Lupta pentru promovarea în Liga 1 nu s-a încheiat. Meciurile din ultima etapă a play-off-ului Ligii 2 se joacă în același timp. Steaua e singura rămasă fără miză

Marius ANGHEL 11 May. 2022, 13:32 Liga 2
Lupta pentru promovarea în Liga 1 nu s-a încheiat. Meciurile din ultima etapă a play-off-ului Ligii 2 se joacă în același timp. Steaua e singura rămasă fără miză

O etapă a mai rămas de disputat din acest play-off de Liga 2, ediția 2021-2022, iar cele trei meciuri din runda a 10-a pot produce modificări în clasament. Din acest motiv, jocurile se vor desfășura în același timp, duminică, 15 mai, de la ora 16:00.

La finalul acestor partide, aproape de ora 18:00, vom cunoaște campioana Ligii 2 din acest sezon, a doua promovată direct în Liga 1 și cele două echipe care merg la barajele de promovare.

Momentan se cunoaște cu siguranță doar prima promovată matematic în Liga 1. E vorba despre Petrolul Ploiești, care în urma rezultatului din etapa a 9-a și-a asigurat biletele pentru elita fotbalului românesc.

Doar două necunoscute rezolvate: Petrolul a promovat, Steaua termină pe locul 4

Cu o etapă înainte de finalul play-off-ului sunt rezolvate doar două necunoscute. Unul dintre cele două locuri direct promovabile va fi ocupat de Petrolul, iar clasata pe locul 4 este Steaua, aceasta nemaiputând urca, dar nici coborî în clasament.

În ciuda acestui lucru, echipa din Ghencea nu are dreptul să promoveze, conform regulamentului, fiind un club de drept public, chiar daca în acest moment se află pe locul 4, care, sportiv, ar fi trebuit să ducă la barajul de promovare cu Chindia, clasata pe locul 7 din play-out-ul Ligii 1. Locul ei la baraj va fi luat de următoarea clasată.

Petrolul are nevoie de un punct pentru a primi trofeul de campioană a Ligii 2

Petrolul este în acest moment lider în clasament, însă nu este sigură de încheierea campionatului pe această poziție care i-ar aduce titlul de campioană a Ligii 2, pe care în sezoanele trecute l-a primit Dunărea Călăraşi (2018), Chindia Târgovişte (2019), UTA Arad (2020) și ”FC U” Craiova (2021).

Echipa ploieșteană joacă în deplasare la Unirea Slobozia și mai are nevoie de un punct din acest meci pentru a-și asigura locul 1 și trofeul.

Unirii Slobozia îi trebuie victorie pentru a mai spera la locul 5

Însă și Unirea Slobozia mai are o miză importantă, astfel că și ea va lupta pentru a-și îndeplini un obiectiv la care nici nu visa la începutul sezonului.

Trupa ialomițeană are nevoie de victorie pentru a depăși Concordia Chiajna în clasament, a ocupa locul 5 și a merge, teoretic, la al doilea baraj de promovare, în cazul în care FRF nu-și încalcă din nou regulamentele și va permite Stelei să participe la baraj. Egalul nu avantajează Unirea, care se va clasa sub Concordia în cazul în care cele două formații vor termina sezonul cu același număr de puncte. Nici victorie nu-i asigură locul 5 Sloboziei, dacă trupa din Chiajna, aflat acum la un punct în față, își va câștiga meciul de acasă cu ”U” Cluj.

FC Hermannstadt promovează direct dacă obține măcar un punct contra Stelei

În meciul dintre FC Hermannstadt și Steaua, programat la Mediaș, sibienii au nevoie de cel mult un punct pentru a-și asigura locul 2, direct promovabil în Liga 1.

Echipa lui Marius Măldărășanu poate prinde chiar și locul 1 în play-off, dacă învinge Steaua, iar Petrolul pierde la Slobozia.

FC Hermannstadt poate promova direct chiar și dacă pierde jocul cu Steaua, însă pentru asta are nevoie ca ”U” Cluj să obțină cel mult un punct din meciul ei cu Concordia.

Steaua, singura echipă fără o miză reală în această ultimă etapă

Așa cum spuneam, Steaua este singura fără o miză în această ultimă etapă, doar cu cea a blazonului, să nu piardă și poate să se răzbune pentru rușinosul 1-4 din Ghencea din turul play-off-ului.

Echipa lui Oprița are 49 de puncte și nu poate urca mai sus de locul 4, fiindcă ”U” Cluj are 57 de puncte, însă nici nu poate coborî, deoarece Concordia are 41 de puncte.

”U” Cluj mai are o singură șansă la promovarea directă

”U” Cluj e la trei puncte în spatele echipei FC Hermannstadt și mai are doar o șansă pentru a termina pe locul 2 direct promovabil, asta fiindcă în caz de egalitate la final cu sibienii îi va depăși datorită primului criteriu de departajare.

