Dăești a fost mai bună meciul acela. Acel joc ne-a făcut un bine, s-a văzut că nu suntem invincibili. În acest an avem doar o înfrângere, cea cu Dăești din play-off, după ce am condus cu 2-0, am învățat multe din acel meci”, a spus Odoroabă.

Antrenorul Alexandriei crede că echipa sa a fost avantajată de faptul că meciul a fost mutat pe stadionul Municipal, unde suprafața de joc este mai mare. ”Clar a fost un semn bun și ploaia de sâmbătă. Nouă ne-a convenit terenul mai mare de la Râmnicu Vâlcea, un teren cu spații, avem jucătorii de viteză și s-a văzut asta la primul gol. A fost exact ce am gândit, să îi prindem puțin pe spații”, a mai afirmat Ștefan Odoroabă.

CSM Alexandria este la un pas de Liga 2 și dacă va promova va evolua, probabil, pe stadionul din Turnu Măgurele. ”Ne dorim la Liga 2, bugetul este stabilit, încercăm să ajungem în eșalonul secund. Nu vom avea probleme nici financiar și nici din alte puncte de vedere. Primarul din Alexandria este alături de noi și avem condiții propice pentru Liga 2”, a mai spus Odoroabă, fost jucător la Râmnicu Vâlcea în sezonul 2010-2011, la CSM, în Liga 2.

Cristian Munteanu este încrezător că Dăeștiul poate întoarce soarta barajului în manșa retur, în deplasare

Jucătorul-antrenor al Viitorului Dăești, Cristian Munteanu, este de altă părere decât Odoroabă. A spus că echipa sa a fost cea care a avut mult timp inițiativa, iar Alexandria a jucat mai mult pe contraatac. Despre penalty, Munteanu a fost elegant și a spus că arbitrul a greșit atunci când l-a dictat.

”La acea faza, arbitrul a văzut penalty, dar nu a văzut bine, nu a avut dreptate. În multe minute am avut inițiativa, am pasat, am dus mingea spre careu, ei s-au apărat și au jucat pe contraatac. Am avut situațiile noastre, păcat că nu am marcat.

Mergem la Alexandria încrezători, nu renunțăm, chiar dacă ei au luat o opțiune importantă, putem întoarce rezultatul și să mergem la Liga 2. Nu dezarmăm, suntem dezamăgiți, dar ne vom reveni și putem întoarce rezultatul”, este încrezător Cristian Munteanu.

În faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2, Viitorul Dăești a trecut de CS Blejoi (locul 1 în Seria 5), după 3-4 acasă și 6-2 în deplasare, astfel că are un exemplu că poate întoarce soarta barajului. CSM Alexandria a depășit CSO Plopeni (locul 2 în Seria 5), cu 1-0 în deplasare și 1-0 acasă.

VIITORUL DĂEŞTI – CSM ALEXANDRIA 0-2

Marius Neicu 49′, Mihai Stancu 81′ – penalty

Viitorul Dăești: Ius. Lungu – Nwabueze, Diaconescu, Ct. Pîrvulescu, Prunaru (Nicula 69′) – Oct. Vasile, Fl. Pîrvu (cpt.), Cioinac, Njindja – Tchassem, Mih. Costea
Rezerve neutilizate: Păușescu – Fl. Ilie, Popolan, M. Ghiță, Cr. Munteanu, Garcia Cardoso, L. Iordache, Yahaya
Antrenor: Gheorghe Ciofică

CSM Alexandria: Cristică – Ed. Sîrbu, Lupoaică, Vl. Georgescu, Al. Nicola – Mih. Stancu, I. Voicu (Guță 84′), Neicu (Dobrică 63′) – Iakabfi, Cioablă (C. Tudose 72′), C. Neagu (cpt.)(Necșulescu 84′)
Rezerve neutilizate: Dohotariu – Sultana, Bănuță, Rz. Ciobanu, Diaconu
Antrenor: Ștefan Odoroabă

Stadion: Municipal (Râmnicu Vâlcea – Vâlcea). Arbitru central: Ionuţ Coza (Cernica – Ilfov). Arbitri asistenți: Gabriel Sabin Stroe (Piteşti) și Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmboviţa). Arbitru de rezervă: Mădălin Marinescu (Bucureşti). Observator de arbitri: Fevronia Ion (Craiova). Delegat de joc: Andrei Simion (Bucureşti).

 

Adrian MUJEA 04 Jun. 2023, 21:52 Liga 3
Pe aceeași temă