Marinescu și Coțan, pe picior de plecare

18 Dec. 2008, 10:46 Liga 2
Marinescu și Coțan,** pe picior de plecare

Petrolul vrea să transfere patru jucători în această iarnă. La capitolul plecări, conducerea ploieșteană s-a declarat dispusă să dea drumul unor fotbaliști doriți de alte grupări numai în cazul unor oferte de nerefuzat.

În afara juniorului, postul care a creat Petrolului cele mai mari probleme în turul de campionat a fost cel de portar. Titularul Moraru, venit la Ploiești din postura de jucătorul anului la Dacia Chișinău, a avut evoluții oscilante, sfârșind prima jumătate a campionatului pe banca de rezerve. Însă înlocuitorul său, Aurel Panaite, nu este și n-a fost niciodată o soluție optimă pentru o pretendentă la promovare, așa că echipa ploieșteană se vede din nou nevoită să caute un portar, poate cu mai mult noroc.

 

Lupii mai vizează un fundaș stânga, deoarece, în acest moment, singurul jucător din lot care a mers bine pe acea parte este Costache. Mai este nevoie de un mijlocaș la închidere și, bineînțeles un vârf, pentru că, în acest moment, Muțiu este singurul atacant pur-sânge din lot.

 

„Avem câteva ținte, nu este nimic concret deocamdată, însă sperăm că negocierile vor fi finalizate. În mare parte lotul va rămâne același. În niciun caz nu vom face disponibilizări masive, iar cei care nu vor mai intra în vederile lui Eusebiu Tudor vor fi întreptați către echipele noastre”, spune directorul general al Petrolului, Edi Alexandru.

 

Cât despre posibilele oferte pentru jucătorii ploieșteni, oficialul Petrolului a precizat că nu vor pleca mai mult decât doi jucători și numai în condițiile în care oferta ar fi „ieșită din comun”. Asta ar însemna o sumă cu adevărat mare, din moment ce Petrolul a refuzat să-l transfere pe Budescu, la încheierea junioratului, pentru 500.000 de euro.

 

Cât despre jucătorii ofertați de alte cluburi, conducerea Petrolului a dorit să păstreze discreția, însă, cu siguranță nu sunt puțini, iar printre cei mai căutați se numără Marinescu, Budescu și Alin Coțan. „Nu suntem strânși cu ușa din punct de vedere financiar, astfel încât să fim nevoiți să vindem jucătorii. Ipotetic vorbind, dacă cineva face o ofertă foarte bună atât pentru club, cât și pentru jucător este posibil să plece unul, maximum doi jucători. Având însă în vedere criza financiară, mă îndoiesc că vom avea o ofertă de nerefuzat”, a precizat Alexandru.

 

Articol scris de Ciprian RADU

18 Dec. 2008, 10:46 Liga 2
Pe aceeași temă