Lucian Rusandu, pus la zid de Ion Crăciunescu după eliminarea dictată în meciul Turris Oltul – Argeș: ”Tot timpul stă la șoaptă. Eu mi-aș rupe carnetul dacă aș da un așa roșu. Poți să te duci să te culci liniștit?”

Marius ANGHEL 03 Jul. 2020, 20:38 Liga 2
Lucian Rusandu, pus la zid de Ion Crăciunescu după eliminarea dictată în meciul Turris Oltul - Argeș: ”Tot timpul stă la șoaptă. Eu mi-aș rupe carnetul dacă aș da un așa roșu. Poți să te duci să te culci liniștit?”

Campionii FC Argeș a jucat o repriză în inferioritate numerică în meciul desfășurat vineri, la Turnu Măgurele, cu Turris Oltul. Partida din debutul play-off-ului de promovare din Liga 2 s-a încheiat la egalitate, scor 0-0, însă decizia centralului Lucian Rusandu (foto) de a-l elimina pe Andrei Panait în minutul 48 a fost una exagerată. Fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu l-a ironizat pe Rusandu pentru decizia de la faza în care a arătat cartonașul roșu.

După o primă repriză destul de echilibrată, în care ocaziile mai mari au parținut gazdelor de la Turris Oltul, debutul părții secunde avea să stabilească modul de desfășurare a restului partidei. La o intrare mai hotărâtă la mijlocul terenului, a lui Andrei Panait asupra lui Tiberiu Serediuc, arbitrul central Lucian Rusandu a arătat direct cartonașul roșu. Inițial dusese mâna la buzunarul cu cartonașul galben, însă, după ce a primit indicații în cască, a dictat hotărât ”roșul”.

Contactul nu a existat, Serediuc s-a ridicat imediat cum a văzut intenția arbitrului, iar protestele argeșenilor au fost degeaba. Din minutul 48, echipa piteșteană avea să joace în 10 și să nu mai conteze în atac pentru restul întâlnirii.

Ion Crăciunescu: ”Hai, să zici, prin ultima exagerare, că îi dai vreun galben”

Specialistul DigiSport în analizarea fazelor de arbitraj, fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu, l-a ironizat pe Lucian Rusandu pentru decizia luată, spunând că el și-ar rupe legitimația după o astfel de eroare.

”E important, pentru că o echipă joacă o repriză cu un om mai puțin. Poate Argeșul avea altă evoluție. După părerea mea, când dai un roșu pentru așa ceva… El tot timpul ascultă ceva în cască (n.r. – întrerupt de moderatul emisiunii pentru a-i spune că arbitrul duce mâna la ureche și ascultă ce i se transmite), el tot timpul e cu urechile ciulite la ce-i spun alții, că el e pe teren, așa, străin. Tot timpul el stă la șoaptă. Păi ce să spună, că nu e la stadion, că nu a văzut faza?

Asta e o talpă la minge. Hai, să zici, prin ultima exagerare, că îi dai vreun galben. Să zici, așa, că dom’le… poți să dai într-un derby. Dar să dai roșu? Eu mi-aș rupe carnetul. Pe cuvânt dacă nu mi-aș rupe carnetul dacă aș da un așa roșu. Păi, omul ăsta (n.r. – jucătorul Argeșului, Andrei Panait), două etape nu joacă. L-ai lăsat acasă, tu. Poți să te duci să te culci liniștit? Să le dea ochelari, că de vedere am văzut că unii au nevoie”, a spus Ion Crăciunescu la DigiSport.

Ionel Dănciulescu: ”În cel mai rău caz, un cartonaș galben era îndeajuns”

Prezent în studio, Ionel Dănciulescu a comentat și el faza, precizând că un cartonaș galben arătat la faza eliminării ar fi fost suficient. ”Mie mi s-a părut un atac, așa, mai violet. S-a dus la minge. În cel mai rău caz, un cartonaș galben era îndeajuns, pentru că a avut oarece intensitate”, a spus dinamovistul Dănciulescu.

Ion Crăciunescu chiar l-a antenționat pe Dănciulescu să nu-și dorească să pice cu Dinamo la barajul de promovare/menținere în Liga 1 cu Turris Oltul, trimițând, astfel, săgeți către Turnu Măgurele, cum că ar fi ajutați de arbitri.

Despre faza din minutul 17, când Blejdea a retrimis în fața careului mic, iar Buhăescu a înscris, însă arbitrul a anulat golul pentru un fault în atac la contactul dintre Blejdea și Călințaru, Ion Crăciunescu s-a abținut să comenteze, dând credit arbitrului.

  • Partida dintre Turris Oltul și Campionii FC Argeș, desfășurată vineri, pe stadionul Municipal din Turnu Măgurele, a fost arbitrată de centralul Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe) și asistenții Stelian Slabu (Braşov) și Florin Păunescu (Râmnicu Vâlcea). Rezervă a fost Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea), în timp ce observatori au fost delegați Petre Radu (Bucureşti) și George Constantinescu (Slatina).
  • Cu punctul obținut în urma acestui joc, Turris Oltul acumulează 21 de puncte și urcă, momentan, pe locul 2, direct promovabil. Argeșul, cu 20 de puncte, e la egalitate cu CS Mioveni, pe locurile 3-4. UTA e lider cu 25 de puncte, iar ultimele două clasate sunt Petrolul și Rapid, ambele cu câte 19 puncte.
  • În următoarea etapă, a doua a play-off-ului, Turris Oltul joacă la data de 9 iulie, de la ora 17:30, la Arad, cu UTA, iar Campionii FC Argeș joacă la 14 iulie, de la ora 20:00, acasă, cu CS Mioveni.
Marius ANGHEL 03 Jul. 2020, 20:38 Liga 2
Pe aceeași temă