Manea: „Adrian Zamfir va ceda gratuit acțiunile FC Rapid unui grup de patru suporteri”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 27 May. 2014, 18:08 Actualizat: 28 May. 2014, 13:48 Liga 2
Manea:  „Adrian Zamfir va ceda gratuit acțiunile FC Rapid unui grup de patru suporteri”

Adrian Zamfir va ceda gratuit pachetul majoritar de acțiuni pe care îl deține la FC Rapid unui grup de patru suporteri, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, președintele grupării giuleștene, Nicolae Manea.

„Domnul Zamfir a renunțat la toate funcțiile și vrea să cedeze gratuit acțiunile către un grup de suporteri. Avocații celor două părți s-au întâlnit și urmează să se finalizeze actele. Iar din momentul ăla oricine e dispus poate să ajute Rapidul. Sunt vreo patru suporteri care vor să preia acțiunile, iar la rândul lor le vor ceda mai departe către cine vrea să investească”, a afirmat Manea.

Acționarul majoritar al FC Rapid, Adrian Zamfir, a demisionat la 19 mai din funcția de administrator special și din cea de președinte al Consiliului de Administrație al clubului, la solicitarea conducerii tehnice și a jucătorilor.

Demisia lui Zamfir a venit la doar după zile după decizia Comisiei de Apel a Sistemului Național de licențiere din cadrul Federației Române de Fotbal care a respins dosarul FC Rapid privind acordarea licenței pentru ediția 2014-2015 a Ligii I.

Adrian Zamfir, care a preluat gratis gruparea FC Rapid la 8 iulie 2013 de la George Copos, a avut în ultimele șase luni mai multe tentative de a ceda pachetul de acțiuni al clubului giuleștean, însă toate au eșuat.

Clubul giuleștean, care activează în prezent în Liga a II-a, se află în procedura de insolvență din 7 decembrie 2012. Planul de reorganizare al FC Rapid, care se întinde pe o durată de trei ani, a fost confirmat de Tribunalul București. Următorul termen în dosarul de insolvență este 26 septembrie.

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 27 May. 2014, 18:08 Actualizat: 28 May. 2014, 13:48 Liga 2
Pe aceeași temă