Echipa lui Erik Lincar are nevoie de o victorie acasă la Concordia Chiajna, iar FC Hermannstadt să piardă la Mediaș cu Steaua. E singurul mod în care ”U” Cluj mai poate promova direct. Altfel va juca barajul de promovare cu Dinamo.

Concordia Chiajna poate termina pe locul 5 cu orice variantă de rezultat cu ”U” Cluj

În fine, Concordia Chiajna își poate asigura menținerea pe locul 5, teoretic care va duce la barajul de promovare cu Chindia, printr-o victorie obținută pe teren propriu contra Universității Cluj. Nu-i va fi însă ușor să realizeze acest succes, având în vedere că ”U” Cluj luptă pentru o miză și mai mare.

Formația antrenată de Ianis Zicu are și variantele unui egal sau unui eșec cu ”U” Cluj, însă va sta cu ochii pe jocul Unirii Slobozia, care nu trebuie să scoată mai mult de un punct din partida cu Petrolul.

Modul de departajare la final de play-off în caz de egalitate de puncte între echipe

În caz de egalitate de puncte la finalului play-off-ului, departajarea între echipe nu se va face pe baza rezultatelor înregistrate în meciul direct din sezonul regular sau în cele două din play-off, ci pe baza numărului de puncte și locul ocupat la finalul sezonului regular.

Iar ordinea celor șase echipe a fost următoarea: Petrolul (49 puncte), ”U” Cluj (42), FC Hermannstadt (41), Steaua (37), Concordia Chiajna (36) și Unirea Slobozia (33).

Pot termina la egalitate Petrolul cu FC Hermannstadt, ”U” Cluj cu FC Hermannstadt sau Concordia Chiajna cu Unirea Slobozia.

  • Ca de obicei, toate meciurile din Liga 2 vor fi transmise în format LIVE-TEXT de Liga2.ro, singurul site care se ocupă exclusiv cu promovarea fotbalului din liga secundă.

CLASAMENTUL play-off-ului Ligii 2 și al golgheterilor

Program etapa 10 play-off Liga 2:

duminică, 15 mai 2022, ora 16:00
Unirea Slobozia – Petrolul Ploiești
Concordia Chiajna – Universitatea Cluj
FC Hermannstadt – Steaua

  • Rezultate înregistrare între echipe în sezonul regular: 2-0 pentru Petrolul la Slobozia, 1-0 pentru Steaua la Mediaș, 4-0 pentru ”U” Cluj pe Cluj Arena.
  • Rezultate înregistrate în turul play-off-ului: 3-1 pentru Petrolul pe ”Ilie Oană”, 4-1 pentru FC Hermannstadt în Ghencea, 3-1 pentru ”U” Cluj pe Cluj Arena.

Clasament play-off Liga 2 cu o etapă înainte de final:

1. Petrolul Ploiești 9 3 4 2 9-7 62 puncte
2. FC Hermannstadt 9 5 4 0 14-5 60
3. Universitatea Cluj 9 4 3 2 13-8 57
4. Steaua București 9 3 3 3 10-10 49
5. Concordia Chiajna 9 1 2 6 7-17 41
6. Unirea Slobozia 9 1 4 4 6-12 40

Între timp, a fost fixată și ora de disputare a meciului tur din barajul de menținere în Liga 2 dintre Politehnica Timișoara și FC Brașov, clasatele pe locul 5 în cele două grupe de play-out. Partida are loc sâmbătă, 14 mai, de la ora 14:00, pe stadionul Știința din Timișoara. Returul are loc peste o săptămână, pe stadionul Tineretului din Brașov.

Foto: Flaviu Buboi / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-suparare-mare-la-cluj-dupa-esecul-cu-hermannstadt-fanii-i-au-luat-la-rost-pe-jucatori-la-vara-o-sa-plecati-toti-noi-ramane-aici-ely-fernandes-aproape-sa-fie-agresat-19231000

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-si-video-cum-s-a-sarbatorit-la-ploiesti-promovarea-petrolului-in-liga-1-spectatorii-au-invadat-terenul-de-joc-jucatorii-au-facut-baie-cu-apa-si-bere-19230776

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-fc-hermannstadt-a-declansat-fiesta-dupa-victoria-cu-u-cluj-jucatorii-au-sarbatorit-alaturi-de-fani-succesul-care-ii-apropie-de-liga-1-ce-seara-intr-o-peluza-magica-19231025

https://liga2.prosport.ro/seria-1/galeria-petrolului-din-peluza-latina-a-explicat-coregrafia-afisata-la-meciul-in-care-s-a-obtinut-promovarea-in-liga-1-petrolul-a-ucis-campionatul-mesajul-pentru-adversa-19231030

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-va-fi-gazda-primei-manse-a-barajului-de-mentinere-in-liga-2-cu-fc-brasov-cand-au-loc-jocul-tur-si-cel-retur-19230838

Marius ANGHEL 11 May. 2022, 13:32 Liga 2
Pe aceeași temă