CSM Reșița a convins doi jucători importanți să continue. Căpitanul și golgheterul echipei au semnat prelungirile

Andrei PASCU 07 Jun. 2024, 17:35 Liga 2
CSM Reșița a convins doi jucători importanți să continue. Căpitanul și golgheterul echipei au semnat prelungirile

CSM Reșița a făcut primul anunț, în ceea ce privește pregătirea sezonului următor, la nivelul lotului de jucători. A reușit să prelungească acordurile a doi dintre cei mai importanți fotbaliști din sezonul trecut, cu mijlocașul ofensiv Marian Drăghiceanu (24 de ani) și cu mijlocașul defensiv Alin Dudea (27 de ani). Dudea este și căpitanul reșițenilor.

În același anunț publicat vineri, 7 iunie, CSM Reșița a comunicat și prelungirea contractului cu antrenorul Flavius Stoican, dar situația era cunoscută de mai mult timp, înainte ca sezonul de Liga 2 să se termine.

CSM Reșița a prelungit contractele cu Marian Drăghiceanu și Alin Dudea 

Marian Drăghiceanu a venit în vara lui 2021 la CSM Reșița, astfel că aventura din Valea Domanului va trece de trei ani. A fost un fotbalist important în stagiunea recent încheiată, reușind 14 goluri în Liga 2, în 23 de meciuri, fiind golgheterul echipei. Opt dintre reușite au fost marcate în sezonul regular, iar 17 întâlniri au fost bifate în prima parte a stagiunii, înainte ca echipele să fie împărțite în play-off și play-out.

Drăghiceanu evoluase ultima dată la Rapid, iar anterior a jucat și pentru Dunărea Călărași și Ceahlăul.

În privința lui Alin Dudea, el evoluează de un an și jumătate la CSM Reșița, după ce a fost achiziționat definitiv de la Dinamo. În Liga 2, în campionatul trecut, căpitanul reșițenilor a prins 20 de partide (14 în sezonul regular și șase în play-off) și a reușit să marcheze de două ori, ambele reușite în prima parte a stagiunii.

Dudea a fost ani buni sub contract cu Dinamo, iar în acel timp a fost împrumutat pe la mai multe cluburi, pe lângă CSM Reșița și la Chindia Târgoviște și Rapid Suceava.

Au fost prelungite contractele antrenorului Flavius STOICAN, căpitanului Alin DUDEA și golgheterului Marian DRĂGHICEANU!

Mult succes!”, a transmis CSM Reșița pe pagina de Facebook.

CSM Reșița va miza pe continuitate la nivelul lotului

CSM Reșița, după cum a anunțat, va miza pe continuitate în campionatul următor, în care va dori accederea în play-off-ul Ligii 2. Însă, vor și veni câțiva jucători care vor crește, la nivel teoretic, valoarea lotului, pentru ca obiectivul să fie atacat cu cât mai multă încredere.

Va fi programat cantonamentul de vară, vor fi anunțate achizițiile și, poate, câteva plecări, dar vor fi stabilite și meciurile amicale cu care vor fi pregătite partidele oficiale din sezonul 2024/ 2025 al Ligii 2. Până atunci însă, CSM Reșița a anunțat cele două prelungiri contractuale din rândul jucătorilor, dar și a antrenorului Flavius Stoican.

”Este clar faptul că primul obiectiv al nostru este clasarea în primele șase echipe, adică prinderea play-off-ului. Lucrăm deja la transferuri împreună cu Flavius Stoican și ne dorim să mai aducem doi sau trei jucători, care să aducă plusvaloare echipei.

Vom merge în continuare cu acest grup pe care-l avem acum, deoarece în sezonul trecut cred că am făcut o figură frumoasă în Liga 2. Băieții sunt uniți în vestiar, au caracter și ținem foarte mult la ei. Pe de altă parte, staff-ul administrativ lucrează în această perioadă la dosarul de licențiere”, spunea președintele Reșiței, Cristian Bobar, în urmă cu două săptămâni.

Locul 1 în play-out-ul Grupei A sezonul trecut de Liga 2

În ceea ce privește situația din Liga 2 din sezonul 2023/ 2024, CSM Reșița a terminat întrecerea cu 40 de puncte, pe locul 1 în Grupa A a play-out-ului, în timp ce sub ea s-a situat ACSM Ceahlăul (locul 2, 36 de puncte).

Reșițenii au finalizat grupa pentru evitarea retrogradării cu patru victorii, un egal și un eșec, cu un golaveraj de 11 goluri marcate și numai șapte primite.

Foto: CSM Reșița

Andrei PASCU 07 Jun. 2024, 17:35 Liga 2
Pe aceeași temă