Liță Dumitru, dezamăgit de ce a văzut la meciul Concordia Chiajna și FC Brașov: ”Totul se joacă la întâmplare. Fotbalul se joacă cu cap, iar acolo unde nu-i cap, vai de picioare…”

Adi MARICA 27 Oct. 2021, 10:15 Liga 2
Liță Dumitru, dezamăgit de ce a văzut la meciul Concordia Chiajna și FC Brașov: ”Totul se joacă la întâmplare. Fotbalul se joacă cu cap, iar acolo unde nu-i cap, vai de picioare…”

Liță Dumitru, fostul mare internațional al României, a fost spectator de lux la meciul de luni dintre Concordia Chiajna și FC Brașov. Echipa ilfoveană a revenit de la 0-1 și s-a impus cu 2-1 în ultimul meci al etapei a 11-a a Ligii 2.

Brașovenii au deschis scorul încă din startul partidei, după un corner executat de Mihalcea, iar El Azzouzi (3) a reluat cu capul din 6 metri. Elevii lui Claudiu Niculescu au reacționat, iar Nini Popescu (11) și Adrian Voicu (39) au marcat golurile victoriei după gafe mari în defensiva adversă.

FC Brașov a ajuns la patru înfrângeri consecutive în campionat și menține pe locul 16 cu doar 9 puncte. De cealaltă parte, trupa lui Claudiu Niculescu a revenit pe locul 3, cu 26 de puncte.

Liță Dumitru, dezamăgit după meciul de la Chiajna: ”Fotbalul se joacă cu cap”

Liță Dumitru a plecat dezamăgit de la stadion de prestația celor două echipe. ”Am văzut un meci slab între două echipe aflate la poli opuși în clasament, dar pe teren nu am văzut nicio diferență. Cei de la Brașov au fost un pic mai buni în prima repriză, iar Concordia a jucat mai bine în partea secundă. Eu merg la meciuri să văd ce sistem de joc folosesc antrenorii, vreau să văd automatisme în joc și dacă antrenorii exploatează calitățile jucătorilor. Din păcate, la meciul de luni nu am văzut fotbal! Totul se joacă la întâmplare. Fotbalul se joacă cu cap, iar acolo unde nu-i cap, vai de picioare… Chiar nu am ce jucător să remarc după un astfel de joc. Dar ce spun eu de nivelul Ligii a 2-a când m-am uitat luni seara la meciul CFR Cluj – Sepsi OSK. Mă uitam cum bate un jucător lovituri libere de la marginea careului. Păi, eu, și acum dau mai bine la poartă!”, spune Liță Dumitru.

”Pescaru, ce fotbalist a fost”

Fostul mare internațional a fost coleg la echipa națională cu Nicolae Pescaru, unul dintre marii fotbaliști lansați de FC Brașov.

”S-a dus Nae! Dumnezeu să-l ierte. Un coleg deosebit. Ce fotbalist a fost! Un mijlocaș extraordinar. Brașovul a reprezentat ceva în fotbal cu el în teren”, a spus Dumitru despre Pescaru.

Cine a fost fotbalistul Liță Dumitru

Ion ”Liță” Dumitru (71 ani) a fost unul dintre cei mai mari fotbaliști pe care i-a avut România. A evoluat pentru Rapid, Steaua, Poli Timișoara, Universitatea Craiova, CFR Timișoara și Wurzburger Kickers. Desemnat de două ori cel mai bun ”Jucător român al anului”, în 1973 și 1974, a făcut parte din lotul României care a făcut deplasarea la Campionatul Mondial din Mexic 1970. Liță a strâns 57 de selecții sub tricolor de-a lungul carierei.

Ca antrenor, Liță Dumitru a condus inclusiv Concordia Chiajna.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-revine-pe-podium-cu-o-victorie-pragmatica-erorile-din-defensiva-au-costat-scump-fc-brasov-andrei-santa-fault-clar-ca-lumina-zilei-la-golul-doi-al-lor-19207135

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-fc-brasov-se-joaca-de-la-ora-1530-in-incheierea-etapei-a-11-a-a-ligii-2-19207067

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-11-patru-meciuri-incep-de-la-ora-11-toate-echilibrate-fara-o-favorita-certa-19206508

Adi MARICA 27 Oct. 2021, 10:15 Liga 2
Pe aceeași temă