Marius Măldărășanu nu dă vina pe sinteticul de la Chiajna pentru egalul cu Concordia: ”Când mingea vine țopăită, e și pentru o echipă, și pentru cealaltă.” Antrenorul a dezvăluit ce obiectiv a avut în ultimele trei meciuri

Ovidiu BOICA 03 Dec. 2021, 21:21 Liga 2

FC Hermannstadt și-a încheiat meciurile oficiale din 2021 cu o remiză. 0-0 a fost rezultatul în derby-ul cu Concordia Chiajna, pe terenul ilfovenilor, în etapa a 16-a a Ligii 2, într-un joc în care arbitrul a arătat trei cartonașe roșii. Cele două echipe se vor întâlni de alte două ori în play-off, unde punctele vor fi mult mai important și vor decide promovatele în Liga 1.

Marius Măldărășanu: ”Terenul sintetic chiar nu este un avantaj, cum se crede”

Marius Măldărășanu, antrenorul echipei sibiene, nu crede că jucătorii adversarului de astăzi, Concordia Chiajna, au avut un avantaj prin faptul că s-a jucat pe obișnuitul teren sintetic.

”Și ei (n.r. – jucătorii Concordiei) au jucat pe același teren, să nu credeți că, dacă ei fac antrenamente pe el, am înțeles o dată sau de două ori pe săptămână, înseamnă că e un avantaj. Nu! Mingea, când vine țopăită, cum îi spunem noi, este și pentru o echipă, și pentru cealaltă, pentru orice jucător. Important e să te adaptezi și să fi pregătit că mingea va veni sărită, așa, pe suprafața asta. Credem că, în perioada asta precompetițională care va urma, orice jucător și orice echipă își dorește un astfel de teren ca să se poată antrena, nu te poți antrena pe un teren înghețat sau mai știu eu ce. Terenurile astea au rostul lor, ce să spun? Am antrenat o echipă care a jucat pe sintetic și mulți o priveau ca un avantaj (n.r. – se referă la Metaloglobus). Chiar nu este un avantaj, poate un pic (n.r. – jucătorii care evoluează acasă pe un astfel de teren) sunt obișnuiți, dar mingea-ți vine țopăită când nu te-aștepți. Dovadă că și Petre (n.r. – Petrișor Petrescu) a jucat foarte mult pe sintetic de-a lungul timpului și probabil a fost unul din jucătorii noștri cei mai afectați, pentru că de multe ori când își pregătea mingea să tragă la poartă, i-a sărit. Asta e situația!”, a declarat Măldărășanu la finalul partidei cu Concordia.

Înaintea meciului, Măldărășanu ar fi fost mulțumit cu un punct! După meci, nu! De ce l-a înlocuit pe Plazonja

Măldărășanu a mai spus că s-ar fi mulțumit și cu un punct înaintea jocului, dar a lăsat să se înțeleagă că nu mai e de ajuns, având în vedere că echipa sa a jucat o repriză în superioritate numerică.

Antrenorul a lămurit și înlocuirea atacantului sârb Stjepan Plazonja, în condițiile în care, în mod normal, ar fi trebuit să joace cu doi oameni de atac.

”Dacă mă întrebați la început, poate eram fericit cu un punct, ținând cont că jucam cu o echipă foarte, foarte bună, o contracandidată. Acuma, la cum a decurs jocul, cu acea eliminare, având superioritate, te gândești că ar fi trebuit să punem mai multe probleme, dar ei oricum aveau o defensivă foarte bună, s-au retras, au aglomerat foarte mult, noi am jucat încet. Am încercat! Nu l-aș fi scos pe Plazonja pentru că era normal să forțăm cu al doilea atacant, cu Bucuroiu, dar Plazonja avea cartonaș galben, la presiunea pe care au pus-o foarte accentuat. Am simțit-o, nu mi se pare prea normală toată situația asta. Și cu mingile… În fine, nu vreau să vorbesc, nu vreau să dau vina – Doamne ferește! – pe altceva! Însă, l-am scos pentru că risca foarte mult să fie eliminat. Dar, asta nu scuză cu nimic, am fi putut câștiga dacă jucam mai repede, să aducem mingea mai repede în fața porții sau în zonele laterale, să venim cu centrări și atunci puteam pune probleme mai mari”, a adăugat Măldărășanu.

  • FC Hermannstadt în meciul cu Concordia Chiajna: Muțiu – Pantea, Bejan, I. Stoica (Antoche 78′), Opruț – I. Năstăsie, Mino Sota, P. Petrescu (cpt.)(Alhassan 78′) – Balaure, Plazonja (Elbers 62′), Al. Oroian (Bucuroiu 62′). Rezerve neutilizate: I. Pop – Issah, Buzan, Șulea, Tomșa.

Obiectiv realizat, șapte puncte în trei meciuri

Marius Măldărășanu a mai declarat că obiectivul echipei sale pentru ultimele trei meciuri din 2021 a fost obținerea a șapte puncte din nouă posibile, dar că, după eliminarea lui Piper, și-ar fi dorit nouă din nouă.

”După acea înfrângere cu Steaua, urmând aceste trei meciuri, cu Astra, Petrolul și Chiajna, ne-am propus așa, șapte puncte… Și să zicem că le-am realizat, dar totodată, după această eliminare (n.r. – a lui Bogdan Piper), am jucat în superioritate numerică 45 de minute, chiar ne-am fi dorit nouă puncte, să zicem victoria în seara asta. Dar, nu s-a putut! Băieții sunt de apreciat. Am avut foarte multe probleme, nu este o scuză, dar după acel meci de la Slobozia, pentru că pun accent pe meciul ăla, unde am pierdut foarte mulți jucători și după aceea am pierdut niște puncte care contează acum în clasament… Dar, va trebui să ne reorganizăm în această pauză și să sperăm că lucrurile vor fi sau cred că lucrurile vor fi mult mai bine”, a adăugat Măldărășanu.

Antrenorul a mai spus că jucătorii sibieni nu vor intra deocamdată în vacanță: ”Urmează o perioadă de antrenamente pentru că vacanța va fi foarte mare și nu putem să dăm liber imediat după weekendul ăsta.”

FC Hermannstadt încheie anul pe podium în Liga 2

Campionatul Ligii 2 se va relua în ultimul weekend din luna februarie a anului viitor. În cele trei meciuri pe care FC Hermannstadt le mai are în sezonul regular va întâlni Dunărea Călărași (acasă, 26 februarie), ”U” Cluj (acasă, 5 martie) și Poli Timișoara (deplasare, 12 martie).

FC Hermannstadt are 35 de puncte și momentan se află pe poziția a 2-a în clasament, putând fi depășită doar de ”U” Cluj, în cazul în care aceasta va câștiga marți pe terenul liderului Petrolul.

Declarațiile date de Marius Măldărășanu după Concordia Chiajna – FC Hermannstadt 0-0:

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: FC Hermannstadt

Ovidiu BOICA 03 Dec. 2021, 21:21 Liga 2
Pe aceeași temă