Luceafărul Oradea și-a schimbat antrenorul principal. „Primul pas e să câștigăm la Călărași. Trebuie să fim încrezători”

Marius ANGHEL 15 Mar. 2017, 14:07 Liga 2

Luceafărul Oradea are, oficial, începând de marți, un nou antrenor principal pe banca tehnică. După ce Erik Lincar și-a dat demisia, rolul acestuia la echipa bihoreană pe finalul anului 2016 și până acum a fost luat de Cristian Lupuț și Ioan Papp Deac. Totuși, cum pe bancă la Liga a 2-a trebuie să stea un antrenor cu cel puțin licența A, oficialii Luceafărului l-au instalat în această funcție pe Alexandru Kiss (57 ani – foto mic).

Kiss face parte din staff-ul tehnic al Luceafărului încă din luna ianuarie, însă abia în această săptămână a fost făcută oficial această mutare. Noul antrenor principal al echipei ce își joacă meciurile de pe teren propriu la Sânmartin a mai antrenat în Liga 2 pe FC Bihor, în sezonul 2005-2006, atunci când clubul emblemă al județului a disputat barajul de promovare.

Fără victorie în primele trei etape din 2017, finanțatorul Ioan Blidaru a luat decizia să schimbe ceva pe banca tehnică. Alexandru Kiss a fost desemnat antrenor principal, iar Cristian Lupuț, antrenor secund. Practic s-a făcut rocada între cei doi în ceea ce privește atribuțiile în staff-ul tehnic al Luceafărului. În acest fel, decizia cu privire la alcătuirea echipei și alte aspecte de tactică, din jocul și de la antrenamentele formației bihorene îi va aparține de acum lui Alexandru Kiss.

„Primul pas e să câștigăm la Călărași. Trebuie să fim încrezători și să încercăm să eliminăm greșelile individuale. Dacă vom reuși, atunci nu ne vom întoarce cu mâna goală de la Călărași”, spune, pentru Bihon, Kiss, care va fi ajutat în continuare de Cristian Lupuț și Ioan Pap Deac, acesta din urmă antrenor cu portarii.

Luceafărul Oradea ocupă locul 9 în clasamentul Ligii 2, cu 27 de puncte acumulate în 22 de meciuri jucate în 24 de etape. De la reluarea campionatului în 2017, Luceafărul a înregistrat două înfrângeri (1-2 cu Sepsi OSK și Juventus) și o remiză (2-2 cu Olimpia).

Luceafărul Oradea dispută următorul meci în Liga 2 sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la Călărași, cu Dunărea, echipa de pe locul 12, cu 25 de puncte.

Marius ANGHEL 15 Mar. 2017, 14:07 Liga 2
Pe aceeași temă