Fără sare și Piper! FC Hermannstadt a scos doar un 0-0 pe sinteticul din Chiajna, deși a avut om în plus pe teren o repriză întreagă contra Concordiei

Ovidiu BOICA 03 Dec. 2021, 19:58 Liga 2

Concordia Chiajna și FC Hermannstadt au încheiat anul cu o remiză albă pe terenul ilfovenilor. ”Alb-roșii” au avut superioritate pe teren pe toată durata reprizei secunde, însă nu au reușit să profite de această situație. Totuși, sibienii ar putea intra în noul an de pe locul secund al Ligii 2, condiția fiind ca, în ultimul meci al etapei, la Ploiești, liderul Petrolul să nu piardă cu ”U” Cluj.

Sibienii n-au fost în stare să ia toate cele trei puncte din meciul cu Concordia, chiar dacă au jucat o repriză întreagă în superioritate. ”Alb-roșii” au controlat jocul, dar nu au reușit să fie cu adevărat periculoși în fața porții lui Aldescu decât arareori, goalkeeperul Concordiei având rezolvare la toate cele șase goluri bine cadrate de jucătorii lui Măldărășanu. Petrescu, Balaure, Opruț sau Năstăsie nu au reușit să-i facă treaba accidentatului Buhăcianu, golgeterul echipei, adică să… marcheze.

FC Hermannstadt, mai prezentă în atac la Chiajna, însă puțin periculoasă pentru Aldescu

Meciul a început energic, dar fără ca vreuna dintre echipe să pună cu adevărat în pericol buturile adverse. Abia spre jumătatea reprizei a apărut și primul șut, dar Petrescu a trimis… în plopi dintr-o lovitură liberă (20).

În replică, Cherecheș a trimis în careul sibienilor, tot dintr-o lovitură liberă, dar Deac a greșit ținta (21).

Mult mai spectaculoasă a fost cursa lui Adrian Voicu, în flancul stâng, care a înșirat pe traseu trei adversari, dar a șutat alături, la colțul lung, de pe la vreo 22-23 de metri (23).

Petrescu a fost primul care a prins cadrul porții, dar Aldescu a fost pe fază (26). Portarul ilfovenilor a gafat-o însă două minute mai târziu, când a prins mingea în afara careului, din fața lui Plazonja, însă Năstăsie a trimis dezamăgitor din lovitura liberă de pe 16 metri.

Petrescu l-a mai încercat o dată pe Aldescu, tot cu stângul, dar și de data asta goalkeeperul a fost de nebătut (33).

Jucătorii lui Claudiu Niculescu au scăpat, cum se spune, cu fața curată și la centrarea în cros a lui Opruț, Balaure reluând alături, din apropiere (34).

O pasă acasă prea moale a lui Stoica avea să-i coste pe ”alb-roșii”, însă Muțiu a reușit să rețină din fața lui Voicu (45).

În prelungirile reprizei, tânărul de doar 20 de ani Piper, aflat abia la al doilea meci ca titular la Chiajna, l-a călcat pe gheată pe Năstăsie și, cum mai avea un ”galben”, și-a lăsat echipa în inferioritatea. Concordia avea să joace o repriză întreagă în inferioritate…

Balaure a executat de data asta lovitura liberă, dar Aldescu a menținut tabela imaculată (45+1).

Arbitrul Antonie a arătat încă două cartonașe roșii în repriza a doua. Sibienii n-au profitat de superioritate

Claudiu Niculescu l-a sacrificat pe Llullaku, introducându-l pe Biceanu pentru a echilibra mijlocul terenului.

Așa cum era de așteptat, terenul s-a înclinat spre poarta Concordiei în repriza secundă, dar sibienii n-au reușit să profite de omul în plus. Pantea a șutat alături în două rânduri (49, 58), Aldescu a reținut în doi timpi mingea șutată de Petrescu și amortizată de un coleg (53), iar Balaure a trimis peste transversală din marginea careului mare (61).

Nici Mino Sota n-a reușit să-l surprindă pe Aldescu, cu un șut de la mare distanță (64), iar două minute mai târziu nou-intratul Elbers a reluat ciudat, cu capul, pe spate, mult alături însă, din centrarea lui Pantea.

”Centralul” Antonie a mai eliminat un jucător de-al Concordiei, fără însă a afecta și mai mult echilibrul de pe teren. Portarul de rezervă Silveanu a încercat să-l împiedice pe Pantea să repună repede de la margine și a văzut ”roșu” în fața ochilor.

Raul Opruț și-a încercat și el norocul, dar Aldescu a fost de nebătut (81).

Muțiu a ieșit din starea de plictiseală cu 7 minute înainte de final, când a ieșit în afara careului și a respins cu capul din fața lui Deac.

Sibienii n-au fost convingători nici măcar în ultimele minute, Năstăsie trimițând prea înalt (86), iar Bucuroiu fiind surprins de centrarea lui Balaure (87).

Mai mult, în prelungiri, olandezul Elbers a fost avertizat pentru a doua oară în 10 minute și echilibrul pe sinteticul de la Chiajna s-a restabilit.

90 de minute, plus cele de prelungiri, nu le-au fost de ajuns sibienilor să deblocheze tabela, astfel că intră în noul an cu 35 de puncte, în timp ce Concordia are 32 de puncte. FC Hermannstadt și-ar putea totuși păstra locul 2 la finalul anului dacă liderul Petrolul nu pierde acasă cu ”U” Cluj, marți, pe 7 decembrie. În schimb, echipa din Chiajna nu poate pierde locul 4.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

CONCORDIA CHIAJNA – FC HERMANNSTADT 0-0

Concordia Chiajna: Aldescu – Borța, Palmeș, Marc (cpt.), Cherecheș – Piper, D. Codrea – Gab. Deac (Younes 89′), Ad. Voicu (Ct. Alexe 72′), Llullaku (Biceanu 46′) – Val. Balint (N. Popescu 62′)
Rezerve neutilizate: Silveanu – Bg. Manole, L. Ion, Dușmanu, M. Dumitru
Antrenor: Claudiu Niculescu
Eliminați: Bogdan Piper 45′ (cumul de cartonașe galbene), Alexandru Silveanu 77′ (roșu direct, din postura de rezervă)

FC Hermannstadt: Muțiu – Pantea, Bejan, I. Stoica (Antoche 78′), Opruț – I. Năstăsie, Mino Sota, P. Petrescu (cpt.)(Alhassan 78′) – Balaure, Plazonja (Elbers 62′), Al. Oroian (Bucuroiu 62′)
Rezerve neutilizate: I. Pop – Issah, Buzan, Șulea, Tomșa
Antrenor: Marius Măldărășanu
Eliminat: Stanley Elbers 90+2′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: Concordia (Chiajna – Ilfov); Arbitru: Andrei Antonie (Bucureşti); Asistenți: Ionel Valentin Dumitru (Gherghiţa – Prahova) și Ionuţ Marius Bobe (Videle); Rezervă: Constantin Alin Olaru (Râmnicu Vâlcea); Observatori: Zoltan Tamaş (Odorheiu Secuiesc) și Stan Prodan (Alexandria). 

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Ovidiu BOICA 03 Dec. 2021, 19:58 Liga 2
Pe aceeași temă