S-a îndrăgostit de România, vrea cetățenia și să joace pentru țara noastră. Serges Ekollo, camerunezul Buzăului, decis să facă un pas important în carieră: ”În câțiva ani, vreau să joc la națională”

Răzvan STÎNGĂ 13 Sep. 2021, 15:31 Liga 2

Serges Ekollo (23 de ani) se află în România de mai bine de doi ani, iar acum plănuiește să își ia cetățenia. Camerunezul, în acest moment la FC Buzău, vrea să devină român cu acte în regulă și chiar să joace pentru prima reprezentativă a României.

Ekollo a oferit recent un interviu pentru o publicație din afară, în care a vorbit despre planurile sale de viitor. După ce a jucat în mai mule țări,  africanul a rămas impresionat de România și nu mai are de gând să plece. Vrea să se căsătorească aici și să joace pentru tricolori.

Serges Ekollo vrea cetățenia română: ”Vreau să ajung să joc în naţionala României”

Jucătorul de la FC Buzău crede că în trei-patru ani ar putea să primească prima convocare în naționala României, iar în acest sens este pregătit să evolueze din ce în ce mai bine și să ajungă în Liga 1.

În acest moment, naționala pregătită de Mirel Rădoi are un străin în componență, fundașul campioanei României, CFR Cluj, născut în Portugalia, Mario Camora (34 de ani).

Vreau să mă căsătoresc în România, să trăiesc aici, viaţa este mai uşoară. Am fost în multe ţări, nu este ca aici. Vreau să îmi iau cetăţenia română şi peste trei-patru ani să ajung să joc în naţionala României. Dacă joc bine şi sunt serios, am toate şansele.

Îmi place viaţa din România, îmi plac femeile de aici, foarte frumoase, îmi place mâncarea. Cel mai mult sunt înnebunit după mămăliguţă cu brânză şi smântână.

Am învăţat uşor limba, colegii mei vorbesc cu mine doar în română. Româna seamănă cu franceza, care e prima noastră limbă în Camerun, aşa că nu a fost extrem de dificil. Sunt multe cuvinte care seamănă”, a spus Serge Ekollo pentru Sports Net.

Serges Ekollo, start bun de sezon la FC Buzău 

De la venirea în România, din vara lui 2019, Serges Ekollo a evoluat pentru patru echipe. Astra, Dunărea Călărași, Petrolul și, de la începutul acestui campionat, FC Buzău, sunt formațiile pentru care a jucat și joacă africanul.

Până acum, sub comanda lui Cristian Pustai, are prestații foarte bune, marcând de patru ori în cele șase etape scurse până acum din Liga 2. Cei-i drept, au venit în doar două meciuri cele paru goluri. A înscris de trei ori în partida cu Unirea Constanța, scor 14-0, și a reușit să își treacă numele pe lista marcatorilor și în cea mai recentă rundă a Ligii a 2-a, a 6-a, 1-0 cu Poli Iași.

FC Buzău va începe etapa a 7-a de pe locul 7, cu 10 puncte acumulate până în acest moment. E la șase puncte de liderul Concordia Chiajna. Runda următoare, FC Buzău va evolua acasă, cu Metaloglobus.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ilie-stan-dezlantuit-dupa-ce-fc-brasov-a-pierdut-si-cu-selimbar-jucam-haotic-este-inadmisibil-arbitrul-george-roman-pus-la-colt-de-noul-team-manager-al-echipei-19200658

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-se-muta-de-la-sanmartin-din-cauza-distantei-si-suprafetei-de-joc-varianta-luata-in-calcul-de-erik-lincar-19200640

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-il-critica-pe-arbitrul-andrei-moroita-pentru-eliminarea-lui-chatziterzoglou-cartonasul-rosu-a-fost-foarte-exagerat-ce-spune-despre-esecul-cu-fc-buzau-si-cine-este-19200638

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/programul-meciurilor-din-16-imile-cupei-romaniei-somuz-falticeni-deschide-acest-tur-derby-ul-u-craiova-cfr-cluj-il-inchide-19200645

Răzvan STÎNGĂ 13 Sep. 2021, 15:31 Liga 2
Pe aceeași temă