Marcel Pușcaș: ”Zece echipe se bat la promovare la Liga 2. Nu sunt de acord cu play-off și play-out și cu baraje peste baraje.” Ce șanse îi dă Craiovei

Daniel NAZARE 15 Sep. 2020, 13:19 Liga 2
Marcel Pușcaș: ”Zece echipe se bat la promovare la Liga 2. Nu sunt de acord cu play-off și play-out și cu baraje peste baraje.” Ce șanse îi dă Craiovei

Marcel Pușcaș (59 de ani), fost președinte al U Craiova 1948 SA și oficial al FRF, a declarat că Liga 2 are cel mai echilibrat și interesant campionat din ultimele trei decenii.

Fostul jucător de la Rapid și Steaua, din anii ’80, a afirmat la ProSport LIVE că, totuși, deși avem un campionat echilibrat, diferența dintre cele două divizii este foarte mare.

Marcel Pușcaș: ”Trebuie regândit sistemul competițional. Uitați-vă câte baraje sunt. Nu există nicăieri în Europa așa ceva”

Marcel Pușcaș e de părere că fosta sa echipă are șanse la promovare, după ce în primele trei etape a acumulat șapte puncte. Totuși acesta nu este de acord cu varianta aleasă de FRF pentru această ediție de campionat organizată în condiții speciale, din cauza pandemiei. Pușcaș nu voia play-off și play-out și nici meciuri de baraj.

”Craiova are șanse de promovare dacă va menține ritmul, pentru că este o competiție foarte echilibrată, nu mai puțin de zece echipe având ca obiectiv accederea în primul eșalon. Cele mai multe dintre echipe au făcut între 8-12 transferuri.

Mi se pare cea mai interesantă ediție de Liga 2 din ultimii 30 de ani. Eu nu sunt de acord cu play-off și play-out, trebuie o competiție clară, fără baraje. Uitați-vă câte baraje sunt. Nu există nicăieri în Europa așa ceva. Nu sunt de acord cu play-off și cu baraje peste baraje. Avem baraje la toate eșaloanele. La toate ligile, inclusiv la Liga 4.

Nu scad cheltuielile de participare cu play-off sau play-out. Trebuie regândit sistemul competițional. Nu e normal ca observatorii să aibă primă mai mare decât jucătorii”, a declarat Marcel Pușcaș la ProSport LIVE.

Pușcaș a făcut și o comparație între diferența dintre echipele din Liga 1 și cele din Liga 2.

”Se simte diferența între Liga 1 față de Liga 2. Adică echipele din jumătatea a doua clasamentului a primului eșalon bat la scor echipele din eșalonul secund. Ar trebuie ca totul să fie mai echilibrat. Adică, eu jucam cu Bihorul în B, dar puneam probleme serioase echipelor bune. Azi nu mai e la fel. Pe vremuri, nu era diferența atât de mare între cele două eșaloane”, a recunoscut fostul conducător din Bănie.

Ediția ProSport LIVE cu Marcel Pușcaș invitat poate fi urmărită în video-ul de mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=ra3ywselLgU

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marcel-puscas-s-a-despartit-de-fc-u-craiova-anuntul-presedintelui-si-ce-transmite-clubului-lui-adrian-mititelu-19141520

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihai-dina-like-pentru-plecarea-lui-marcel-puscas-de-la-fc-u-craiova-noua-ne-a-facut-doar-rau-si-mie-si-lui-florin-costea-nu-a-ajutat-echipa-prea-mult-19141560

Daniel NAZARE 15 Sep. 2020, 13:19 Liga 2
Pe aceeași temă