Veste uriașă pentru Oțelul. Clubul gălățean a scăpat de datoria către ANAF și de mare parte a creanțelor din procesul de insolvență

Veste uriașă pentru Oțelul.** Clubul gălățean a scăpat de datoria către ANAF și de mare parte a creanțelor din procesul de insolvență

FC Oțelul a scăpat de una dintre cele mai mari probleme de care depindea rămânerea clubului în viață. În urma aplicării legii amnistiei fiscale, ANAF a anulat datoria de 5 milioane de euro catre îi fusese imputată clubului în 2013.

Informația a fost confirmată luni, 14 decembrie, de conducerea FC Oțelul. În zilele următoare va fi reanalizată situația financiară a clubului ținându-se cont de această decizie și astfel se așteaptă și o hotărâre favorabilă a Tribunalului București, în luna ianuarie, când este programat un nou termen în procesul de insolvență.

În luna aprilie a anului 2015, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice a cerut intrarea în procedura de faliment a clubului gălățean, deoarece ANAF considera că are de primit aproximativ 5 milioane de euro pentru că Oțelul a folosit convenții civile și nu contracte de muncă în trecut. Datoria acumulată data dinainte de era TNG, mai exact din perioada 2005-2008, pe când Oțelul era condusă de Consiliul de Administrație prezidat de Ionel Borș, avându-l pe Marius Stan ca director general, dar Fiscul a renunțat la pretenții prin aplicarea amnistiei fiscale! Importanța acestui proces era imensă, deoarece DGRFP București deținea peste 93% din totalul creanțelor, adică din datoriile pe care le are Oțelul.

„Procesul încă nu s-a încheiat, dar ANAF-ul a anulat datoria de 22 de milioane de lei. Procesul se va finaliza în luna ianuarie, deoarece instanța a stabilit că trebuie sa luăm la cunoștință decizia luată de ANAF, ceea ce înseamnă că este doar o formalitate. Oricum, instanța nu mai are nimic de făcut, din moment ce ANAF-ul a renunțat la datorie! Practic am scăpat de plata unei sume de 22 576 114 lei. Astfel, această decizie ne ajută foarte mult în procesul privind insolvența ce va avea loc la începutul anului!”, a spus, pentru Dunărea Bătrână, Mihail Bojincă, administrator judiciar al FC Oțelul.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Sorin PANĂ‚

Pe aceeași temă