Concordia Chiajna revine pe podium cu o victorie pragmatică. Erorile din defensivă au costat scump FC Brașov. Andrei Șanta: ”Fault clar ca lumina zilei la golul doi al lor”

Adi MARICA 25 Oct. 2021, 18:52 Liga 2
Concordia Chiajna revine pe podium cu o victorie pragmatică. Erorile din defensivă au costat scump FC Brașov. Andrei Șanta: ”Fault clar ca lumina zilei la golul doi al lor”

Concordia Chiajna a revenit de la 0-1 și s-a impus cu 2-1 în fața Brașovului, în ultimul meci al etapei a 11-a a Ligii 2. După o primă repriză în care cele doua echipe au jucat mai avântat, în partea secundă jocul a înghețat.

Andrei Șanta, la al doilea meci ca antrenor principal la FC Brașov, a surprins prin titularizarea, în premieră, a fundașului central Ivan Fustar, refuzat de fostul antrenorul Ilie Stan, dar și a lui Drăgoi pe postul de fundaș dreapta. În poartă a fost preferat Cezar Lungu.

Început perfect pentru FC Brașov, însă defensiva i-a cedat ușor

Meciul a început în ritm alert, cu ilfovenii mai insistenți, dar brașovenii au reușit să deschidă scorul încă din startul partidei după o fază fixă. Corner executat de Mihalcea, iar El Azzouzi (6) a reluat cu capul din 6 metri și a reușit să-l învingă pe Silveanu. Imediat, pe contraatac, Horia Popa a ratat șansa majorării scorului, sut din 10 metri lateral dreapta puțin pe lângă stâlpul din dreapta.

Elevii lui Claudiu Niculescu au reacționat, iar Nini Popescu (11) a restabilit egalitate, după o nesincronizare în centrul defensivei brașovene. Același Nini Popescu i-a dat emoții lui Cezar Lungu, dar mingea a trecut puțin pe lângă stâlpul din stânga. Mihalcea a ieșit la rampă în minutul 20, cu un șut la coltul scurt, dar Silveanu a reușit sa rețină.

Jocul a scăzut apoi în intensitate, dar pe finalul primei reprize gazdele au reușit să înscrie din nou prin Adrian Voicu (39), cel care a profitat de o noua gafă a fundașilor brașoveni.

Repriză secundă modestă pentru ambele echipe

La pauză, Șanta l-a lăsat la cabine pe Fustar și l-a trimis în teren pe Gherghe. Brașovenii au început mai curajos, dar Leonte și Horia Popa au fost neinspirati la ultima pasă, în timp ce Concordia a preferat în joc de așteptare. Roșu i-a dat, în două rânduri, ceva emoții lui Silveanu. Mult prea puțin pentru ca Brașovul să obțină un punct la Chiajna.

FC Brașov a ajuns la patru înfrângeri consecutive în campionat și menține pe locul 16 cu doar 9 puncte. De cealaltă parte, trupa lui Claudiu Niculescu a revenit pe locul 3, acum cu 26 de puncte.

Andrei Șanta: ”La golul doi al lor a fost fault clar ca lumina zilei

După joc, antrenorul echipei FC Brașov, Andrei Șanta, a spus că la golul al doilea la Concordiei trebuia să se dicteze fault.

”Am început bine jocul, am condus, apoi pe o greșeală a noastră ne-au egalat. La golul doi al lor a fost fault clar ca lumina zilei.
Băieții au luptat. Asta a fost să fie, acum trebuie să mergem înainte. Este păcat, pentru că puteam scoate mai mult din acest meci. Trebuie să muncim mai mult și sunt convins că vor veni și punctele și victoriile”, a spus Șanta.

CONCORDIA CHIAJNA – FC BRAȘOV 2-1

Nini Popescu 11′, Adrian Voicu 39′ / Zakaria El Azzouzi 6′

Concordia Chiajna: Silveanu – Ct. Alexe, Palmeș, Marc (cpt.), Cherecheș – D. Codrea, Piper (Dușmanu 78′) – Val. Lazăr (Biceanu 78′), N. Popescu (Val. Balint 76′), Ad. Voicu (Llullaku 61′) – Younes (Gab. Deac 78′)
Rezerve neutilizate: Aldescu – Bg. Manole, L. Ion, Fl. Sandu
Antrenor: Claudiu Niculescu

FC Brașov: C. Lungu – Drăgoi, Fustar (Rob. Gherghe 46′), Al. Sabău, Dumbravă – Leonte (cpt.), Rz. Iorga (Mitroi 81′) – Vas. Constantin (Negrean 62′), Vl. Mihalcea (Iul. Roșu 62′), H. Popa (Andr. M. Lascu 71′) – El Azzouzi
Rezerve neutilizate: D. Mutu – Sburlea, Cîrstian, Iurcu
Antrenor: Andrei Șanta

Stadion: Concordia (Chiajna – Ilfov); Arbitru: Marius Chițu (Târgovişte); Asistenți: Gabriel Ion Catană (Târgovişte) și Marilena Cătălina Nan (Alexandria); Rezervă: Dragoș Pîrîu (Curtea de Argeş); Observatori: Iosif Olah (Sfântu Gheorghe) și Horaţiu Stănescu (Craiova).

În etapa a 12-a, Concordia Chiajna joacă în meciul de deschidere, vineri, de la ora 17:30, în Ghencea, cu Steaua (locul 6), iar FC Brașov joacă acasă, sâmbătă, de la ora 11:00, cu FC Hermannstadt (locul 4).

Foto: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-11-patru-meciuri-incep-de-la-ora-11-toate-echilibrate-fara-o-favorita-certa-19206508

Adi MARICA 25 Oct. 2021, 18:52 Liga 2
Pe aceeași temă